20 / 04 / 2024

van metruk yapı yıkımı

van metruk yapı yıkımı

Van Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini bozan ve tehlike arz eden yapılarla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Yapılan Çalışmalar ile şuana kadar 154 yapı yıktırılarak enkazları kaldırıldı.

Van'daki ağır hasarlı binalar acilen yıkılmalı!

YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van'daki depremle ilgili konuştu. Selçuk, "Van’daki yapı stokunun acilen belirlenmesi lazım. Ağır hasarlı binalar var, bunların acilen yıkılması gerekiyor" dedi.

İzmir Vali Konağı'nın son hali yürek burkuyor!

İzmir'in en değerli binalarından biri olan İzmir Vali Konağı görenlerin yüreğini burkuyor. Bina metruk yapıya dönüştü. 

Van İpekyolu'nda metruk yapılara geçit yok!

Van'a bağlı İpekyolu Belediyesi, ilçe genelinde bulunan metruk binaların yıkım işlemlerine devam ediyor.

Ankara Altındağ'da metruk binalar ortadan kaldırılıyor! 

Ankara'ya bağlı Altındağ Belediyesi, halk sağlığını riske atan metruk yapılara izin vermiyor. Atıfbey Mahallesi'nde bulunan metruk yapılar belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Edremit-Tuşpa Çevreyolu güzergahındaki araziler kamulaştırılacak mı?

Van'da yapılması planlanan Edremit-Tuşpa Çevreyolu güzergahında bulunan arazilerin kamulaştırılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hakkari-Van karayolunun yapım süreci meclis gündeminde!

Hakkari-Van karayolunun yapım süreci meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa Ceylanpınar'da metruk binalar yıkılıyor!

Şanlıurfa Ceylanpınar Belediyesi, ilçe genelinde tehlike arz eden 44 metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Van Gürpınar'da metruk yapılar ortadan kaldırılıyor!

Van'ın Gürpınar ilçesine bulunan metruk binaların yıkım işlemleri devam ediyor. 

Mersin Akdeniz'de metruk yapılar ortadan kaldırılıyor!

Mersin Akdeniz Belediyesi, ilçe genelinde metruk binaların yıkımını kontrollü bir şekilde gerçekleştiriyor. 

Şanlıurfa Haliliye Belediyesi 78 metruk binayı yıktı!

Şanlıurfa'ya bağlı Haliliye Belediyesi, mahallelerde tehlike yaratan metruk yapıların yıkımına devam ediyor. Belediye 2020 yılında 78 yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Kayseri Melikgazi'de 1 yılda 280 metruk yapı yıkıldı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından 1 yılda ilçe genelinde 280 metruk yapının ve gecekondunun yıkımı gerçekleşti.

Şanlıurfa Haliliye'de metruk yapılar tek tek yıkılıyor!

Şanlıurfa Haliliye'nin Bahçelievler mahallesinde bulunan metruk yapılar tek tek yıkılıyor. Yıkılan binaların yerine yeni binalar inşa ediliyor.

Antalya’da 3 yılda 858 metruk bina yıkıldı!

Antalya’da suç yuvası haline dönen ve güvenlik riski oluşturduğu metruk yapıların yıkımı gerçekleşiyor. 2017 yılından bu yana yıkılan yapı sayısı 858’e ulaştı. En fazla yıkım ise 170 ile Kepez’de yapıldı. 

van metruk yapı yıkımı Haberi

van metruk yapı yıkımı

Van Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini bozan ve tehlike arz eden yapılarla ilgili çalışıyor. Van Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, yapılan Çalışmalar ile şuana kadar 154 yapı yıktırılarak enkazları kaldırıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ve Fen İşleri Daire Başkanlığının ortak çalışması ile 2017 yılında başlatılan çalışmalar bu yıl da sürdü. 2017 yılında 83 betonarme ve kerpiç yapı yıktırılırken, bu yıl ise İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde bulunan 25 mahalledeki 71 metruk yapı yıktırıldı. 

Çalışma dahilinde özellikle 2011 Van depreminde hasar gören betonarme ve tek katlı metruk yapılar Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilerek kayıt altına alınıyor. Daha sonra yapı sahipleri ile irtibata geçen ekipler vatandaşların kendilerine dilekçe ile başvuruda bulunmalarını da sağlıyor. Başvuruyu değerlendiren ekipler yapının...