17 / 04 / 2024

yabancı gayrimenkul satışları 2019

yabancı gayrimenkul satışları 2019

Vatandaşlık hakkı için gerekli limitin 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirilmesinin ilk yılında satılan konut sayısı 37 bin adete yaklaşırken, konut satışlarında yabancının payı yüzde 1,3’ten 3,7'ye yükseldi...

Yabancıya konut satışlarında frene basıldı! Yabancı yatırımcılar Türkiye'den uzaklaşıyor

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre 2023 yıl raporuna göre yabancıların yatırımları yıllık bazda yüzde 48 azaldı. Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı ve Yüksek Mimar Emrullah Yedikardeş, bir zamanlar piyasayı diri tutan yabancı satışlarında frene basıldığını belirtti.

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

Mevduatın cazibesi gayrimenkul satışlarını sarstı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Vatandaş güvenli liman gayrimenkulü terk etmeye başladı. Mevduatın cazibesi artınca birçok yatırımcı birikimini gayrimenkul yerine bu alana yönlendirdi.

Özelleştirme İdaresi'nin gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelir Belediyelere aktarılmıyor iddiası!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Özelleştirme İdaresi'nin ve Milli Emlak'ın gayrimenkul satışları ile ilgili konuştu. Toktaş, gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelirlerin Belediyelere aktarılmadığını ileri sürdü. 

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Yabancılara gayrimenkul satışları raydan çıktı! Arsa ve araziler yüksek tekliflerle vatandaşın elinden alınıyor!

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışlarının raydan çıktığını belirten Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yüksek tekliflerle vatandaşın elindeki toprakların alındığını söyledi. 

Arsa, tarla ve iş yeri satışları konutu solladı! İlk 10 ayda 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların rekoru kırıldı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışlarında senenin 10 ayında 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların ocak-ekim dönemi rekorunun kırıldığı belirtildi. İşte o rakamlar...

Gayrimenkul satışları neden düştü? Uzman isim satışlardaki düşüşlerin nedenlerini ve etkilerini açıkladı!

Gayrimenkul satışlarında son dönemlerde belirgin bir duraksama görüldü. Bu duraksamanın çeşitli nedenleri ve sektöre olan etkileri Özgür Cihad Özaydoğu tarafından açıklandı.

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

Yüksek faizler lüks gayrimenkul satışlarını da tepetaklak etti!

Yüksek kredi faizleri emlak piyasasının en üst dilimini bile etkiledi. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre, lüks konut satışları ikinci çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13 düştü.

Konut fiyatları artınca arsa ve tarla satışları rekor kırdı!

Konut fiyatlarının artmasıyla vatandaşlar rotayı arsa ve tarlaya çevirdi. Bu kapsamda konut dışı gayrimenkul satışları ocak-temmuz döneminde 942 bin 485 adetle rekor kırdı.

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, bu senenin dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul'da satıldığına dikkat çekti. Adlı, gayrimenkul satış rakamında azalma olduğuna da dikkat çekti. 

yabancı gayrimenkul satışları 2019 Haberi

yabancı gayrimenkul satışları 2019

Vatandaşlık için gerekli satın alma tutarının 250 bin dolara düşürülmesinden bu yana geçen 13 aylık sürede yabancı uyruklulara toplam 36 bin 958 adet konut satışı gerçekleştirildi.

Dünya Gazetesi’nden Talip Aktaş’ın haberine göre,  düzenleme öncesi yüzde 1,3 düzeyinde bulunan toplam satışlar içindeki yabancılara satışın payı da iki katından fazla artarak yüzde 3,7’ye yükseldi. Türkiye’de konut alan yabancıların yüzde 55’ini Ortadoğu coğrafyasından olmak üzere yüzde 65’ini Müslüman ülke vatandaşları oluşturdu.  Daha önce 1 milyon Amerikan Doları veya karşılığı Türk Lirası olarak uygulanan Türk vatandaşlığı almak için gerekli gayrimenkul satın alma limiti, 18 Eylül 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararı ile 250 bin dolara indirilmişti.

Dünya’nın araştırmasına göre Cumhurbaşkanlığı kararının yürürlüğe girmesinden bu yana geçen bir yılda, yabancıların Türkiye'den konut alımlarında büyük bir sıçrama yaşanıyor. Yabancıların...