26 / 04 / 2024

vanda tarihi işletme oteli turizme kazandırılıyor

vanda tarihi işletme oteli turizme kazandırılıyor

Vangölü Feribot İşletme Müdürlüğünce 1947 yılında Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaptırılan ve dönemin birçok devlet büyüğünü ağırlayan İşletme Oteli, 15 yıl aradan sonra restore ediliyor.

TPAO açıkladı! Adana'daki 2 saha için 20 yıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'da 2 ayrı sahaya için yirmi sene yıl süre ile petrol işletme ruhsatı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Fatih Yenikapı'daki 1 adet bina ile 93 metrekarelik arsa satılıyor! İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü tarihi verdi! 

İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Yenikapı iskele mevkiinde yer alan 1 adet bina ile 93 metrekare arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere son dakika müjdesi! Emekli zammı için o tarihi işaret etti!

AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilere müjdesini açıklayarak o tarihi işaret etti. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika emekli maaşı açıklaması...

Son dakika Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan emekli maaş zammı açıklaması! O tarihi işaret etti...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. ayrıca Yılmaz emekli maaş zammına dair de açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan son dakika emekli maaş zammı açıklaması! O tarihi işaret etti...

Akfen Güney Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Akfen Güney Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi Şişli'de 48 milyon 430 bin 348 TL sermaye bedeli ile Hamdi Akın, Pelin Akın Özalp, İrfan Erciyas, Selim Akın ve Sıla Cılız İnanç ortaklığında kuruldu.

Akfen Kuzey Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Akfen Kuzey Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi Şişli'de 34 milyon 331 bin 344 TL sermaye bedeli ile Hamdi Akın, Pelin Akın Özalp, Selim Akın, İrfan Erciyas ve Sıla Cılız İnanç ortaklığında kuruldu.

Ok yaydan çıkacak altını olanlar beklesin! Güvenli liman rekor üstüne rekor kıracak: Altın kahini o tarihi işaret etti!

ABD Merkez Bankası'nın politika faizi kararından sonra altın fiyatları yeniden şekilleniyor. Bu kapsamda Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcıları uyararak o tarihi işaret etti. İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı kura çekimi ne zaman 2023? 10 bin 900 işçi alımı için kura çekim tarihi açıklandı mı?

Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvurularını yapan adaylar kura çekim tarihi için araştırmalara devam ediyor. İşte Sağlık Bakanlığı kura çekimine dair detaylar!

Sağlık Bakanlığı 12.700 kişi alım yapacak! Atama için herkes bu tarihi bekliyor!

Sağlık Bakanlığı 12.700 kişinin ataması o tarihi işaret etti! Herkesin merakla beklediği o tarih ne? Ayrıntılar haberimizde...

Yalova’da 10 ticari işletme kiraya veriliyor! Uygun fiyata iş yeri sahibi olmayı kaçırmayın! İhale 25 Ocak 2023’te…

Yalova Belediye Başkanlığından kiralık ticari işletmeler: 10 ticari işletme 3 yıl süre ile kiraya veriliyor. Söz konusu ihale 25 Ocak 2023’te gerçekleştirilecek.

Vakıflardan Üsküdar'da kat karşılığı kira ve işletme ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, mülkiyeti Aziz Mahmut Hüdayi Vakfına ait olan arsa vasıflı taşınmaz için yapım karşılığı kira ve işletme ihalesine çıkıyor.

E-ticaretten alışveriş yapıyorsanız dikkat! Platformu kullanan işletme sayısında rekor düşüş!

E-ticaretten alışveriş yapıyorsanız dikkat! E-ticaret platformu kullanan işletme sayılarında rekor düşüş gözlendi. Uzmanlar düşüşün nedenini neye bağlıyor? İşte yanıtı…

Boğaziçi Çelik Gayrimenkul Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Çelik Gayrimenkul Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik ve Ahmet Çelik ortaklığında kuruldu.

vanda tarihi işletme oteli turizme kazandırılıyor Haberi

vanda tarihi işletme oteli turizme kazandırılıyor

Vangölü Feribot İşletme Müdürlüğünce 1947 yılında Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaptırılan ve dönemin birçok devlet büyüğünü ağırlayan İşletme Oteli, 15 yıl aradan sonra restore ediliyor.


Bitlis Valiliği ve Tatvan Belediyesinin girişimleri sonucu Selçuklu Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanlığınca restorasyona alınan tarihi otel, aslına uygun şekilde restore edilecek.

Cumhurbaşkanlarından İsmet İnönü, Celal Bayar, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay ile dönemin başbakan, bakan ve birçok devlet büyüğünün misafir edildiği otel, yapılacak restorasyonla turizme kazandırılacak.

Oteldeki çalışmaları inceleyen Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tatvan ile özdeşleşen bu tarihi yapının yeniden hayat bulması için valilik desteğiyle çalışma başlattıklarını söyledi.

Aksoy, 67 yıl önce yöreye özgü taşla inşa edilen tarihi yapının, yeniden aslına uygun şekilde restore edilmesini sağladıklarına değinerek, şöyle konuştu:

"Otelin restorasyonuyla ilgili ihale tamamlanarak, bina yüklenici firmaya devredildi. Yüklenici...