20 / 04 / 2024

y kuşağı ofisler

y kuşağı ofisler

Bağımsız olmayı seviyorlar, özgürlüklerine düşkünler. Farklı düşünenlere karşı fazla eleştirel olsalar da önceki kuşakların tersine bir arada olma fikrine yatkınlar.

Mimar Gürhan Bakırküre Y kuşağı ofisleri anlatacak!

Yapı-Endüstri Merkezi, Türkiye ve dünyadan yaratıcı yapı profesyonellerini bir araya getiren bir platform olması amacıyla “mutfak” temasıyla düzenlemeye başladığı “2D1 Tasarım Toplantıları” “ofis” teması ile devam ediyor.

Y Kuşağı’na kötü haber geldi: Boomerların evleri, Z Kuşağı’nın olacak!

Mary K. JACOB New York Post yazarı kaleme aldığı yazısında Y Kuşağı’na kötü haber vererek, Boomerların konutlarının Z Kuşağı’nın olacağını belirtti. işte o yazı...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki fahiş artış Z kuşağını da vurdu: Ev alamıyorlar, kiraya çıkamıyorlar!

Fahiş oranlarda artan kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra, yüksek faiz oranları ve enflasyon genç yetişkinlerin aile evinden ayrılmasını engelliyor. Z kuşağı ev alamıyor, kiraya da çıkamıyor. 

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

Y kuşağı konut sektörünün kurtarıcısı oldu! Sektörün çöküşünü Y kuşağı engelledi!

ABD konut piyasası Fed’in faiz artırımıyla beraber sıcaklığını kaybetti. Uzun zamandır zorda olan konut piyasasında bir çöküş yaşanmamasının ise Y kuşağı nedeniyle olduğu iddia ediliyor.

Z kuşağının iş hayatından beklentileri neler? İşte, Z kuşağını verimli çalıştırmanın yolları!

İş hayatında artık herşey Z kuşağına göre şekilleniyor. Çünkü 1996 yılı sonrası doğan gençlerin, diğer kuşaklardan çok farklı bir profile sahip. İş dünyası şimdi Z kuşağını verimli bir şekilde çalıştırmanın formüllerini arıyor.

Z kuşağının gayrimenkul tercihi: Akıllı evler!

ADNKS sonuçlarına göre, Z kuşağının gayrimenkul tercihi geleneksel olmayan öncelikler oldu. İnternet ve cep telefonuyla büyüyen gençlerin ilk tercihi akıllı evler oldu.

Milenyum kuşağı daha az borçlanarak gayrimenkul sahibi oluyor!

Coldwell Banker Global Luxury raporuna göre milenyum kuşağı 2030 yılında bugünün beş katı daha fazla zenginliğe sahip olacak. Dijital yerli olan bu neslin satın alma davranışı daha çok kiralama gibi görünse de gerçek hiç öyle değil...

2019’da ABD’de en çok Y kuşağı ev alacak!

Millennial jenerasyonu, diğer adıyla Y kuşağı, yaşam şekilleriyle piyasaları da yönlendiriyor. Peki Y kuşağının, bu yaşam şekline göre ev tercihleri nasıl oluyor?

Beyaz Yakalılar ve Y Kuşağı Kuleli Evleri'ni tercih ediyor!

Yıldırım Yapı Grubu imzasını taşıyan Kuleli Evleri merkezi lokasyonu ile özellikle beyaz yakalıların ve Y kuşağının tercih noktası oldu.

Y kuşağı ev sahibi olmayı planlamıyor!

Son dönemlerde en çok konuşulan konular arasında Y kuşağı yer alıyor. Diğer kuşaklardan oldukça farklı olan Y kuşağı, ev sahibi olmayı planlamıyor. 

Y Kuşağının tercih ettiği Amsterdam!

Nestpick, Y kuşağının tercih ettiği dünyadaki en iyi şehirlerin listesini çıkardı. Y Kuşağının tercih ettiği Amsterdam olarak belirlendi.

Bakırküre Architects’ten mutlu ve verimli ofisler!

Yüksek Mimar Gürhan Bakırküre liderliğindeki Bakırküre Architects, Y kuşağının ve arkadan gelen Z kuşağının beklentilerini de analiz ederek, gelişen teknoloji ve sağladığı avantajlara entegre olmuş ofisler tasarlıyor…

Y kuşağının hayali 'ev almak'!

HSBC Grubu 9 ülkede "Global Konut Sahibi Olma Eğilimleri" araştırması yaptı. 1980'lerde doğan Y kuşağının sadece yüzde 40'ı konut sahibi olduğunu belirten araştırmaya göre konut sahibi olmayanların yüzde 60'ın yüzde 83’ü 5 yıl içerisinde ev almak istiyor.

y kuşağı ofisler Haberi

y kuşağı ofisler

Sosyalliğe önem veriyor, internet teknolojilerini aktif kullanıyorlar. Bilgisayar ve internetle büyüdükleri için zeki ve aynı anda birden fazla iş yapmaya yatkınlar. İş hayatında geleneksel alışkanlıkları tersine çevirip, tüm yerleşik kalıpları zorluyorlar.


Y kuşağından söz ediyoruz. Bu kuşak, mesai saatleri ya da kurallardan çok yapılan işi önemsiyor. İş saatinden çok işe odaklılar. İşyerinin bir demirbaşı değil de işin bir parçası olmayı yeğliyor. Y kuşağı iş, sosyal hayat ve sporu bir arada yapmak istiyor. Eski kuşakların spontane sürdürdüğü verimsiz alışkanlıkları sorgulayıp değiştirebiliyorlar. Bu kuşak, masaüstü telefonların kullanım ömrünün bittiği görüşünde... Yüzde 60’ı iş yerinde kendi cihazını kullanıyor. Her açıdan farklı bir profil sergileyen Y kuşağı, “esnek ve özgür ofisler” istiyor. İletişimi en üst düzeye çıkaran "get together" buluşma mekânları; iş arkadaşları ve...