25 / 04 / 2024

Yabancı gayrimenkul yatırımcısı sayısı

Yabancı gayrimenkul yatırımcısı sayısı

Yabancıların Türkiye’de konut, arsa ve fabrika gibi gayrimenkulün tüm fonksiyonlarına yaptığı yatırımda kişi başına düşen alanlar küçülürken, yatırımcı sayısında yüzde 37.1 artış yaşandı.

Kıbrıs son iki yılda gayrimenkul yatırımcısının gözdesi oldu!

Kıbrıs, son 2 yılda gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi haline geldi. Dünya çapında yükselen gayrimenkul yatırım bölgelerinden biri olan Kıbrıs, dünyanın en yaşanılası ülkeleri listesinde de ilk 25 arasında yer alıyor. 

İstinye Park'ın yatırımcısı Orjin Grup 3 yeni gayrimenkul şirketi kurdu! 

İstinye Park'ın yatırımcısı ve ortağı Orjin Grup, 3 yeni gayrimenkul şirketi kurdu. 3 şirketin toplam sermayesi 510 milyon 500 bin TL oldu. İşte o şirketler... 

Konut, yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi?

Yatırımcılar, döviz mi, gayrimenkul mü? daha çok kazandıracak sorularını araştırırken uzmanlardan açıklama geldi. Konut yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi? Konut fiyatları ne olacak?

Konut yatırımcısının yeni limanı KKTC!

Yerli ve yabancı gayrimenkul yatırımcısının yeni rotası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu. Kıbrıs'a en çok yatırımı İsrailliler yapıyor.

Yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyeti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyetini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Emlak Konut GYO'dan yabancı kurumsal yatırımcıya 1,4 milyar liralık hisse satışı!

Hayata geçirdiği yeni projelerle dikkat çeken Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ, yabancı kurumsal yatırımcıya 1 milyar 402,5 milyon liralık hisse satışı yaptı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Gayrimenkul yatırımcıları dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak için kolları sıvadı!

Gayrimenkul yatırımcıları, dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için yeni projeler geliştirmeye başladı.

Gayrimenkul yatırımcısının yeni gözdesi Miami oldu!

Yüksek kira getirisi, düşük emlak vergisi gibi avantajları sunan Miami, gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi oldu...

Konut pazarında yabancı yatırımcı ilgisi artıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, mütekabiliyet yasası ile birlikte yabancıların Türkiye’ye olan ilgisinin hızla yükselişe geçtiğini gayrimenkul sektörünü projeden konut satışlarında yabancı gayrimenkul yatırımcılarının ayakta tuttuğunu değerlendirdi.

İzmir’de gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran ilçe hangisi oldu?

Denge Değerleme, İzmir Pandemi Öncesi ve Sonrası Yazlık Gayrimenkul İlçe Raporu’na göre, İzmir'de gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran ilçe Çeşme oldu.

Gayrimenkul yatırımcısının planları değişti!

Koronavirüs salgının artmasıyla beraber gayrimenkul yatırımcısının tercihi değişti. Vatandaşlar artık arsaları yatırım için değil yaşamak için alıyor...

Türkiye, koronaya rağmen yabancı gayrimenkul yatırımcısının gözdesi!

Gayrimenkul sektörüne yön veren tüm paydaşlar ile sektörün üst düzey yöneticilerinin bir araya geldiği RE360Gayrimenkulün Büyük Buluşması'nın dördüncüsü online olarak düzenlendi.

3 yılda 7 bin 312 yabancı gayrimenkul yatırımcısı Türk vatandaşı oldu!

Türkiye’de  son 3 yılda 7 bin 312 yabancı, 1 milyar 880 milyon dolarlık taşınmaz yatırımı yaparak Türkiye vatandaşı3 yılda 7 bin 312 yabancı gayrimenkul yatırımcısı Türk vatandaşı oldu! olmaya hak kazandı.

Yabancı gayrimenkul yatırımcısı sayısı Haberi

Yabancı gayrimenkul yatırımcısı sayısı

Türkiye’ye bu yılın 9 ayında konut, arsa ve fabrikayı içeren  gayrimenkulün tüm alanlarına 24 bin 245 yabancı yatırım yaptı. Bu yatırımcıların yatırım yaptıkları toplam alan 5 milyon 636 bin 78 metrekare olurken, kişi başına düşen ortalama alan 232 metrekare olarak kaydedildi. 


Geçen yılın aynı döneminde yatırım yapan kişi sayısı 17 bin 686 kişi  olurken, toplam alan 4 milyon 407 bin 390 metrekare, kişi başına düşen alan ise 249 metrekare olarak gerçekleşmişti. Böylece bu yıl yatırım yapan yabancı yatırımcı sayısı yüzde 37.1’lik artışla 6 bin 559 kişi daha artarken, yatırım yapılan ortalama alan büyüklüğünde 17 metrekarelik düşüş yaşandı. 


Parsel olarak düşüş var

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yabancıların son iki yılda Türkiye’ye yaptıkları yatırımlar incelediğinde 2015 senesinde, 2014’e göre toplam...