26 / 04 / 2024

vefa hakkı süre

vefa hakkı süre

Vefa hakkı, geri alım hakkı olarak da biliniyor. En çok 10 yıl için tesis edilebilen vefa hakkının kullanılabilmesi için, noter tarafından düzenlenen sözleşmenin imzalanmış olması gerekiyor. İşte vefa hakkı sözleşmesi...

Emlak alırken dikkat edilmesi gereken yasal süreçler nedir?

Emlak alımı birçok vatandaşın hayatında gerçekleştireceği en büyük finansal kararlardandır. Yaşanan bu sürecin heyecan verici yanı sıra bir dizi karmaşık bir süreç ve sıralı prosedürleri de beraberinde getirmektedir. Yasal düzenlemeler prosedürler hakkında bilinmesi gerekenler. İşte haberin ayrıntıl

Taze Betondan Numune Alınması, Raporlanması, Süreçlerinin İzlenmesi ve Denetlenmesine Dair Tebliğde Değişiklik!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun Kapsamında Denetimi Yürütülen Yapılara Ait Taze Betondan Numune Alınması, Deneylerinin Yapılması, Raporlanması Süreçlerinin İzlenmesi ve Denetlenmesine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Burdur Valiliği: Salda Gölü'nde sorumlu firmayla ilgili idari ve adli süreç başlatılmıştır!

Burdur Valiliği yaptığı açıklamada Salda Gölü yakınında çevre düzenlemesi yapan sorumlu firma hakkında izinsiz ve usulsüz çalışma yaptığı gerekçesiyle idari ve adli süreç başlatıldığını açıkladı.

Müteahhitlere ek süre ve sözleşmeyi fesih hakkı verildi!

Kamu İhale Kanunu hakkında Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Genelge kapsamında müteahhitlere ek süre ve sözleşmeyi fesih hakkı verildi.

Reysaş GYO'dan kayıtlı sermaye tavanı süre uzatımı açıklaması!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kayıtlı sermaye tavanı süre uzatımı hakkında açıklama yaptı.

Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün daimi üst hakkı süre uzatımı tapuya tescillendi!

Alarko GYO'nun Hillside Beach Club Tatil Köyü taşınmazının daimi ve müstakil üst hakkı süre uzatımı 9 Ekim 2019 Çarşamba günü tapuya tescil edildi...

Çevre Bakanlığı, Salda Gölü için 15 gün ek süre istedi!

Salda Gölü Millet Bahçesi projesinin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ihale ve proje hakkındaki belgelerin 15 gün içerisinde gönderilmesi istenmişti ve süre dolmadan Bakanlık 15 gün ek süre istedi...

Ödemesini yapmayan kiracıya en az kaç gün süre verilmeli?

Ev sahibinin ödemesini geciktiren kiracının kontratını feshetme hakkı bulunuyor. Ancak bunu yapmadan önce kiracıya belli bir süre tanınması gerekiyor. Peki kirasını ödemeyen kiracıya yasaya göre ne kadar süre tanınıyor?

Martı GYO'dan gayrimenkul değerleme raporları ek süre alınması açıklaması!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) gayrimenkul değerleme raporları ek süre alınması hakkında açıklama yaptı.

Konutta cayma hakkına süre sınırı yetersiz!

Gayrimenkul Uzmanı Ünal, ön ödemeli konut satışlarında cayma hakkına getirilen süre sınırının uzun olduğunu, cezai yaptırımın ise hafif kaldığını bildirdi.

Keçiborlu Belediyesi'nden inşaat ruhsatlarında rekor süre!

Keçiborlu Belediyesi, inşaat ruhsatları konusunda rekora imza atıyor. 1 mimarın görev yaptığı Keçiborlu Belediyesi'nde inşaat ruhsatı kanunen 1 ay süre olmasına rağmen 1 gün içerisinde veriliyor.

Vergi incelemesi olan mükelleflere ek süre!

Haklarında vergi incelemesi olan mükelleflerden, yeniden yapılandırmaya kanuni süresi içinde başvuramayanlara, 30 Kasım'a kadar ek süre tanınmasına yönelik düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karşıyaka ve Göztepe statları hukuki süreçlere takılıyor!

Başbakan Yıldırım, Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak statlarla ilgili tartışmalara ilişkin, "Bu projeler şimdiye kadar bitebilirdi ancak maalesef hukuki süreçlerden dolayı gecikmeler oluyor." dedi.

vefa hakkı süre Haberi

vefa hakkı süre

Vefa hakkı sözleşmesi!

Vefa hakkı, geri alım hakkı olarak da ifade ediliyor. Bu hak ile satanın, sattığı taşınmaz malı müşteriden geri satın alma hakkını saklı bulunuyor. Peki vefa hakkı nasıl kullanılıyor?


Vefa hakkı süresi:

Vefa hakkı bilindiği üzere en fazla 10 yıl için tesis edilebiliyor. Hakkın kullanılabilmesi için satış işlemi sırasında ya da satış işleminden sonra noterden düzenlenen sözleşmenin imzalanması gerekiyor. Vefa hakkı sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor.


Vefa hakkı sözleşmesi örneği:


TARAFLAR

............... Defterdarlığı (bundan böyle idare olarak anılacaktır) ile ..................... Konut Yapı Kooperatifi (bundan sonra sadece kooperatif olarak anılacaktır).


Madde 1- Konu


İlimiz, .............. İlçesi, ................. Mahallesi/Köyünde, ..................Yöresinde bulunan, ....... pafta, .......... ada, ........ parsel numaralı, ................ m2 yüzölçümlü taşınmaz malın/malların ............................. TL bedelle,  .......... sıra nolu Millî Emlâk Genel Tebliği hükümlerine istinaden aşağıda belirtilen...