29 / 03 / 2024

van deprem hasarlı binalar 2020

van deprem hasarlı binalar 2020

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "Van merkezde veya İstanbul’da yaşayan ve evi deprem bölgesinde hasar gören bütün vatandaşlarımıza ev yapılacak" dedi...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan 12 yıl önceki Van depremini hatırlattı: Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen, 40 kişinin hayatını kaybettiği 5,6 büyüklüğünde depremle ilgili anısını paylaşan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,'' Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.

SON DAKİKA! Van'da 4 büyüklüğünde deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin resmi olarak açıklanan son dakika verilerine göre, Van'ın Tuşba ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Söz konusu deprem çevre illerde de hissedildi.

Van'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD'dan yapılan açıklamada son dakika deprem haberi geldi. Van'ın Tuşba ilçesinde 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. İşte ayrıntılar...

Son Dakika Van'da korkutan deprem! Az önce Van'da deprem oldu!

Son dakika gelen bilgilere göre Van'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem bölgesinde başlanan toplam inşaat sayısı 200 bini buldu! Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı gibi görülecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili konuştu. Bakan Özhaseki, başlanan toplam inşaat sayısının 200 bini bulduğunu aktardı ve orta hasarlı binaların da ağır hasarlı gibi görüleceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika Malatya ve Van açıklaması: Bu iki ilde büyük deprem olur mu?

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Malatya ile Van'da meydana gelen depremlerle ilgili konuştu. Görür, 'Bu iki ilde büyük deprem olur mu?' sorusunu da yanıtladı. İşte o açıklamalar...

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Türkiye - İran sınırında 5.3 büyüklüğünde deprem oldu! Deprem Van'da da hissedildi! 

İran'ın Hoy kentinde saat 14:47'de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği açıklandı. Deprem Van'da da hissedildi! İşte ayrıntılar...

Van'daki ağır hasarlı binalar acilen yıkılmalı!

YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van'daki depremle ilgili konuştu. Selçuk, "Van’daki yapı stokunun acilen belirlenmesi lazım. Ağır hasarlı binalar var, bunların acilen yıkılması gerekiyor" dedi.

Van Başkale'deki deprem konutları kısa sürede tamamlanacak!

Van'ın Başkale ilçesinde depremzedeler için inşa edilen deprem konutların yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Deprem konutları kısa süre içerisinde depremzedelere teslim edilecek. 

Van Başkale deprem konutlarında son durum ne?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Başkale deprem konutlarında incelemeler yaptı. Peki Van Başkale deprem konutlarında son durum ne?

Van için korkutan deprem uyarısı! Binalarda tarama yapılmalı!

YYÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Onur Köse, Van depremiyle ilgili konuştu. Köse, "Bu bölge aslında deprem açısından riskli bir bölge. Bölgedeki 4 ve üzeri depremler aslında bunu hissettirmektedir" dedi.

Van iç havzasındaki büyük barajlar deprem riski altında uyarısı!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tosun, Van iç havzasındaki büyük barajların deprem riski altında bulunduğunu dile getirdi.

van deprem hasarlı binalar 2020 Haberi

van deprem hasarlı binalar 2020

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kentin tamamında seferberlik başlatıldı. Bir taraftan kentte dezenfekte çalışmaları, bilinçlendirme ve kurallara uyma noktasında çalışmalar sürdürülürken diğer taraftan Başkale ilçesinde yaşanan depremde mağdur olan vatandaşların sorunları çözülüyor.

Van Postası Gazetesi'nden Ziya Türk'ün haberine göre; deprem bölgesiyle ilgili açıklama yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, depremde mağdur olan bütün vatandaşların mağduriyetlerinin çözüldüğünü kentte bir taraftan koronavirüs salgınına karşı mücadele edilirken diğer taraftan deprem bölgesinde yaşanan sorun ve sıkıntılarla mücadele edildiğini ifade etti.

Başkale'de yaşanan depreme ilişkin yapılan çalışmaları anlatan Vali Bilmez, "Deprem olduğu gibi ilk yapmamız gereken iş geçici barınmaydı, bölgeye çok sayıda çadır sevk ettik. Depremin meydana geldiği dönem itibarıyla ilk defa bir depremde yaşamadığımız...