20 / 04 / 2024

vergi yasası 2016

vergi yasası 2016

Ev alıp satarak milyonlarca lira kazanmış olsanız bile 2011 için 9.500 lira kazanç beyan edip 1.425 lira ödeyerek vergi kaçakçısı olmaktan kurtulabilirsiniz. Ev sahipleri ise 2015 için 644 lira beyan ile temize çıkacak.

Vergi barışından yararlanmak için son tarih 30 Haziran! Bu tarihi kaçırma!

Vergi barışı için geri sayım başladı. Vergi borçlarını yapılandırmak isteyenlerin son başvuru tarihi 31 Mayıs Çarşamba olarak belirlendi. Vergi barışı yasası, borçluları iki ana başlık altında buluşturuyor..

Vergi borçlarında yeni hamle! Vergi barışı yürürlüğe girdi! Borçlarınızın faizleri silinecek

Son dakika vergi barışı yasası yürürlüğe girdi.  Bu yasayla vergi borcu olanların cezalı borç ödeme riskinin ortadan kaldırılacak. Peki vergi borcu olanlar hesaplamaları nereden ve nasıl yapacak? İşte ayrıntılar...

İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası'nda sona gelindi!

2 seneden beri çalışmaları sürdürülen İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası’yla ilgili çalışmalarda sona gelindi. Teklifin en geç bu Haziran'a kadar Meclis'te olması hedefleniyor. Burada faaliyette bulunacak şirketler oldukça yüksek vergi muafiyetlerinden faydalanacak...

GYODER Yapılandırma Yasası Semineri 9 Temmuz'da!

GYODER Vergi ve Sosyal Güvenlik Hukuku Yönünden 7326 Sayılı Yapılandırma Yasası Semineri 9 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek.

Değerli konut vergisi yasasının serüveni!

Değeri 5 milyon TL'yi geçen konutlar için vergi alınıyor. Değerli konut vergisinde beyanların 20 Mart 2020 tarihine ertelendiği, 1. taksit ödemenin 31 Mart 2020 tarihinde yapılacağı açıklandı. İşte meclisten çıkan değerli konut vergisi yasasının serüveni...

Lüks konuta vergi yasası ortada kaldı!

Yasa yürürlükte, beyan süresi ise işliyor. Bu ayın sonuna kadar verginin ilk taksitinin ödenmesi gerek. Fakat vergi daireleri işlem yapmıyor, ev sahipleri ise şaşkın...

Değerli konut vergisiyle ilgili tüm merak edilenler!

Yeni vergi yasası kapsamında yürürlüğe giren ''Değerli konut vergisi''nde 5 milyon TL sınır bulunuyor. İşte 7 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren vergiyle ilgili merak edilenler...

Kimler emlak vergisi ödemeyecek?

Türkiye'de vergi adaletini sağlayacak 'az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi' sistemini getirecek olan yeni yasa tasarısında konut ile ilgili vergiler içinde düzenlemeler yer alıyor. Peki yeni vergi yasası kapsamına neler dahil edildi? Kimler hangi şartlarda vergiden muaf olacak? 

2016 vergi rekortmenleri belli oldu!

Maliye, 2016 yılına ilişkin kurumlar ve gelir vergisi rekortmenlerini dün sesiz sedasız yayınladı. Semahat Sevim Arsel geçen yıl olduğu gibi rekortmen oldu. 53 kişi isminin gizli kalmasını istedi.

Vergi artışları enflasyonu etkileyecek!

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, yılın ikinci Enflasyon Raporu'nun açıklandığı toplantıda konuştu. Çetinkaya, 2016'daki vergi artışlarının yıllık enflasyon üzerindeki etkisinin kademeli olarak ortadan kalkmasının enflasyondaki düşüşe destek vereceğini belirtti.

Vergi ve faiz indirimi konut satışlarını patlattı!

Vergi ve faiz indirimi ile kampanyaların ardından vatandaş eve koştu. 2016’da 1.5 trilyon lira harcayan vatandaş, yüzde 2.9 büyüyen ekonominin dinamosu oldu.

16 milyar lira vergi cezası kesildi!

Maliye Bakanlığı'nın 2016 yılı faaliyet raporu açıklandı. Rapora göre, 2015 yılında 58,6 bin mükellefin 9,8 milyar liralık vergi kaçırdığı açıklandı.

2016'da çoğu müteahhit vergi beyan etmedi!

Gelir İdaresi Başkanlığı'na 2016 yılında 37 bin 888 ihbar yapıldı. Müteahhitlerin 28.7 milyon lira kurumlar vergisi, 17 milyon lira KDV, 23.6 milyon lira da damga vergisini beyan etmedikleri anlaşıldı.

vergi yasası 2016 Haberi

vergi yasası 2016

Vergi ve varlık barışı teklifinin en önemli kısımlarından birisi matrah artırımı. Vatandaş matrah artırımı ile çok küçük tutarlarda vergi ödeyerek kaçakçılıktan kurtulabilecek. Matrah artırımı aslında şirketler için getiriliyor. Şirketlerin tartışmalı konularda kazanç yazıp bunu beyan etmemesi ciddi vergi cezaları doğuruyor. Bu nedenle yeni yasada aynı sigorta gibi belli bir miktar vergi ödeyip incelemeden kurtulurabilmesini sağlayacak düzenleme getirildi. Şirketler ve kişiler 2011 kazançlarının yüzde 35’i 2012 kazaçlarının yüzde 30’u ve 2015 kazançların yüzde 15’i kadar ek kazanç beyan edip vergi incelemesinden muaf olabilecek.


100 BİN LİRA KAZANANDAN 4 BİN LİRA EK VERGİ

Örneğin 2015’te 100 bin lira kazandığını beyan edip 24 bin 270 lira vergi ödeyen bir gelir vergisi mükellefi 4 bin lira daha ödeyerek vergi incelemelerini atlatacak. Eğer bu kazanç sahibi...