29 / 03 / 2024

uzay oteli nasa

uzay oteli nasa

İnovasyon Haftası çerçevesinde Ankara 'da bulunan NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) Başkanı ve de Mars Kâşifi Charles Elachi, NASA'nın uzay turizmine yönelik teknolojileri geliştirdiğini belirtti.

Uzay oteli geliyor: 2027'de açılacak!

2027'de uzay oteli açılacak. Böylece, 6 yıl sonra isteyen ve imkanı olan vatandaşlar tatil planlarına uzayı da dahil edebilecek. Otel, 280 müşterinin konaklayacağı şekilde hayata geçiriliyor...

Dünya şokta! 'Altın nehirleri' göründü!

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA tarafından yayımlanan fotoğraflar Peru'da Amazon yağmur ormanlarındaki yasadışı altın madenciliğinin boyutlarını ortaya çıkardı.

NASA, uzay istasyonuna uzay oteli ekliyor!

Geçen sene Haziran ayında resmileştirilen NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nu (ISS) ticarileştirmesi projesi, yörüngeye bakan istasyona otel eklenmesiyle sürüyor. Tasarımcı Philippe Starck, otelin iç mekan tasarımını “rahat ve sıcak bir yumurta” şeklinde tanımlıyor.

İlk lüks uzay oteli 2022'de açılıyor!

Orion Span şirketinin kurucusu Frank Bunger, Auroro Station olarak isimlendirdikleri ilk lüks uzay otelini 2021 yılının sonlarına doğru yörüngeyi oturtarak, 2022 yılında misafirlere açılacağını söyledi. 

NASA Mars için şişme ev tasarladı!

Mars’a 2030’a kadar insan göndermeye hazırlanan ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), asronotların konaklayacağı bir şişme ev tasarladı. NASA mühendisleri ‘Bigelow’ adını verdikleri ilk şişme modülü Uluslararası Uzay İstasyonu’nda deneyecek.

Binalardaki yalıtım ile yüzde 50 tasarruf sağlamak mümkün!

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Türkiye’de bu yıl kışın son derece sert geçeceği yolunda uyarılarda bulundu.

NASA'nın fırlatma rampası nereye kurulacak?

Ulaştırma Bakanı Elvan, Türkiye'nin NASA'sı olacak Uzay Ajansı'nın çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Elvan fırlatma rampasının, ya deniz kenarı olan bir bölgeye ya da yerleşim yeri olmayan geniş bir alana kuracaklarını söyledi.

Dubai böyle cennet oldu! NASA uzaydan adım adım izledi!

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Dubai'nin yeryüzü cenneti oluşunu uzaydan böyle izledi... NASA, Dubai'de inşa edilen Palmiye Adası'nı ve Dubai'nin 2000-2011 yılları arasındaki gelişimini gösteren fotoğrafları internet sitesinde yayınladı

Uzay oteli geliyor!

İnovasyon Haftası çerçevesinde Ankara’da bulunan NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) Başkanı ve Mars Kâşifi Charles Elachi, NASA’nın uzay turizmine yönelik teknolojileri geliştirdiğini belirterek, bu sistemleri özel sektöre devrettiğini söyledi.

NASA özel sektör için uzay oteli yapacak!

İnovasyon Haftası çerçevesinde Ankara 'da bulunan NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) Başkanı ve de Mars Kâşifi Charles Elachi, NASA'nın uzay turizmine yönelik teknolojileri geliştirdiğini belirtti.

Büyük depremleri 5 gün önceden öğrenebileceğiz!

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından Aralık ayında başlatılacak Küresel Deprem Tahmin Sistemi Projesi’ne, Fransız asıllı Türk vatandaşı bilim adamı Ronald Karel de (60) dahil edildi

Elon Musk ile Jeff Bezos uzay istasyonu tesisi satın almak istiyor!

Uçuk projelerin fizikçisi Elon Musk ile Amazon’un kurucusu Jeff Bezos uzay istasyonu sahibi olmak için bir yarışta. Musk, NASA’nın sattığı tesis için daha atak. Bezos ise paraya güveniyor

NASA dünyadaki en büyük havuzu inşa etti!

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzaya göndereceği astronotları eğitmek için dünyanın en büyük havuzunu inşa etti

uzay oteli nasa Haberi

uzay oteli nasa

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği İnovasyon Haftası çerçevesinde Ankara'da bulunan NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) Başkanı ve Mars Kâşifi Charles Elachi, NASA'nın uzay turizmine yönelik teknolojileri geliştirdiğini belirterek, bu sistemleri özel sektöre devrettiğini söyledi. Elachi, çok sayıda özel sektör firmasının uzay turizmi çalışmaları yürüttüğünü hatırlatırken, bu kapsamda çalışan Virgin Galactic firmasının turistleri alıp uzayın kenarına kadar götüreceğini söyledi. Elachi, bu seyahatin bedelinin 200 bin dolar olduğunu belirtti. Elachi, ziyaretlerin kısa sürdüğünü belirterek, şimdiki hedeflerinin ise uzaya otel kurmak olduğunu kaydetti. 


'UZAY OTELİ KURACAĞIZ' 

Elachi, NASA'nın kendi teknolojisi ile uzay otelleri geliştireceğini ancak işletmesini girişimci şirketlere bırakacağını belirterek, şu bilgileri verdi: "Bu otellerde turistler iki hafta geçirecekler. Bu gelecek 10 yılda mümkün olacak. Şimdi şirketler bunun iyi bir iş olup olmadığına bakıyorlar. Uzay...