25 / 04 / 2024

Van ortaçağ sığınağı

Van ortaçağ sığınağı

Van'da Ortaçağ sığınağı kaya yerleşimleri bulundu. Gürpınar'a 70 kilometre uzaklıktaki Taşdönderen Mahallesi'ni çevreleyen yüksek tepelerde bulunan kaya yerleşimleri, labirent şeklindeki çok sayıda odasıyla dikkati çekiyor

Demet Akalın 5 bin TL kira ödeyen kiracısına sert çıktı: 'Sen kimsin? Ev benim'

Ülkemizde son dönemlerde ciddi bir sorun olan ev sahibi-kiracı gerilimi şarkıcı Demet Akalın'a da yansıdı. Demet Akalın 5 bin lira kira ödeyen kiracısına sert çıktı. "Sen kimsin?" dedi.

Son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler!

Yatırımcıların merak ettiği temettü yatırımı ile ilgili son dakika bilgileri paylaşıldı. Borsa İstanbul'da son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan şirketler tek tek açıklandı. İşte son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler! 

Konut, yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi?

Yatırımcılar, döviz mi, gayrimenkul mü? daha çok kazandıracak sorularını araştırırken uzmanlardan açıklama geldi. Konut yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi? Konut fiyatları ne olacak?

Her 100 emekliden 84’üne yüzde 37,16’sına yüzde 50 zam yapılabilir! İşçi-memur emeklisi farkı 31 bin TL'yi aşabilir!

2024 yılında her 100 emekliden 84’üne yüzde 37, 16’sına yüzde 50 zam uygulanabileceği gündeme geldi. Bu durumda işçi ve memur emeklisinin maaşlarının arasındaki farkın 31 bin TL'yi aşabileceği hesaplandı. İşte o rakamlar...

20 yıllık inşaat işçisinin yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi! 

Isparta'da 20 yıldır inşaatlarda inşaat işçisi olarak çalışan lise mezunu Süleyman Erdeğer, boş zamanlarında hobi olarak yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi.

Kiracısına yüzde 25'ten fazla zam yapan ev sahibine 'kötü niyet tazminatı'

Kiracısına karşı kiraya yüzde 55 zam yapan ve kiracısının yasal olarak kaydedilen yüzde 25 zam üzerinden kira yatırması üzerine tahliye talebiyle dava açan ev sahibi "kötü niyet tazminatı" ödemeye mahkum edildi. İşte haberin ayrıntıları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fiyat indirimi çağırına İSTİB Başkanı Ali Kopuz'dan destek!

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın yaptığı fiyatlarda indirim çağrısına destek verdi.

Ticaret Bakanı Bolat'ın indirim çağrısına yerel zincir marketlerden destek!

Ticaret Bakanı Bolat, dün zincir marketlere indirim çağrısında bulunmuştu. Bakanın çağrısına Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) destek verdi. İşte detaylar...

Ağustosta rekabet borsa, altın ve dolarda oldu! Sonunda yatırımcısına tek kazandıran o oldu!

TÜİK en çok kazandıran finansal yatırımları tek tek sıraladı. Ağustosta rekabet borsa, altın ve dolarda oldu! Sonunda yatırımcısına tek kazandıran o oldu. İşte detaylar...

Milyonları merak ettiği sorunun net yanıtı! Altın ve borsa yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi? 

Yılbaşından bu yana altın ve borsa yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın, yatırımcısını şaşırtmadı. Peki altın ve borsa yatırıcısına kazandırmaya devam edecek mi? 

Sabiha Gökçen Havalimanı Ağustos ayında da rekor yolcu sayısına ulaştı!

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı’nda Ağustos ayının ilk hafta sonunda rekor yolcu sayısına ulaşıldığı belirtildi.

Altın, dolar, euro ve gümüş... İslam Memiş yatırımcısına en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı! Pür dikkat bakın!

Elinde belli bir birikimi olan yatırımcılar en çok kazandıracak yatırım aracını araştırıyor. Altın, dolar, euro ve gümüş... İslam Memiş yatırımcısına en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı! Pür dikkat bakın!

Fiat Ducato Van'a bu ay da tam 25 bin TL indirim geldi! Ducato Van'ın Mayıs 2023 fiyatları ne kadar? 

Fiat Ducato Van'a geçtiğimiz ay olduğu gibi bu ay da tam 25 bin TL indirim geldi Ducato fiyatları ne kadar? İşte Ducato Van 25 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Van ortaçağ sığınağı Haberi

Van ortaçağ sığınağı

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Taşdönderen Mahallesi'nde Ortaçağ dönemine ait kaya yerleşimleri bulundu.


İlçe merkezine 70 kilometre uzaklıktaki Taşdönderen Mahallesi'ni çevreleyen yüksek tepelerde bulunan ve ilk kez görüntülenen kaya yerleşimleri, labirent şeklindeki çok sayıda odasıyla dikkati çekiyor. Vadiye hakim noktalara kayaların yontulmasıyla iç içe inşa edilen 3 katlı yapıda, yaklaşık 24 metrekare genişliğinde odalar göze çarpıyor.


Yerleşimde incelemelerde bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, AA muhabirine, kayalıklara yontulmuş yerleşimin 3 katlı yapılardan oluştuğunu anlattı.


Kaya yerleşiminin, yaptığı ilk tespitlere göre Ortaçağ dönemine ait olduğunu vurgulayan Top, bu dönemde bölgede Hristiyanların yoğun olarak yaşadığını söyledi.


Top, manastır kompleksi gibi tasarlanan yapının, özellikle asıl yerleşime uzak olmasının ve ulaşılması güç bir noktaya yapılmasının önemine işaret...