25 / 04 / 2024

Vasiyetnamenin tenfizi harç oranı 2022

Vasiyetnamenin tenfizi harç oranı 2022

Vasiyetin tenfizi işleminde bulunacak vatandaşlar bu sene ne kadar harç ödeneceğini araştırıyor. Peki, vasiyetin tenfizi harcı 2022 ne kadar oldu?

Vasiyetin tenfizi harcı 2022!

Vasiyetin tenfizi işleminde bulunacak vatandaşlar bu sene ne kadar harç ödeneceğini araştırıyor. Peki, vasiyetin tenfizi harcı 2022 ne kadar oldu?

Tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler!

Vasiyetnamenin tenfizi, tapuda yapılabilecek işlemler arasında yer alıyor. Peki, tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler nelerdir?

KKTC, tapu devir harç ve stopajlarında sabit kura geçti!

Dünyadaki ekonomik gelişmelerin olumsuz etkisini azaltmak üzere bir takım kararlar alan KKTC, inşaat sektöründeki tapu devir harç ve stopajlarında 90 gün süreyle sabit kura geçti.

2015 tapu harç masrafı ne kadar?

Gayrimenkul alım satım esnasında tarafların birtakım belgeleri ibraz ederek masraflarını ödemesi gerekiyor. Peki, 2015 tapu harç masrafı ne kadar?

2015 tapu harç masrafı nasıl hesaplanır?

Tapu harcı, bazı durumlarda satıcı olan mülk sahibi alıcıyla anlaşma yaparak binde 40’lık oranı yalnız alıcıdan tahsil edilebiliyor. Peki, 2015 tapu harç masrafı nasıl hesaplanır?

Vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir?

Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Vasiyetname bazı hallerde geçersiz kabul edilebiliyor. Peki, vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir? Vasiyetname ne zaman geçersiz olur?

Tapu harçlarında zamanaşımı süresi!

Tapu harcını eksik ödeyen kimseler belli bir süre içinde Maliye tarafından gönderilen "ceza" tebliği ile karşılaşabiliyor. Peki, tapu harçlarında zamanaşımı süresi var mı? Eksik tapu harcı cezası kaç sene içinde gelebilir?

Tapu alım satım harçları ne kadar?

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri ilgili tapu dairesine yapılıyor. Tapuda yapılan devir işlemleri için bazı belgelerin teslim edilerek alım satım harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu alım satım harçları ne kadar?

Nevşehir Külliyesi için ilk harç atıldı!

Nevşehir’in modern şehir kimliğini kazanmasında en prestijli projelerden biri olarak da değerlendirilen Nevşehir Külliyesi için ilk harç atıldı.

Ozan Gezer: Tapu harçları konut fiyatlarını yükseltecek!

Gayrimenkullerin satışında gerçek değerlerin esas alınmasıyla ilgili olarak çıkartılan yasa emlakçıları harekete geçirdi. Emlak Danışmanı Ozan Gezer tapu harçlarının yüksekliği nedeniyle tüketicilerin mağdur olacağını söyledi.

Kat mülkiyeti harçları 2015!

Kat mülkiyeti kanunu gereğince tamamlanmış ve iskan izinleri alınmış bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Peki, kat mülkiyeti almak ne kadar? İşte kat mülkiyeti harçları 2015..

Tapu harçları ödeme birimleri!

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemleri için belli oranlarda tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harçları nereye ödenir? İşte tapu harçları ödeme birimleri..

Kentsel dönüşüm ruhsat harçları muaf mı?

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinin (9) uncu ve (10) uncu fıkraları uyarınca bazı harçlar muaf tutuluyor. Peki, kentsel dönüşüm ruhsat harçları muaf mı?

Vasiyetnamenin tenfizi harç oranı 2022 Haberi

Vasiyetnamenin tenfizi harç oranı 2022

Vasiyetin tenfizi işlemi malikin taşınmazını, ölümünden sonra tasarruf etmesini istediği gerçek ya da tüzel kişileri tespit ettiği vasiyetnamesinin, vasiyetname alacaklısı ya da alacaklıları adlarına tescil edilmesine deniyor.

Kişiler, sadece sağlıklarında hükümler doğuran hukuki muamele yapma ehliyeti ile donatılmış değillerdir. Ölümlerinden sonra geçerli olmak kaydı ile de, hukuki işlemler yapma hakkına sahiptirler. Ölüme bağlı tasarruf iki şekilde yapılabilir. Biri vasiyet (MK.502), diğeri miras mukavelesidir.

Vasiyetnamenin tenfizine karar verilerek bu karar kesinleştikten sonra, isteyen kanuni ve mansup (atanmış) mirasçılara mahkemece mirasçılık (veraset) belgesi verilir.
 

GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

1-)Kimlik Belgesi Vasiyet alacaklısı veya yetkili temsilcilerinin Kimlik belgeleri 

2-)İşlemde temsil var ise temsile ilişkin Vekaletname, yetki belgesi vb. Belge 

3-)Gerçek kişilerde fotoğraf 1’er adet 6*4 ebatlarında vesikalık 

4-)Zorunlu deprem sigortası Bina nitelikli taşınmazlarda 

5-)Emlak beyan değeri belgesi Taşınmazın bulunduğu...