19 / 04 / 2024

Vefa hakkı şerhi

Vefa hakkı şerhi

Vefa hakkında, taşınmaz satışını yapan kişilerde, satışı yaparken satın alan kişi üzerinde, söz konusu satışı yapılan taşınmazı geri alma hakkını elinde bulunduruyor. Peki, vefa hakkı nasıl kaldırılır?

Vefa hakkı kaç yıl geçerli olur?

Bir malı satanın, sattığı malı geri alma hakkının tapuda kayıt altına alınması işlemine Vefa hakkı deniyor. Peki, bu hak kaç yıl tesis edilebilir? Vefa hakkı kaç yıl geçerli olur?

Vefa hakkı şerhi nedir?

Vefa hakkı ile bir malı satan satıcı, sattığı gayrimenkulü satın alan kimseden geri alma hakkına sahip oluyor. Peki vefa hakkı şerhi nedir? Vefa hakkı nasıl şerh edilir?

Geri alım (vefa hakkı) nedir?

Geri alım (vefa hakkı) gayrimenkul alanında kullanılan bir hukuki terim olarak karşımıza çıkıyor. Taraflar arasında geçerli olan geri alım hakkının ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Peki geri alım (vefa hakkı) nedir, ne anlama gelir ve nasıl kullanılır? İşte geri alım hakkı ile ilgili bilgiler…

Tapu siciline konulan 31/B şerhi nedir?

Tapu siciline konulan 31/B şerhi, bir taşınmaz hakkında verilen bir karardır. Bu karar neticesinde bazı kısıtlamalar devreye girer. Peki tapu siciline konulan 31/B şerhi nedir, hangi durumlarda devreye girer ve sonuçları nelerdir? İşte 31/B şerhi ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Aile konutu şerhi nedir, nasıl konulur?

Aile konutu şerhi, Türk Medeni Kanunu’nun belirli maddesi uyarınca düzenlenmiş bir terimdir. Bu terim, aileler için önemli bir yasal hakkı ifade etmektedir. Peki aile konutu şerhi nedir, hangi hallerde konulur ve aile konutu şerhi olan ev ne demektir? İşte aile konutu şerhi ile ilgili bilgiler...

Vefa hakkı nedir? Vefa hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı olarak da adlandırılan vefa hakkı, gayrimenkul terimlerinden biridir. Bu haktan genelde banka kredisini ödemekte zorlanan kişiler yararlanabilmektedir. Peki vefa hakkı tam olarak nedir ve vefa hakkı nasıl kullanılır? İşte vefa hakkı ile ilgili tüm merak edilenler…

Geri alım hakkı nedir? Vefa hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır? sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen soruların detayları!

Aile konutu şerhi ne zaman sona erer?

Aile konutu; eşlerin bütün yaşamsal faaliyetlerini devam ettirdiği ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları mesken olarak tanımlanıyor. Peki, Aile konutu şerhi ne zaman sona erer? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

Kira şerhi nasıl kaldırılır?

Kira sözleşmelerinin tarafların iradeleri ile tapuya kayıtlı olarak, tescil edilmesi işlemine kira şerhi deniyor. Peki, Kira şerhi nasıl kaldırılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Geri Alım (Vefa) Hakkı nedir? Geri Alım Hakkı nasıl kullanılır?

Satın alma hakkının saklı tutulmasını sağlayan vefa hakkı, taşınmaz bir malın satışı durumunda eski sahibine tekrar satın alma hakkı tanıyor. Geri Alım (Vefa) Hakkı ile ilgili merak edilenlerin tümünü sizler için derledik..

Vefa hakkı (Geri alım) hakkı nedir? Vefa hakkı nasıl kurulur, ücreti ne kadardır?

Vefa hakkı olarak da bilinen geri alım hakkı, kişinin mecbur kalarak elden çıkardığı bir gayrimenkulü yeniden satı alabilme imkanını sağlayan uygulama olarak bilinmektedir. Peki, vefa hakkı nasıl kurulur, ücreti ne kadardır? İşte vefa hakkı (Geri alım) hakkındaki detaylar…

Adese Gayrimenkul'ün vefa kredilerine konu gayrimenkulleri devrediliyor!

Adese Gayrimenkul'ün vefa hakkı kredi borçlarının tamamını kapatması sonrasında kredilere konu taşınmazlar Adese Gayrimenkul Yatırım A.Ş'ye devredilmeye başlandı.

Adese Gayrimenkul'ün vefa kredisine konu gayrimenkullerinin devri yapılıyor!

Adese Gayrimenkul'ün vefa hakkı kredi borçlarının tamamını kapatması sonrasında Konya' nın Seydişehir ilçesinde bulunan 2 adet taşınmazın bulunduğu arsanın ve 7 Renk Projesine ait arsanın tapuların devirleri tamamlandı. 

Adese Gayrimenkul'ün vefa kredisine konu taşınmazlarının tapu devri yapılıyor!

Adese Gayrimenkul'ün vefa hakkı kredi borçlarının tamamı kapatmasının ardından, Kule Site AVM'deki 62 bağımsız bölümün, Kule Site AVM'deki 8 bağımsız bölümün, Kule Site AVM'deki 7 bağımsız bölümün, Kule Site AVM'nin 8 bağımsız bölümün tapu devirleri tamamlandı. 

Aile konutu şerhi nedir? Nasıl konulur?

Aile konutu şerhi ile, aile konutu olarak kullanılan gayrimenkulle ilgili kira sözleşmesi veya mülkiyet hakkı malik veya taraf olmayan eşin rızası olmadıkça devredilemez ve konut üzerindeki haklar sınırlanır.

Vefa hakkı şerhi Haberi

Vefa hakkı şerhi

Vefa hakkı nasıl kaldırılır?

Vefa hakkı, taşınmazlarda kullanılan haklardan biri olarak ortaya çıkıyor. Vefa  hakkında, taşınmaz satışını yapan kişilerde, satışı yaparken satın alan kişi üzerinde, söz konusu satışı yapılan taşınmazı geri alma hakkını elinde bulunduruyor.


Satılan taşınmazın alıcıdan geri alınma hakkının saklı tutulması durumunda, alan kişinin gayrimenkulü satışa çıkarması durumunda ilk olarak geri alım hakkı olan eski malike bildirmesi gerekiyor. Bu hakkı kişi kullanmak istemezse başka kişilere satılabiliyor. 


Bu hak tesisi en fazla 10 yıl süreli olarak yapılabiliyor. Sözleşme noterden düzenleme şeklinde yapılıyor. Eğer taraflar uygun görürde geri alım hakkı tapu kütüğüne de şerh edilebiliyor. Bu hakkın varlığı yeni malikin taşınmaz üzerindeki haklarını kullanmasına engel olmuyor. 


Örneğin taşınmazı kullanabiliyor veya kiraya verebiliyor.  Yalnızda sözleşme sürecinse taşınmazı satmadan önce ilk olarak hak sahibine bildirmesi...