24 / 04 / 2024

yabancı isimli konutlara dava

yabancı isimli konutlara dava

Bomba! Bomba! Bomba! Bu haber inanılır gibi değil. Ama ortada dava var. Türk Dil Derneği, konut ve iş merkezi projelerine yabancı isim veren dev inşaat firmalarına savaş açtı.

Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi 2023'te de tam gaz olacak!

Türkiye'de geçtiğimiz sene yabancılara 67 bin 490 konut satıldığı belirlendi. Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi 2023'te de sürecek!

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı! Türkiye'deki konutlara akın ettiler! 

Türkiye'de 2022'de yabancılara yapılan konut satışı önceki seneye göre yüzde 15,2 artarak rekora ulaştı. 2022 yılında Ruslar Türkiye'de konuta akın ederken, Antalya'da satılan her üç konuttan biri yabancılar tarafından alındı. İşte ayrıntılar...

Yabancılar ve gurbetçiler Türkiye'deki konutlara akın ediyor!

View Yapı Genel Müdürü (CEO) Ali İmran Bozdoğan, dolar ve Euro'daki artışın ardından yabancıların ve gurbetçilerin Türkiye'deki markalı konut projelerine ilgidinin yükseldiğine dikkat çekti. Metafor Ankara projesine yabancılar ve gurbetçilerden ilginin yoğun olduğunu dile getirdi.

Yabancıya konut satışının 2021 karnesi!

Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi gün geçtikçe artıyor. Yabancılara yapılan konut satışları 2020'ye göre yüzde 43,5 yükseldi.

Yabancılar Türkiye'deki konutlara akın etti!

Mart ayında ABD Hazine tahvil faizlerinde yaşanan artış ve Naci Ağbal'ın görevden alınması ile TL'nin değeri düşünce, yabancılar konut almak için Türkiye'ye koştu. Yabancılara yapılan 4 bin 285 adet satış ile Mart'ta rekor kırıldı. 2021'in ilk 3 ayında toplam satışlar 9 bin 992 adet oldu.

Yabancıların o ilçedeki konutlara ilgisi arttı!

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan ve kaliteli yaşam endeksinde 12. sırada yer alan Küçükçekmece gayrimenkulde yabancıların ilgi odağı oldu. Küçükçekmece’de yabancıya satışta başı çeken ülkeler, İran, Çin, Irak, Azerbaycan, Suudi Arabistan oldu.

Yabancılar eşyalı ve akıllı ev istiyor!

Türkiye'de yabancıya konut satışı, Ağustos ayında uçuşların yeniden açılmasıyla artmaya başladı. Türkiye'den ev alan yabancılar genel olarak akıllı ve eşyalı konutlara yöneliyor. 

Boykot sonrası Suudilerin Türkiye’deki konutlara ilgisi azaldı!

Türk mallarını boykot eden Suudiler'in Türkiye'deki konutlara da ilgisi düştü. Yabancılara satılan konutlarda her zaman ilk sıralarda olan Suudiler, şimdi sıralamada yer almıyor. 2019'un tamamında Türkiye'den 2 bin 208 konut alan Suudiler, bu yılın ilk 8 ayında sadece 435 tane konut aldı.

Yabancılar Türkiye'ye gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek!

Türkiye’den gayrimenkul satın almak isteyen yabancılar buraya gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek. Yatırımcıların doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması için de 6 dilde hizmet veren “YourKeyTurkey” isimli bir portal hazırlandı.

10 konuttan birini yabancılar satın aldı!

Türkiye’deki konutlara yabancı ilgisi devam ediyor. Geçen ay Türkiye’de satılan her 10 konuttan birini yabancı yatırımcılar satın aldı. 

Yabancıya son 4 yılda 72 bin 159 konut satıldı!

Yabancıların Türkiye'deki konutlara yönelik ilgisi devam ediyor. Son 4 yılda yabancılara konut satışı yüzde 49 artış gösterdi ve toplam 72 bin 159 konut satıldı.

Yabancı yatırımcılar markalı konutlara rağbeti arttırdı!

Halil Ersoy, "Yabancı yatırımcıların gelmesi özellikle markalı konutlara rağbeti arttırdı. Ancak daha sonra yaşanan krizler yabancı yatırımcıların da gayrimenkul piyasasından yatırımlarını çekmesine yol açtı." dedi.

Türkiye'deki yabancı ailelerde yüzde 27 artış yaşandı!

Gayrimenkulün Enerjisi Raporu'na göre ilk 3 ayda geçen yıla göre % 27 artışla 360 aile yeni konutlara yerleşti. Yabancı ailelerin sayısı ise 18 bin 611'e ulaştı.

yabancı isimli konutlara dava Haberi

yabancı isimli konutlara dava

Hafta sonları gazetelerde verilen ilanlardan 70'in üzerinde yabancı ad taşıyan konut ve iş merkezi projesi tespit eden Dil Derneği, adreslerini tespit ettikleri 14 inşaat firmasına noter aracılığıyla ihtarname gönderdi. Yabancı adların Türkçe olarak değiştirmeleri istenilen ihtarnamede, bunun yapılmaması halinde maddi manevi tazminat davası açacakları belirtildi. Alice Village, Almondhill, Andromeda, Qantium, Sinpaş Aqua City, Villa Mare, Yeshill Göktürk gibi adlar taşıyan konut projelerinde yabancıların değil Türklerin oturacağı ifade edilen ihtarnamede, ''Dilimizi, kültürümüzü, ulusal kimliğimizi korumak için hukuk savaşı başlatıyoruz'' denildi. ''Eğer isimleri değiştirmezseniz, dava açacağız'' uyarısı yapılan ihtarnameye hiçbir inşaat firması cevap vermedi. Bunun üzerine dernek, Ağaoğlu, Sinpaş ve Taşyapı şirketleri aleyhine isimleri değiştirmesi için dava açtı ve ayrıca 10 bin YTL'lik manevi tazminat istedi. Medeni Kanun'un kişilik haklarına saldırı...