25 / 04 / 2024

vergi uzlaşması nasıl yapılır

vergi uzlaşması nasıl yapılır

Vergi borcundan dolayı ceza ihbarnamesi alan vergi mükellefleri uzlaşma yoluna başvurabiliyor. Uzlaşma talebinin bir dilekçe ile 30 gün içerisinde yapılması gerekiyor. İşte vergi uzlaşma dilekçesi örneği...

Ev alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Rakam rakam hesaplandı! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı olarak elde ettikleri bu gelirler kapsamında vergi ödüyor. Peki değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? İstisnalar var mı? İşte ayrıntılar...

Birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Bu yapılmazsa vergi de işe yaramaz!

Merkez Bankası tarafından gündeme getirilen birden çok evi olana kademeli ek vergi önerisi konut piyasasında gündeme oturdu. Peki birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Prof. Dr. Murat Batı, tek tek yapılması gerekenleri açıkladı.

Vergi borçlarına nereden bakılır? Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alırken çok sayıda vatandaş vergi borçlarına nereden nasıl bakıldığını sorguluyor. Peki, Vergi borclarına nereden bakılır? İşte detaylar...

Yeni asgari ücret vergiyi nasıl etkileyecek? 11 bin 59 ve 12 bin TL'lik iki senaryo! En az 2 bin 816 TL vergi avantajı!

Asgari ücrete yapılacak ara zammın vergilere nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. Rakamlar tek tek hesaplandı. En az 2 bin 816 TL vergi avantajı olacak. 

Vergi affı 2023 başvuru ne zaman? Vergi affı başvurusu nasıl yapılır 2023?

Vergi affı konusu gündemde yer alan konuların başında gelmektedir. Vatandaşlar, vergi affı başvurusunu nasıl yapabileceklerini merakla araştırıyor. İşte bu konudaki detaylar!

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?

Vergi borcu olan vatandaşlar, “İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?” şeklinde sorulan sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar!

Vergi borcu olanların akılları karışık! Vergi borcu nasıl ödenir? İnternetten vergi borcu nasıl ödenir?

Vergi borcu olan vatandaşların akıllarına takılan birtakım sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de vergi borcunun nasıl ödendiğidir. İşte bu konuya dair diğer detaylar!

Vergi dilimi sorunu nedir? Maaşları nasıl etkiliyor? Nasıl çözülür?

Vergi dilimi sorunu işçi sendikaları tarafından sıklıkla dile getiriliyor ancak hükümet bu çağrıya henüz yeşil ışık yakmış değil. Asgari ücretin yükselmesiyle birlikte çalışanın ödediği vergi de artacak ve eline geçen para azalacak. Peki bu sorun nasıl çözülür? İşçilerin talebi ne olmalı?

2022 vergi dilimleri güncellendi mi? 2022 vergi dilimleri nasıl olacak?

2022 vergi dilimleri güncellendi mi? 2022 vergi dilimleri nasıl olacak? soruları gündemde yer alıyor. İşte merak edilenler!

Avrupa'da doğal gaz fiyatları yükseliyor Türkiye'ye yansıması nasıl olacak?

Avrupa'da doğal gaz fiyatları Rusya'nın vanaları bir bir kesmesinin ardından hızla yükselmeye başladı. Cuma günü megavatsaat fiyatı 117,7 dolar olan doğal gaz fiyatı 124,52 dolara çıktı. Artışın Türkiye'ye nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

GELİR VERGİSİ DİLİMLERİ 2022! Vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır?

Gelir vergisi dilimleri, Maliye Bakanlığı tarafından her sene başında yeniden düzenleniyor ve kişinin yıllık toplam geliri üzerinden yapılan hesaplamalarla belirleniyor. Peki vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır? İşte 2022 yılına ait vergisi dilimleri…

Elektrikte yeni tarife devrede! Peki faturalar nasıl gelecek?

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği elektrik faturası düzenlemesi hayata geçti. Peki yapılan indirimlerin faturaya yansıması nasıl olacak? İşte merak edilenler...

vergi uzlaşması nasıl yapılır Haberi

vergi uzlaşması nasıl yapılır

Vergi uzlaşma dilekçesi örneği!

Mükelleflerin adlarına yapılan tarhiyatı yargıya intikal ettirmeden önce, vergi idaresi ile tahakkuk edecek vergi ve ceza hususunda anlaşmak için başvurabilecekleri idari bir çözüm yolu olarak nitelendirilen vergi uzlaşmasından faydalanmak için bir dilekçe ile vergi dairesine başvuruda bulunulması gerekiyor.


Uzlaşma talebinin vergi/ceza ihbarnamesinin mükellefe tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 30 gün içinde yapılması gerekiyor. Başvuru için gerekli olan Vergi uzlaşma dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor. Ayrıca, vergi dairesi uzlaşma dilekçesi, internet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı resmi web sitesinden de gönderilebiliyor.


Vergi dairesi uzlaşma talep dilekçesi..


................................... Vergi Dairesi 

Uzlaşma Komisyonu Başkanlığına

                               


Uzlaşma Talebinde Bulunanın

Adı ve Soyadı;

Açık Adresi;

Hesap Numarası;

Ev veya İş Telefonu;


Tebliğ Edilen İhbarnamenin

Düzenleme ve...