13 / 03 / 2025

Yabancı yatırımcı talepleri 2015

Yabancı yatırımcı talepleri 2015

Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkam Süleyman Çetinsaya, eylül ayında düşüşe geçen konut kredileri ortalama faiz oranı ekim ve kasım aylarında tekrar yükselişe geçerek yüzde 10.8 seviyesinde hareket eder hale geldiğini belirtti.

Gayrimenkulde yabancı yatırımcı sayısı artacak!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, bu yıl konut satışını değerlendirdi. Torun, 2017'de yabancı yatırımcı sayısında önemli bir artış yaşanacağını beklediğini söyledi.

Varlık Fonu'ndaki şirketleri yabancı yatırımcılar sormaya başladı!

Türkiye Varlık Fonu'ndaki şirketleri yabancı yatırımcılar sormaya başladığını söyleyen Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, "Doğrudan yatırımda bu şirketler Türkiye için jeneratör olabilir" dedi.

Yabancı yatırımcıya 'anahtar teslim' destek!

İSTKA Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Valisi Şahin: "Hedefimiz mümkünse anahtar teslim, herşeyini, dosyasını, müracatlarını, ruhsatlarını temin edip yabancı yatırımcıyı çok fazla üzmeden, vakit kaybettirmeden yatırımını yapar hale getirmek" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gaziantep, yabancı yatırımcıların gözdesi oldu!

Gaziantep, başta Suriyeliler olmak üzere yabancı yatırımcıların da gözdesi oldu.Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Beyhan Hıdıroğlu,“Gaziantep artık cazibe merkezi oluyor” diye konuştu.

Türkiye neden yabancı yatırımcı için cazip bir ülke?

MIPIM Fuarı’nda “Neden Türkiye Yabancı Yatırımcı İçin Cazip Bir Ülke?” panelinde konuşan EVA Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yaptığı sunumda verilerle Türkiye gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

Yabancı yatırımcı ilgisi referandum sonrası artacak!

Astaş Holding’in patronu Vedat Aşçı, Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgisinin 16 Nisan'dan sonra artacağını açıkladı.

Dövizdeki artış, yabancı yatırımcının payını artırdı!

Dövizdeki artışın getirdiği fırsatı doğru yönlendiren firmalar, yabancı yatırımcı kozuyla inşaat sektörüne umut olmaya devam ediyor. İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, bu dönemin yabancılar için uygun yatırım anlamına geldiğini söyledi.

Ege ve Akdeniz, yabancı yatırımcının ilgi odağı haline geldi!

TeamEra seminerleri İzmir, Ankara, Antalya ve İstanbul’da gerçekleştirildi. Gayrimenkul uzmanı Kostas Bakas, Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin yabancı yatırımcıların ilgi odağında olduğunu söyledi

Yabancı yatırımcıdan Varlık Fonu'na büyük ilgi!

Yabancı yatırımcının Varlık Fonu'na şimdiden büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Maliye Bakanı Ağbal, "Yurtdışında yatırım bankaları ve fonları, TVF ile görüşmek, gelecekteki yatırım fırsatlarını konuşmak istiyor" dedi.

Bendevi Palandöken: Yabancı yatırımcının Türkiye ilgisi devam ediyor!

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye üzerine oynamaya çalıştıkları ekonomik algı operasyonlarının boşa çıktığını söyledi. Palandöken, yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgi göstermeye devam ettiğini söyledi.

EVA, son 2 yılın yabancı yatırımcılarını değerlendirdi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını ilk 10 ülke bazında ve en fazla tercih edilen ilk 10 ili temel alarak masaya yatırdı.

Cumhurbaşkanlığı sistemi yabancı yatırımcı çekecek!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Cumhurbaşkanlığı sisteminin yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekiceğini belirtti. Ermut, “Kamunun etkinliği yatırıma pozitif yansır'' dedi.

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık, inşaat sektörüne ivme kazandıracak!

Türkiye’de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan ya da en az 2 milyon dolar yatırım yapan yabancı yatırımcılara Türk vatandaşlığı verilecek. Kararla, inşaat sektöründeki satış ve yatırımların kısa sürede artması bekleniyor.

Yabancı yatırımcı talepleri 2015 Haberi

Yabancı yatırımcı talepleri 2015


Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkam Süleyman Çetinsaya, eylül ayında düşüşe geçen konut kredileri ortalama faiz oranı ekim ve kasım aylarında tekrar yükselişe geçerek yüzde 10.8 seviyesinde hareket eder hale geldiğini belirtti. Türkiye'deki siyasi istikrar havasıyla birlikte, özellikle yabancı yatırımcıların taleplerinde artış başladığın kaydeden Çetinsaya şunları söyledi: "Yılı artan bir hareketlilikle tamamlayacağımıza inanıyorum. Türkiye'deki yatırımcıların yanı sıra yabancı yatırımcılar da Türkiye'deki gelişmeleri ciddi bir şekilde takip ediyor. 


Önümüzdeki yılın, satın alma kararlarım erteleyenlerin harekete geçeceği bir yıl olacağım düşünüyorum. Ayrıca kentsel dönüşüm anlamında İstanbul'dan daha fazla projenin adım duymaya başlayacağız. Bununla birlikte birçok firma yeni projelerini lanse etmeye hazırlanıyor. 

2015'in 2014 yılına kıyasla çok daha hareketli geçeceğini söyleyebiliriz." Şirket olarak da 2015 yılında öncelikli olarak hayata geçirdikleri projelerin teslimlerinin...