19 / 04 / 2024

vakıf üniversitesi yasa tasarısı

vakıf üniversitesi yasa tasarısı

Anka Teknoloji, İstanbul Esenyurt, Kanuni, Konya Gıda ve Tarım, Sanko üniversitelerinin kurulmasına ilişkin yasa tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuld

Rönesans, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'ni 1.6 milyar TL'ye inşa edecek!

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi inşaat işini 1 milyar 577 milyon TL bedelle Rönesans Holding'in aldığı açıklandı...

5 vakıf üniversitesine 1 milyon 700 bin metrekare arazi tahsisi yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski yol arkadaşı Ahmet Davutoğlu arasındaki İstanbul Şehir Üniversitesi tartışması kulislerde konuşuluyor. Diğer bir yandan yapılan arazi tahsisi gözlerin son yıllarda açılan diğer vakıf üniversitelerine çevrilmesini neden oldu.

Adalar’a vakıf üniversitesi müjdesi!

Kınalıada’da yapacağı projelerinden bahseden, AK Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Özlem Öztekin Vural, "Kınalıada’da bir futbol kampımız olacak. Adalar’a vakıf üniversitesi kurmak istiyorum” diye konuştu. 

Tarihi Beykoz Kışlası Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildi!

Tarihi Beykoz Kışlası'nın Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildiği bildirildi. Kışla sağlık alanında araştırmalar yapılmak üzere devredildi. 

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Eyüp ek hizmet binası açıldı!

Türkiye'nin ilk sağlık üniversitesi olan Bezmialem Vakıf Üniversitesi (BVÜ) Eyüp’te sağlık ve eğitim hizmeti vermeye başladı. Üniversitenin, Eyüp’te açılışı yapılan ek hizmet binasında Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 6 bölümü ve 4 lisans sonrası bölümü eğitim veriyor.

İstanbul'un silüeti vakıf eserlerinden oluşuyor!

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan, İstanbul silüetinde yer alan birçok yapının vakıf eseri olduğunu, bu eserler çıkarıldığında, geriye İstanbul diye bir şeyin kalmayacağını söyledi.

4 yeni vakıf üniversitesi kuruluyor!

Beykoz Üniversitesi, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, İstanbul Kent Üniversitesi ve Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi kurulmasına ilişkin yasa tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu

İskenderun'a Haydar Aliyev Vakıf Üniversitesi kurulacak!

Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu heyeti, kurulması düşünülen Haydar Aliyev Vakıf Üniversitesi hakkında Başkan Seyfi Dingil'i bilgilendirdi.

2001 yılında Vakıf arazilerine af gelecekmiş!

2001 yılında Hükümet, Sarıyer ve Alibeyköy'de Vakıf arazisi üzerine yapılan binlerce konut için af getirecekmiş. Mesut Yılmaz'ın talimatıyla hazırlanan yasa tasarısıyla, işgal edilen Vakıf arazilerine Hazine arazisi verilecekmiş.

Türkiye'de 4'ü vakıf 8 yeni üniversite kuruluyor!

Dördü vakıf sekiz üniversiteye ilişkin düzenlemeleri içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. Üniversitelerin isimleri şöyle; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi..

Sakarya'da vakıf üniversitesi kurulacak!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam " Sakarya'ya vakıf üniversitesi kazandırma noktasında son aşamaya geldik. Şimdilik tek fakülteyle başlayacağız, önümüzdeki sezona bunu yetiştirmeye çalışacağız" dedi.

Vakıf GYO olağanüstü genel kurul sonucunu açıkladı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda alınan kararlara ilişkin 'Toplantı Tutanağı ve Hazır Bulunanlar Listesi'ni Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığı ile duyurdu...

Yusuf Halaçoğlu: Kıbrıs’ın üçte ikisi vakıf arazisi!

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, “Kıbrıs’ın üçte ikisi vakıf arazisidir, en büyüğü Lala Mustafa Paşa Vakfiyesi ile Abdullah Paşa Vakfiyesi’dir." dedi...

vakıf üniversitesi yasa tasarısı Haberi

vakıf üniversitesi yasa tasarısı

     Tasarı, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik yapıyor. Buna göre; Ankara'da ''Anka Teknoloji Üniversitesi'', İstanbul'da ''İstanbul Yeşilyurt Üniversitesi'', Adana'da ''Kanuni Üniversitesi'', Konya'da ''Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'', Gaziantep'te ise ''Sanko Üniversitesi'' adıyla vakıf üniversiteleri kurulacak. 

     Tasarı, ''Altın Koza Üniversitesi''nin adının, 'İpek Üniversitesi'' olarak değiştirilmesini de içeriyor. 

     Tasarının gerekçesinde, 2011-2012 eğitim öğretim yılında üniversitelerin açık öğretim ve diğer yükseköğretim kurumları hariç önlisans, lisans, ikinci öğretim, lisansüstü ve tıpta ihtisas programlarında eğitim gören 2 milyon 359 bin 655 öğrencinin 205 bin 484'ünün vakıf üniversitelerinde okuduğu kaydedildi. 

     Vakıf üniversitelerinin Türk yükseköğretim sisteminin ayrılmaz parçası ve önemli bir bölümünü oluşturduğu belirtilerek, kurulacak vakıf üniversitelerinin Türkiye'nin genç nüfusunun talebini karşılanmasına katkı sağlayacağı ifade edildi. 

   ...