18 / 04 / 2024

Yabancılar Türkiye'ye gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek!

Yabancılar Türkiye'ye gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek!

Türkiye’den gayrimenkul satın almak isteyen yabancılar buraya gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek. Yatırımcıların doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması için de 6 dilde hizmet veren “YourKeyTurkey” isimli bir portal hazırlandı.



Türkiye’den gayrimenkul satın almak isteyen yabancılar artık Türkiye'ye gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek. Yeni Şafak gazetesinden Yasemin Asan'ın haberine göre, bunun için ilk etapta Berlin, Düssseldorf, Bakü, Paris, Brüksel olmak üzere 12 farklı noktada büyükelçilik ve konsolosluklar bünyesinde tapu birimleri faaliyete geçmiş olacak.

ELEKTRONİK ORTAMDA GÜVENLİ İŞLEM


Tapu işlemlerinin alıcı ve satıcının farklı temsilcilikte bulunması halinde de yapılabilmesi mümkün hale geldi. Taraflardan birinin yurt içinde diğerinin yurt dışındaki temsilcilikte bulunması halinde de işlemlerin yapılabilmesi sağlandı. Uygulama ile yurt dışında yaşayan Avrupalı Türklerin ve yabancıların işlemleri Türkiye'ye gelmelerine ve vekaletname düzenlemelerine gerek kalmadan güvenli elektronik ortamda yapılabilecek.

'YOURKEYTURKEY' PORTALI HAZIRLANDI

Türkiye'ye yerleşme, yatırım yapma veya Türk vatandaşlığı kazanımı amacıyla taşınmaz edinmek isteyen yabancı yatırımcının, yatırım kararlarına yön verip taşınmaz edinim süreçlerini kolaylaştırarak en doğru ve güvenilir bilgiye tek adresten ulaşmasını sağlamak için de “YourKeyTurkey” isimli portal hazırlandı. İngilizce, Almanca, Arapça, Rusça, Fransızca ve İspanyolca hizmet verecek olan portala www.yourkeyturkey.gov.tr adresinden ulaşılabilecek. yabancı yatırımcılara  rehberlik edecek.

DEĞERLENDİRME RAPORU ZORUNLU

Yabancıların gayrimenkul edinimleri sırasında pazarlama esnasında ortaya çıkabilecek aldatma hususlarının ortadan kalkması (gayrimenkul değerinin yüksek gösterilmesi vb. durumlar) amacıyla değerleme raporu sunulması zorunluluğu getirildi. Yabancı yatırımcının gayrimenkul yatırımlarına ilişkin işlemlerinde taşınmazın gerçek değerini bilerek işlemlere yön verilmesini sağlayacak.

 

Markalı konut projelerinin yüzde 7'si yabancılara satıldı!


Geri Dön