26 / 04 / 2024

vergi taksitlendirme

vergi taksitlendirme

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun 19/08/2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. İşte yapılandırılabilen vergi borçları 2016..

Tapu verilerinin paylaşılması usulsüz uygulamaları bitirecek!

Kayıt dışına savaş açıldı. Elden ücret verme dönemi bitecek. maaşlar bankaya yatacak. Sigortasız işçi çalıştırmayan ödüllendirilecek..

Vergi taksitlendirme başvuruları için son tarih belli oldu!

Vergi ve belediye borçları ile Maliye'nin tahsil etmekle yetkili olduğu diğer kamu alacaklarında af yasasından yararlanmak için bugünden itibaren 10 günlük süre kaldı.

Vergi yapılandırmada son gün 31 Aralık 2014!

Bazı alacak ve vergi borçlarının yapılandırılarak ödenmesi için Eylül 2014 tarihinde Torba Yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasa ile vergi yapılandırmada son gün 31 Aralık 2014...

Vergi borcu taksitlendirme için son 10 gün!

Geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren 6736 sayılı kanun ile bazı vergi borçlarına yapılandırma hakkı tanındı. 25 Kasım'da sona erecek vergi borcu taksitlendirme için son 10 gün kaldı..

Vergi borcu taksitlendirme dilekçesi!

Vergi borcunuz olduğunu ve taksitlendirmek istediğinizi düşünelim. Vergi borcu taksitlendirme için bağlı olunan vergi dairesine bir dilekçe ile müracaat edebilirsiniz. İşte vergi borcu taksitlendirme dilekçesi örneği..

Vergi borcu taksitlendirme 2015!

6552 sayılı Torba Yasa, Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun ile birçok vergi borcu ve alacaklara yapılandırma hakkı tanındı. İşte vergi borcu taksitlendirme 2015 şartları...

Elektrik borcu taksitlendirme işlemleri!

2014 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile bazı alacak ve vergi borçları yapılandırılabiliyor. Yapılandırılabilen borçlar arasında elektrik de bulunuyor. Peki, elektrik borcu taksitlendirme işlemleri nelerdir?

Vergi taksitlendirme başvuruları için son tarih belli oldu!

Vergi ve belediye borçları ile Maliye'nin tahsil etmekle yetkili olduğu diğer kamu alacaklarında af yasasından yararlanmak için bugünden itibaren 10 günlük süre kaldı.

Torba Yasa taksitlendirme ne zaman başlıyor?

Vergi borçları, mükellefler tarafından 6552 sayılı Torba Yasa ile yapılandırılabiliyor. Yapılandırma başvuru süreleri, 31 Aralık 2014 tarihine kadar uzatılmıştı. Peki, Torba Yasa taksitlendirme ne zaman başlıyor?

Emlak vergisi taksitlendirme başvuruları 2014!

Emlak vergi borcunu ödemeyen kimseler, 6552 sayılı torba yasa ile vergiyi taksitlendirilebiliyor. Vergi yapılandırma başvuruları 31 Aralık'a kadar uzatıldı. İşte emlak vergisi taksitlendirme başvuruları 2014...

Çevre temizlik vergi borcu taksitlendirme!

Çevre temizlik vergi borcunu ödemeyen kimseler, 6552 sayılı Torba Yasası kapsamında vergi borcunu yapılandırabiliyor. Vergi borcu nasıl yapılandırılır? İşte çevre temizlik vergi borcu taksitlendirme işlemleri..

Emlak vergi borcu taksitlendirme!

Torba yasası Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yürürlüğe giren kanun maddelerine göre, emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırılabiliyor. İşte emlak vergi borcu taksitlendirme işlemleri..

Vergi yapılandırmaları uzatıldı mı?

Torba Yasası olan 6552 sayılı kanunda yer alan taksitlendirme fırsatından yararlanmak isteyen kimselerin, başvuru süresinde müracaatlarını yapmaları gerekiyor. Peki, vergi yapılandırmaları uzatıldı mı? İşte yanıtı..

Emlak vergisi borçları taksitlendirme!

6552 sayılı Torba Yasa ile emlak vergisi de dahil bazı vergi ve alacaklara yapılandırma hakkı getirildi. Peki yasa ile vergi nasıl yapılandırılır? İşte emlak vergisi borçları taksitlendirme işlemleri...

Vergi borcu taksitlendirme başvuru tarihi!

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasası ile emlak vergisine yapılandırma getirildi. Peki, vergi borcu taksitlendirme başvuru tarihi ne zaman son?

Torba yasa ile çevre temizlik vergisi taksitlendirme!

2014 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile bazı vergi ve alacaklara yapılandırma affı geldi. Torba yasa ile çevre temizlik vergisi taksitlendirme için son gün 30 Kasım..

vergi taksitlendirme Haberi

vergi taksitlendirme

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun 19/08/2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Söz konusu  Kanun ile beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş vergiler yeniden yapılandırılabiliyor.


Vergi yapılandırması için başvurular 1 Eylül'de başladı. Vergi yapılandırma başvuruları 31 Ekim'de son bulacak. Peki, hangi vergi borçları yapılandırılabiliyor. 


Söz konusu Kanun ile,


30.06.2016 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında Yurt İçi ÜFE oranında güncelleme,

Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Trafik Para Cezalarında önemli indirim,

Peşin ödemelerde Yurt İçi ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %50 indirim,

Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının %50’sinin silinmesi,

Varlık Barışı,

Vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında %80’e varan indirim,

İşletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi,

Eczanelerde cezasız faizsiz stok düzeltme,

Matrah ve vergi artırımında vergi incelemesinden muafiyet,

İnceleme ve tarhiyat safhasındaki...