27 / 04 / 2024

üzerinde taşınmaz olanlar TOKİden ev alabilir mi

üzerinde taşınmaz olanlar TOKİden ev alabilir mi

Alt ve orta gelir gurubunu ucuz evle buluşturan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), başvuru yapacaklarda bazı şartlar arıyor. Peki üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilirler mi? İşte tüm detaylar...

İpotekli taşınmaz satılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür? sorusuna yanıt verdi.

Ayazağa’daki İBB’ye ait 40 taşınmazın satışına karar verildi!

Sarıyer Ayazağa'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ne ait 40 adet taşınmazın üzerinde yapısı bulunan ve yapı kayıt belgesi almış olan vatandaşa satış yetkisi verildi.

Üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilirler mi?

Üzerinde taşınmaz kaydı olanlar, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) güvencesi ile inşa edilen alt gelir projelerinden ev alabilirler mi? İşte çok merak edilen o sorunun yanıtı...

Üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilir mi?

TOKİ tarafından Türkiye'nin dört bir yanında inşa edilen muhteşem konutlar ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini süslüyor. Peki üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilir mi?

Tapuda benim olmayan bir taşınmaz görünüyor nasıl düzeltebilirim?

Kimi zaman tapu dairelerinde ya da e-devlet üzerinde birtakım yanlışlıklar olabiliyor. Peki siz de "Tapuda benim olmayan bir taşınmaz görünüyor nasıl düzeltebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

İpotekli taşınmazın devri nasıl yapılır?

İpotek, borçlunun borcu nedeni ile sahip olduğu veya olmadığı teminat olarak gösterilen taşınmaz üzerinde kuruluyor. Peki ipotekli taşınmaz mal başkasına devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri nasıl yapılır?

Üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilirler mi?

TOKİ'den Konut almak istediğiniz il veya ilçe sınırları içerisinde belli bir süredir (bu süre başvuru ilanlarında belirtilmektedir) ikamet ediyor olmak gerekiyor. Peki, üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilirler mi?

Taşınmazı ipotekten kurtarma işlemleri!

İpotek, bir borcun güvence altına alınması için bir taşınmaz üzerinde kurulabiliyor. İpoteğe konu olacak taşınmazın, borçlunun mülkiyetinde bulunması gerekmiyor. Peki, taşınmazı ipotekten kurtarma işlemleri nelerdir?

Kiralanan hazine taşınmazı üzerinde yatırım yapılabilir mi?

Mülkiyeti Devlete ait olan taşınmazlara hazine taşınmazı deniyor. Bu tür alanların yönetimi ve tasarruf işlemleri devlet tarafından gerçekleşiyor. Peki, kiralanan hazine taşınmazı üzerinde yatırım yapılabilir mi?

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının tespit ve tescili!

Bakanlıkça tespiti yapılan taşınmaz kültür varlıkları ile sitlerin korunması gerekli olanlarının, koruma bölge kurulu kararıyla belirlenerek tescil ediliyor. İşte korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının tespit ve tescili işlemleri..

Taşınmaz mala müdahale sayılacak haller!

Arz üzerinde sabit olan tarla, bağ, bahçe, arsa, orman, ağıl, apartman, dükkan, fabrika, otel gibi bütün arazi, bina ve madenler olarak tanımlanan taşınmaz mala müdahale sayılacak haller nelerdir?

Taşınmaz rehni kanunu!

Taşınmaz rehni kanunu hükümlerine göre taşınmaz rehin hakkı, ancak tapuya kayıtlı taşınmazlar üzerinde kurulabiliyor. Bölünen taşınmazın parselleri tapu kütüğüne ayrı ayrı kaydedilmedikçe rehne konu olamıyor...

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Ankara'daki taşınmazına 9 firma teklif verdi!

ÖİB tarafından yapılan açıklamada, Hasköy Mahallesinde Karayolları Genel Müdürlüğüne ait 15 bin 272 metrekare yüzölçümlü taşınmazın, üzerinde bulunan binalarla birlikte özelleştirme ihalesine katılmak üzere teklif verenlerin belirlendiği kaydedildi.

üzerinde taşınmaz olanlar TOKİden ev alabilir mi Haberi

üzerinde taşınmaz olanlar TOKİden ev alabilir mi

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ucuz konut üretimine tam gaz devam ediyor. Ancak TOKİ, projelerine başvuru yapacaklarda bazı şartlar arıyor. Peki üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilirler mi? TOKİ bu soruyu şu şekilde yanıtlıyor;

"Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, başvuru sahibinin kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması gerekmektedir (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç). Açık satışlarda ise, genel olarak bu şart aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bazen uygulanabilmektedir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır"

TOKİ başvuru şartları

1.    T.C. vatandaşı olması,

2.    Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı...