20 / 04 / 2024

veraset vergisi beyannamesi vermeme cezası

veraset vergisi beyannamesi vermeme cezası

Bir kimsenin vefatından sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin mirasçıları tarafından kabul edilmesi sonucunda öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, veraset ve intikal vergisi beyannamesi verilmezse ne olur?

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi örneği 2021!

Mirasçıların her yıl düzenli olarak vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki veraset ve intikal vergisi beyannamesi nasıl hazırlanıyor? Veraset ve intikal vergisi beyanname süresi nedir? İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi örneği 2021!...

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2021!

Mirasçıların her yıl düzenli olarak vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki veraset ve intikal vergisi beyannamesi nasıl hazırlanıyor? Veraset ve intikal vergisi beyanname süresi nedir? İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2021...

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2019!

Bir kişinin vefat etmesi durumunda tüm mal varlığı mirasçılarının arasında pay ediliyor. Mirasçıların her yıl düzenli olarak vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki veraset ve intikal vergisi beyannamesi nasıl doldurulur? veraset ve intikal vergisi beyanname süresi nedir?

Emlak vergisi beyannamesi için son 20 gün!

2017 yılı içinde gayrimenkul satın alan kimselerin sene sonuna kadar emlak vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor. Emlak vergisi beyannamesi için son 20 gün kaldı..

Emlak vergisi beyannamesi en son ne zaman verilir?

Bu sene içerisinde taşınmaz mal satın alan kimselerin 31.12.2017 tarihine kadar emlak vergisi beyannamesi vermeleri gerekiyor. 

Emlak vergisi beyannamesi için son 1 ay!

Emlak vergisi beyannamesi, satın alımın gerçekleştiği senenin sonuna kadar veriliyor. Buna göre 2017 yılı emlak vergisi beyannamesi için son 1 ay kaldı..

5 soruda emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Gayrimenkul satın alan kimseler, emlak vergisi mükellefi olarak öncelikle beyanname vermekle mükellef oluyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir? Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017!

Gayrimenkullerin el değiştirmesi halinde yeni mal sahibinin emlak vergisi için belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017 nedir?

Emlak Konut Kurumlar Vergisi Beyannamesi'ni yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kurumlar Vergisi Beyannamesi'ni Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2017!

2017 yılı veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 1-31 Mayıs tarihleri arasında ödeniyor. Vergi için öncelikle beyannamenin verilmiş olması gerekiyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi zamanı ve yeri..

Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2017?

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi için ödemeler iki eşit taksit halinde yapılıyor. Vergi için beyanname de veriliyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2017?

Kira gelir vergisi beyannamesi 2017!

Kira gelir vergisi mükelleflerinin ödemeden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Beyannameler bu sene 27 Mart'a kadar veriliyor. İşte kira gelir vergisi beyannamesi 2017..

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2017!

Yeni taşınmaz mal satın alan kimselerin sene sonuna kadar beyanname verilmiş olması gerekiyor. Beyannameler ilçe belediyesine veriliyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2017..

veraset vergisi beyannamesi vermeme cezası Haberi

veraset vergisi beyannamesi vermeme cezası

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi verilmezse ne olur?

Veraset ve intikal vergisi, bir kimsenin vefatından sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin mirasçıları tarafından kabul edilmesi sonucunda devlete ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor.


Vergi ödemelerinden önce, mükellefin beyanname vermesi gerekiyor. Peki, veraset ve intikal vergisi beyannamesi verilmezse ne olur? Veraset ve intikal vergisi beyannamesini vermemenin cezası nedir?


Veraset ve intikal vergisi beyannamesinin kanunda öngörülen süreden sonra verilmesi nedeniyle usulsüzlük cezası uygulanıyor. Bu ceza her bir mirasçı için ayrı ayrı kesiliyor. Konu ile ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan iç genelge aşağıda yer alıyor:


T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı


SAYI : B.07.0.GEL.0.60/6012-1430

KONU : VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ KANUNU İÇ GENELGESİ

SERİ NO: 2007/1


............ VALİLİĞİNE/VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA


Başkanlığımıza intikal eden olaylardan, veraset yoluyla veya ivazsız surette meydana gelen intikaller nedeniyle...