25 / 04 / 2024

Uzun Yusuf

Uzun Yusuf

Fatih Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarihi Yarımada ' daki kültür varlıklarını dünya tarihine, medeniyetine ve geleceğe kazandırmak için 10 yıldır sürdürülen restorasyon çalışmaları devam ediyor...

Yusuf Günay'dan Galatasaray Adası açıklaması!

Sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı Yusuf Günay "Elbette ki çok uzun süredir gelen bir hukuki problem. Sonuca çok yaklaştık. İnşallah kısa sürede hukuki yoldan sonuç alacağız. Ada, tekrar Galatasaraylıların kullandığı bir mülk haline gelecek" dedi.

Samsun’da ulaşım alternatifleri arasına deniz ulaşımı katılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Türkiye’nin en uzun sahil şeritlerinden birisine sahip olan Samsun’da ulaşım alternatiflerinin içine deniz ulaşımını da katmak istediklerini söyledi...

İstanbulkart Uzunçayır Başvuru Merkezi taşındı!

İETT, İstanbulkart Uzunçayır Başvuru Merkezi'nin taşındığını açıkladı. Peki İstanbulkart Uzunçayır Başvuru Merkezi nerede? İstanbulkart Uzunçayır Başvuru Merkezi nereye taşındı? İşte İstanbulkart Uzunçayır Başvuru Merkezi'nin yeni adresi...

Toplu yapılarda kat malikleri kurulu en uzun hangi sürede toplanabilir?

Tek ve toplu yapılarda, bina yönetimi kat malikleri kurulu tarafından sağlanıyor. Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak toplanıyor. Peki, toplu yapılarda kat malikleri kurulu en uzun hangi sürede toplanabilir?

Yeni Bayburt Valisi Yusuf Odabaş kimdir?

15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Kararname gereğince, Bayburt Valiliğine Yusuf Odabaş atandı. Peki, Yeni Bayburt Valisi Yusuf Odabaş kimdir? İşte Yeni Bayburt Valisi Yusuf Odabaş..

Yusuf Odabaş kimdir?

Merkez Valisi Yusuf Odabaş, 15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Kararname gereğince Bayburt Valiliğine atandı. Peki, Yeni Bayburt Valisi Yusuf Odabaş kimdir? İşte Bayburt Valisi Yusuf Odabaş..

1946 yılında Uzunçayır Caddesi'nde 2.020 metrekare arsa 3 bin liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 30 lira olduğu 1946 yılında Kadıköy Uzunçayır Caddesi'nde 2 bin 20 metrekare arsa metrekaresi bir buçuk liradan 3 bin liraya satılacakmış. Zühtüpaşa'da ise 237 metrekare arsa bin 659 liraya satılacakmış.

Özer Mermer Grubu'nun acı günü! Hacı Yusuf Özer Vefat etti!

Özerler Holding A.Ş, Özer Konveyör Band A.Ş, Özerler Ayakkabı-Lastik A.Ş, Özer Mermer Grubu, Newco Balkan L.L.C Kosova, Büyük Özer A.Ş., Özer İletişim grup şirketlerinin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Yusuf Özer vefat etti.

Yusuf Ziya Yılmaz: Kentin estetiğini bozan yapıları kaldıracağız!

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük metropol kenti Samsun'a estetik görünüm kazandırmak amacıyla başlattıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi "kentin estetiğini bozan yapıları kaldıracağız" dedi.

Dünyanın en uzun binaları!

Zeminden bakmak istediğinizde bile başınız dönecek. The Richest tarafından dünyanın en uzun binalarının listesi yapıldı. Dünyanın en uzun binaları hangileri? İşte birbirinden ihtişamlı gökdelenler!

Konuta uzun bayram tatili hiç iyi gelmedi!

Markalı gayrimenkul sektörünün genel durumunun işaretini veren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın temmuz ayı rakamları uzun Ramazan Bayramı tatilinin konut satışlarına olumsuz yansıdığını ortaya koydu.

Münir Tanyer: Dönüşüm uzun vadeli planlanmalı!

İZMİR'İN gerek şehir yapısı, gerekse insanlarının sıcaklığıyla yaşamaya değer bir kent olduğunu vurgulayan Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, kentin geleceğine etki edecek uzun vadeli bir planlama yapılması gerektiğine dikkat çekti...

Hakan Yusuf Güner: Depremi unutmayalım!

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Vali Güner, bundan sonra iki ayda bir deprem toplantısı yapacaklarını söyledi.

Uzun Yusuf Haberi

Uzun Yusuf

Fatih Sultan Mehmed döneminde yapılan ve zaman içinde yıkılarak kaybolan Uzun Yusuf Mescidi, gün yüzüne çıkarıldı.


Fatih Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarihi Yarımada'daki kültür varlıklarını dünya tarihine, medeniyetine ve geleceğe kazandırmak için 10 yıldır sürdürülen restorasyon çalışmaları devam ediyor.


Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi ile yürütülen çalışmalarda, bugüne kadar Tarihi Yarımada'da bulunan 10 bine yakın anıt eserden 3 bin 419'unun projesi yapıldı. 


Fatih sınırları içinde bulunan 1100 sivil mimarlık örneği yapının da projesi hazırlandı. Bu eserlerden 168 anıt eserin, 100 sivil mimarlık örneği yapının restorasyonları tamamlandı. 202 anıt eser niteliğindeki çeşmenin de projesi hazırlandı. Bunlardan 32 çeşmenin restorasyonu gerçekleştirildi. 


Tarihi Yarımada'nın zaman içinde kaybolan camii ve mescidlerini ihya etme çalışmaları kapsamında da bölgede kaybolan 25 camiden 9'u ihya...