20 / 04 / 2024

Van iç havzası deprem

Van iç havzası deprem

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tosun, Van iç havzasındaki büyük barajların deprem riski altında bulunduğunu dile getirdi.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İş yeri taşınanlar kıdem tazminatı alabilir mi? 

Milyonlarca çalışanın merak ettiği konulardan biri olan ''iş yerinin taşınması halinde kıdem tazminatı alınabilir mi?'' sorusu yanıt buldu. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, işçilerin merak ettiği soruları tek tek yanıtladı. İşte detaylar...

Otomotiv sektörünü altüst eden kampanya! Hyundai göz dolduran modeline 250 bin TL fiyat koydu!

Uygun fiyatlı ve performanslı araçlarıyla Türkiye’de çok sayıda kullanıcısı bulunan Hyundai, hafif ticari aracı 'Casper Van' için kampanya başlatıyor. Casper Van modeli kampanya kapsamında kısa süre için 250 bin TL’ye satılıyor.

Nahçıvan-Iğdır-Kars Demiryolu projesiyle ilgili önerge verildi!

Nahçıvan-Iğdır-Kars Demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. DP'li Uysal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Van için korkutan deprem uyarısı! Binalarda tarama yapılmalı!

YYÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Onur Köse, Van depremiyle ilgili konuştu. Köse, "Bu bölge aslında deprem açısından riskli bir bölge. Bölgedeki 4 ve üzeri depremler aslında bunu hissettirmektedir" dedi.

Van için 'zemin sıvılaşması' uyarısı!

İnşaat Mühendisleri Odası Van Şube Başkanı Fırat Durmaz,  kent için “Deprem sırasında salınımlardan kaynaklı zeminin sıvılaşma riskinin yüksek olduğu bölgeler var" uyarısında bulundu. 

Van iç havzasındaki büyük barajlar deprem riski altında uyarısı!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tosun, Van iç havzasındaki büyük barajların deprem riski altında bulunduğunu dile getirdi.

Van için acele kamulaştırma kararı!

Van ili Erciş ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul Teknik Laboratuvar Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Teknik Laboratuvar Hizmetleri Anonim Şirketi   50 bin TL sermaye ile bugün Kıvanç Işık ve Ali Bayraktar ortaklığında kuruldu. 

Kıvanç Tatlıtuğ Bebek’teki evi için 100 bin TL kira ödedi!

Kıvanç Tatlıtuğ, Demet Akbağ’ın Bebek’teki Boğaz manzaralı evinde oturuyor. Tatlıtuğ, evin kirası için 100 bin TL peşin ödedi.

Van’a 1.6 milyar TL’lik yatırım yapılacak!

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Van için başvuruda bulunan çok sayıda yatırımcının 1 milyar 600 milyon liralık yatırım yapacağı öngörülüyor.

Van Sahil Kordonu Projesi için yıkım başladı!

Van Gölü çevresinde hayata geçecek Sahil Kordonu Projesi için adım atıldı. Edremit İlçesi'nde proje kapsamında yer alan kaçak yapılar yıkıldı.

Van Tapu ve Kadastro binası için sözleşme imzalandı!

Van’da 2016 yılında ihalesi yapılan Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürlüğü hizmet binası yapım işine ait sözleşme imzalandı.

Orman ve Su İşleri'nin Van yerleşkesi için kamulaştırma!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Van Yeni Yerleşkesi İnşaatı İşi Kapsamında Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Van iç havzası deprem Haberi

Van iç havzası deprem

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tosun, Van iç havzasındaki büyük barajların deprem riski altında bulunduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tosun konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamasında, 18-20 Ekim 2020 tarihlerinde sanal ortamda gerçekleştirilen 5. Dünya İnşaat, Yapı ve Çevre Mühendisliği Kongresinde başlıklı "Depremin Barajlara Etkisi" başlıklı bildirisiyle "en iyi bildiri" ödülü kazandığını belirterek büyük barajlardaki deprem riskine değindi.

Doğu Anadolu'da çok sayıda deprem üretebilecek süreksizliklerin olduğunu belirten Prof. Dr. Tosun, Doğu bölgede değişen fiziki şartlar altında havzada yer alan Koçköprü, Morgedik, Patnos, Sarımehmet, Sihke ve Zernek barajlarına ilişkin alınması gereken önlemlere değindi.

Tosun, tespit edilen bulgulara göre, dikkate alınan barajların yüzde 33'ünün "çok yüksek tehlike", yüzde 50’sinin ise "orta tehlike" altında...