27 / 04 / 2024

vasiyetname harçları 2015

vasiyetname harçları 2015

Miras bırakan, tasarruf özgürlüğünün sınırları içinde, mal varlığının tamamında veya bir kısmında vasiyetname ya da miras sözleşmesiyle tasarrufta bulunabiliyor. Peki, vasiyetname harçları 2015 ne kadar?

Tapu ve Kadastro Harçları 2019!

2019 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar belli oldu. İşte Tapu ve Kadastro Harçları 2019...

Konya'da yapı ruhsat harçlarına indirim!

Konya Beyşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, inşaat sektörüne destek vermek için yapı ruhsat harçlarında bir miktar indirime gitme kararı alındı.

Beyşehir'de yapı ruhsat harçlarında indirim kararı!

Beyşehir İlçe Belediye Meclisi ilçedeki inşaat sektörüne kriz döneminde destek vermek amacı ile yapı ruhsat harçlarında bir miktar indirim yapılması kararını aldı.

Kentsel dönüşümde ödenen tapu harçları geri alınabiliyor!

Prof. Dr. Gürsel Öngören kentsel dönüşümde ödenen tapu harçlarının geri alınabildiğini müjdeledi...

Tapu harçlarının düşürülmesi olumlu ancak oranlar yeterli değil!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, tapu ve KDV'de yapılan indirimlerin sektör açısından olumlu gelişmeler olduğunu, sektörün daha da hareketlenmesi için yüzde 1,5’e düşürülen tapu harçlarının en fazla yüzde 0,5’te sabitlenmesi gerektiğini belirtti...

Kiracıların abonelik harçları 2018 ne kadar?

Yeni bir eve ya da işyerine taşınan kimselerin abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Peki, abonelikler nasıl alınır? Kiracıların abonelik harçları 2018 ne kadar?  

Tapu cins değişikliği harçları 2018!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için 2018'de ne kadar harç ödemesi yapılacak? İşte tapu cins değişikliği harçları 2018..

Yapı Kullanma İzin Belgesi harçları 2018!

İnşa çalışmaları sona eren bir yapının kullanılabilmesi için yapı kullanma izin belgesinin alınması gerekiyor. Peki, bu belge ne kadara mal oluyor? Yapı Kullanma İzin Belgesi harçları 2018 ne kadar?

İstanbul imar harçları 2018!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2018'de tahsil edilecek İmar Müdürlüğü harçlarını açıkladı. İşte İstanbul imar harçları 2018..

İnşaat ruhsatı yenileme harçları 2018!

Yapı inşaat ruhsatı alındıktan sonra belli süreler içinde inşaat tamamlanmazsa ruhsat geçersiz sayılıyor ve yenilenmedi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harçları 2018 ne kadar?

İcra ve iflas harçları 2018!

İcraya başvuruda bulunan kimselerin belli oranlarda harç ödemeleri gerekiyor. Peki, icraya başvurma harcı 2018 ne kadar oldu? İşte icra ve iflas harçları 2018..

Kadastro harçları 2018!

2018 yılı kadastro harçları belli oldu. Peki, 2018'de hangi işlem için ne kadar harç tahsil edilecek?

Tapu ve kadastro harçları 2018 belli oldu!

2018 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

vasiyetname harçları 2015 Haberi

vasiyetname harçları 2015

Vasiyetname harçları 2015!

Medeni Kanun gereğince; Mirasbırakan, tasarruf özgürlüğünün sınırları içinde, malvarlığının tamamında veya bir kısmında vasiyetname ya da miras sözleşmesiyle tasarrufta bulunabiliyor.


Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor.


Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenleniyor. Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabiliyor.


Mirasbırakan, arzularını resmî memura bildirir. Bunun üzerine memur, vasiyetnameyi yazar veya yazdırır ve okuması için mirasbırakana veriyor.


Vasiyetname, mirasbırakan tarafından okunup imzalanır.

Memur, vasiyetnameyi tarih koyarak imzalıyor. Peki, vasiyetname harçları 2015 ne kadar?


Miras işlerine ait harçlar:

Terekenin tahrir ve tespiti, mirasın taksimi, tasfiyesi ve idaresinde, bunların konusunu teşkil eden değerler üzerinden(Binde 4,55)


(Miras idaresinde her sene ve kesirler için harç alınır.)


Vasiyetname...