20 / 04 / 2024

Vedat Tokyay kim

Vedat Tokyay kim

Mimar Vedat Tokyay kimdir? Mimar Vedat Tokyay bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Vedat Tokyay, hangi mimarlık şirketi ile çalışıyor? İşte Vedat Tokyay'ın hayatı ve projeleri...

Vedat Zeki Tokyay: Ayvalık değişime ayak uyduruyor!

TMMOB Balıkesir Şubesi ve Ayvalık Mimarlar Odası tarafından düzenlenen ’Ayvalık Değişebilir mi?’ projesi kapsamında Vedat Zeki Tokyay, kendisinin hazırladığı ’Kırlangıç Merkezi Dönüşümü’ ve ’Cumhuriyet Meydanı Dönüşümü’ projelerini anlattı.

Dask sigortasını kim yapar?

Diğer sigortaların aksine kar amacı gütmeyen bu sigorta biçiminde ortak bir sigorta havuzu oluşturuluyor. Olası bir afet durumunda zararlarınızı karşılayabilmek için konutunuza dask sigortası yaptırmanız gerekiyor. Peki, Dask sigortasını kim yapar?

Sit alanlarını kim belirler?

Tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olup, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik gibi özelliklerini yansıtan alanlara sit alanı deniyor. Peki, sit alanlarını kim belirler?

Kim Kardashian ve Kanye West, Los Angeles'taki malikanelerini satışa çıkardı!

Düğünü günlerce konuşulan Kim Kardashian ve Kanye West, ABD sevsin ya da sevmesin dünyanın en gözde sanatçılarından sayılıyor. 2013'te aldıkları Los Angeles'taki bu malikaneyi satışa çıkardıkları iddia ediliyor.

Köy yerleşik alan tespitini kim yapar?

Belediye alanları dışındaki, inşa edilmiş yapıların toplu olarak bulunduğu yerlerde mevcut binaların en dışta olanlarının dış kenarlarından geçirilen çizginin içinde kalan alan köy yerleşik alan tespiti kim yapar?

Valiyi kim atar?

Kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükumet kararlarının neşir ve ilanını ve uygulanmasını sağlamak ve Bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmekle görevli olan valiyi kim atar? Vali atamaları nasıl olur?

Yeni İstanbul Valisi kim oldu?

15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/ 6780 sayılı Kararname gereğince, bazı illerin valilerinde değişiklikler yapıldı. Peki Yeni İstanbul Valisi kim oldu? İstanbul'un yeni valisi kimdir?

TOKİ'nin sahibi kim?

Konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması için kurulan; yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üreten TOKİ'nin sahibi kim?

İstihkak davasını kim açar?

İstihkak davası ise malikin, haklı bir nedene dayanmayan dolaysız zilyete karşı açabileceği bir dava türü olarak tanımlanıyor. Peki, istihkak davasını kim açar? İstihkak davasının şartları nelerdir?

İskanı kim alır?

İnşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteren belge olan iskanı kim alır? İskan nasıl alınır?

Vedat Mirmahmutoğulları Hudutsuz Ürün-Köy Projesi hakkında bilgi verdi!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan " Hudutsuz Ürün-Köy Projesi "yle, dünyayla rekabet edebilen ürünler yetiştirileceğini söyledi.

TOKİ'nin başkanı kim?

Nisan 2014 tarihinden itibaren TOKİ Başanlığı görevini icra eden kişi Mehmet Ergün TURAN'dır. Peki, TOKİ'nin başkanı kim? TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan kimdir? İşte TOKİ başkanı..

Kanye West, 5 milyon dolara eşi Kim Kardashian için katedral yaptıracak!

Kanye West, eşi Kim Kardashian için İspanya ' daki ünlü La Sagrada Familia katedralinin benzerini yaptıracak. Hollywood ' a dikilecek katedral 5 milyon dolara mal olacak...

Vedat Tokyay kim Haberi

Vedat Tokyay kim

Vedat Tokyay kimdir?

Vedat Tokyay, 1954 yılında doğdu. İlk orta ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. 1976 yılında ODTÜ Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. 


Mesleki çalışmalarına İzmir'de başladı. 1993 yılına dek, Afa Prefabrik, Cengiz Bektaş Mimarlık İşliği, Betonsan ve Yapıtek firmalarında proje mimarı olarak çalıştı. 


1992 yılında kurduğu kendi ofisinde, ofis, konut, sanayi ve kültür yapıları konularında mimarlık çalışmalarını sürdürüyor. 


Mimarlık çalışmalarına paralel olarak mimari strüktürü çok ilgilendiren modern ahşap sistemlerin araştırılması ve bu yapıların projelendirmesini de yürütmektedir.

2002 yılından bu yana, İzmir Yüksek Teknoloji üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve İzmir Ekonomi üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde öğretim üyeliği yapmaktadır. Mimarlık ile ilgili eleştiri ve inceleme yazılarını Yapı Dergisi'nde yayınlamaktadır. 


1990 ve 2000 yıllarında, sırasıyla, Ulusal Mimarlık Gri Sanat ödülü ve Yapı Dalı birincilik ödüllerini almıştır. 2000 ve...