26 / 04 / 2024

Vergi davalarında avukatlık ücreti 2016

Vergi davalarında avukatlık ücreti 2016

Avukatlık asgari ücret tarifesi 2016, 21 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, vergi davalarında avukatlık ücreti 2016 ne kadar oldu?

İhtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat çekti. İşte o paylaşım...

Yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi açıklandı: Dava ücretleri 8 bin ile 67 bin 700 TL arasında olacak! 

Yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi bugünkü 32316 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Açıklanan rakamlara göre, dava ücretleri 8 bin ile 67 bin 700 TL arasında olacak. İşte merak edilen tüm detaylar...

Bu deliller artık boşanma davalarında kullanılmayacak! Avukat tüm detayları ile bahsetti

Boşanma davalarında sunulan deliller tarafların haklı çıkması konusunda oldukça yardımcı unsurlar. Fakat boşanma avukatı olan isim boşanma davasında delil olarak kullanılmayacak şeylerden bahsetti. İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Hızla yükselen kira tutarları, konut sahibi-kiracı ilişkilerinde büyük problemlere neden oldu. Peki ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Vergi borçları siliniyor mu? Vergi affı 2023 Meclis'ten geçti mi? Vergi affında son durum ne?

Vergi affının çıkıp çıkmadığı vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Peki vergi affında son durum ne? İşte detaylar!

Aman başınızı derde sokmayın! Avukatlık ücretleri de zamlandı

Avukatlık ücretleri zamlanmıştı, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi… İşte yeni fiyat listesi Avukatlık ücretlerine geçtiğimiz günlerde geçen yıla oranla çeşitli kalemlerde yüzde 70 ile yüzde 199 arasında olmak üzere ortalama yüzde 110 oranında zam yapılmıştı.  Türkiye Barolar Birliği Avuk

Avukatlık ücretlerine zam geldi! Avukat ücretleri ne kadar oldu?

3 Eylül 2022 günü yayımlanan Resmi Gazete'de Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi yürürlüğe girdi. Tarifede avukatlara takip edecekleri işlemler karşılığında ödenecek yeni ücretler yer aldı.

Kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti 2016!

Mal sahibinin kiracısına açacağı tahliye davalarında avukattan destek alması durumunda belli bir ücret ödemesi yapması gerekiyor. Peki, kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

Kira sözleşmesi avukatlık ücreti!

Kira sözleşmesi avukat yardımı ile de hazırlanabiliyor. Ancak avukat yardımı ile hazırlanan sözleşmeler için belli bir ücretin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

Muğla Kavaklıdere'deki dükkanlar meydan genişletme çalışmaları kapsamında yıkılacak!

Muğla'nın Kavaklıdere Belediyesi, hak sahipleri arasında yaşanan sorunlardan dolayı 10 yıldır atıl durumda bulunan 6 dükkanı satın aldı. Dükkanlardan bazıları belediye meydanını genişletme çalışmaları kapsamında yıkılacak, bazıları restore edilecek.

Yedikule Bostanları’nda yıkım yeniden başladı!

Yüzyıllardır sebze üreten bostancıların barakalarının zabıta ekipleri tarafından kaldırılmasıyla Yedikule Bostanları’nda yıkım sesleri yeniden yükseldi. Toplam 60 dönüm olan ekilebilir bostan arazisinin yaklaşık 30 dönümü yok edilmişti.

Miras davalarında temyiz süresi nedir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu miras davalarında temyiz süresi nedir? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı....

Kumluca Adrasan'da hakkında yıkım kararı bulunan işletme yıkıldı!

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan’da mahkeme tarafından hakkında yıkım kararı bulunan işletme, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. İşletme sahibi Ömer Bostan da, Adrasan’da kaçak başka işletmeler de bulunduğunu söyledi.

Vergi davalarında avukatlık ücreti 2016 Haberi

Vergi davalarında avukatlık ücreti 2016

Vergi davalarında avukatlık ücreti 2016!

Avukatlık asgari ücret tarifesi 2016, 21 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tarife kapsamında, danıştayda, Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde, bölge idare, idare ve vergi mahkemelerinde görülen dava ve işlerde ücrete de yer veriliyor.


Danıştayda ilk derecede veya duruşmalı olarak temyiz yoluyla görülen dava ve işlerde, idari ve vergi dava daireleri genel kurulları ile dava dairelerinde, bölge idare, idare ve vergi mahkemelerinde birinci savunma dilekçesi süresinin bitimine kadar anlaşmazlığın feragat ya da kabul nedenleriyle ortadan kalkması veya bu nedenlerle davanın reddine karar verilmesi durumunda Tarifede yazılı ücretin yarısına, diğer durumlarda tamamına hükmedilir.


Şu kadar ki, dilekçelerin görevli mercie gönderilmesine veya dilekçenin reddine karar verilmesi durumunda avukatlık ücretine hükmolunmaz.


Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde görülen dava ve işlerde de...