19 / 04 / 2024

vergi taksiti

vergi taksiti

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Rahmi Ak bugünkü yazısında vergi yapılandırmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vergi yapılandırmasından yararlanmak için 31 Mayıs son gün.

Evinizin değeri bu rakamı aşıyorsa aman dikkat: Bu ayın sonuna kadar vergi ödemeyi unutmayın!

Değerli Konut Vergisi'nin ilk taksiti bu ay ödenecek. Peki bu vergiyi kimler ödeyecek, ne kadar vergi ödenecek? İşte ayrıntılar...

Gelir İdaresi Başkanlığı vergi takvimini yayımladı! İşte Emlak vergisinin 2.taksiti ödeme günü!

Gelir İdaresi Başkanlığı kasım ayında ödenecek vergiler listesini yayımandı. Peki, kasım ayında hangi vergiler ödenecek? İşte 2023 Vergi Takvimi...

Vergi daireleri bugün saat 21.00'e kadar açık olacak!

Yıllık gelir vergisinin ilk taksiti ile yapılandırma düzenlemesinin ikinci taksitinin son ödeme günü olması sebebiyle bugün saat 21.00'e kadar tüm vergi daireleri açık olacak.

3 soruda miras vergisi 2. taksiti 2018!

Veraset yoluyla intikal eden mal, mülk, para ve haklar bütünü olan miras için kanunen vergi ödenmesi gerekiyor. Bu sene verginin ilk taksiti Kasım'da ödendi. Peki, miras vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödeniyor?

Yapılandırılan vergi taksitinde son gün Pazartesi!

1 Ekim 2018 tarihinde sona ermesi beklenen vergi yapılandırma taksit ödeme günü uzatılmıştı. 15 gün uzatılan vergi taksiti ödeme süresinde sona yaklaşılıyor..

Yapılandırılan vergi taksiti ödemelerinde son hafta!

Emlak ve çevre temizlik vergisi de dahil yapılandırılan vergi borçlarında ilk taksit ödemelerin 1 Ekim'de sona eriyor...

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergi sorumluluklar arasında yer alan değer artış kazancı vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başladı. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti son günü 2018!

2018 yılı vergi takvimine göre gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz 2018 itibari ile başlıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti son günü 2018 ne zaman?

Vergi takvimi Mayıs 2018!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan Mayıs ayı vergi takvimine göre emlak ve çevre temizlik vergisi 1. taksiti sona eriyor..

Değer artış kazancı vergisi 1. taksiti son günü 2018!

5 sene içinde elden çıkarılan gayrimenkuller için vergi ödemesi yapılıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 1. taksiti son günü 2018 ne zaman?

Kira gelir vergisi 1. taksiti 2018!

1 Ocak - 31 Aralık 2017 tarihleri itibari ile gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2018'de vergi mükellefi oluyor. Peki, kira gelir vergisi 1. taksiti 2018 ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi 2. taksiti ne zaman bitiyor?

2017 yılı Kasım ayı vergi takvimine göre bu ay içinde emlak vergisi borçlarının ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi 2. taksiti ne zaman bitiyor?

2017 çevre temizlik 2. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi için 2. taksit dönemi yaklaşıyor. Peki, 2017 çevre temizlik 2. taksiti ne zaman ödenecek? İşte vergi ödeme tarihleri..

vergi taksiti Haberi

vergi taksiti

Büyük vergi yapılandırmasından yararlanmak için 31 Mayıs son gün. Bakanlar kurulu'nun bir kez daha uzatma hakkı yok. Yeni yapılandırma kanunu ise sadece 30 Haziran 2016 ile 31 Mart 2017 dönemlerini içeriyor


Vergi borcunu yapılandıran (6736 sayılı yasa ile çıkarılan büyük vergi yapılandırması) vatandaşlar 8 gün sonra eğer ilk 2 taksidini yatırmaz ise yapılandırmadan kaynaklı tüm haklarını kaybedecek. Bir çok vatandaşın yanlış bildiği şey ise son olarak gündeme gelen ve 15 Temmuz sonrası oluşan mağduruyetleri gidermek amacıyla çıkarılan son yapılandırma kanunundan önceki yapılandırmaya başvuran kişilerin yararlanamayacağı gerçeği.


19 Ağustos 2016'da çıkarılan ve başta kesinlişmiş borçlar, uzlaşma ve mahkeme aşamasındaki borçlar ve matrah artırımı ve taksit olmak üzere vatandaşlara önemli haklar sağlayan kanunda ilk taksidi ödeme süresi 30 Kasım 2016'da sona ermiş ancak...