27 / 04 / 2024

yabancılar ev kredisi alabilir mi

yabancılar ev kredisi alabilir mi

Yabancı uyruklu vatandaşlar Tapu Kanunu’nun değişen 35. maddesi ile Türkiye'den gayrimenkul satın alabiliyor. Peki, ev alma sürecinde yabancılar konut kredisi kullanabilir mi? Yabancılara konut kredisi verilir mi?

Yabancılar Ocak'ta en çok bu illerden ev aldı! İşte o liste...

TÜİK'in son açıkladığı rakamlara göre yabancılara yapılan konut satışları ocak ayında bir yılda yüzde 50.5 azaldı ve 2 bin 61 oldu. Peki yabancılar Ocak 2024'te en çok hangi illerden ev aldı? 

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 

Ev fiyatları artık yabancılar için bile pahalı! Konut fiyatları düşecek mi? 

İki senede ev fiyatlarının yüzde 500’ün üzerinde yükseldiği Antalya, yabancılar için de cazibesini kaybediyor. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Kira fiyatları yabancıların bile cebini yakmaya başladı!

Türkiye'de artan kira fiyatlarından yabancı uyruklu vatandaşlarda şikayetçi olmaya başladı. Yaz sezonunun başlamasıyla beraber uzun süreli eşyalı ev kiralayan yabancılar bile artışlardan rahatsızlık olduğunu belirtti.  

Ev arayanlar dikkat! Bu ilimizde ev almak artık hayal, yabancılar rekor kırdı

Ev fiyatlarının aşırı derece yükselmesinin ardından vatandaşlar ev alma konusunu rafa kaldırdı. Bir ilimizden ise yabancılar rekor sayıda ev aldı. İşte haberin detayları...

0.99 faizli ev kredisi nasıl alınır? 10 yıl vadeli kredi kimlere verilecek? 

0.99 faiz oranlı konut kredisi başvuruları en çok merak edilen konulardan oldu. Peki 0.99 faizli ev kredisi nasıl alınır? 10 yıl vadeli kredi kimlere verilecek? İşte ayrıntılar...

Yabancılar Ocak 2022'de en çok hangi şehirlerden ev aldı? 

Yabancıya gerçekleştirilen konut satışları Ocak 2022'de 4 bin 186 olarak kaydedildi. Peki yabancılar Ocak 2022'de en çok hangi şehirlerden ev aldı? İşte ayrıntılar...

Yabancılar Türkiye'ye konut almak için geliyor!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tutdere, "Yabancı yatırımcılar her ay milyonlarca dolarlık portföylerini satarak Türkiye’den ayrılıyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırım İçin değil, ev almak için geliyorlar" diye konuştu

Yabancılar Türkiye'den ev alma yarışına girdi!

Konut satışlarında rekor kırılmasının büyük sebeplerinden biri fiyat artışının sürme beklentisi ve yabancıların gayrimenkul yatırımlarına olan yoğun ilgisi.

Yabancılar neden Türkiye'den ev alıyor? 

Yabancıların konutta Türkiye sevgisi bitmiyor. Kimi yabancılar yatırım için kimileri de kalmak için Türkiye'den ev alıyor. 

Ev kredisi nasıl çekilir?

Konut kredisiyle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, ev kredisinin nasıl alınacağını merak ediliyor. Peki ev kredisi nasıl alınır? Ev kredisi alınırken nelere dikkat edilir? İşte detaylar...

Konut alan yabancılar eşya için 4,3 milyar lira harcadı!

Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal yaptığı açıklamada Türkiye'den konut alan yabancıların iç dizayn, mobilya ve beyaz eşya gibi ev eşyasına 150 bin lira harcadığını söyledi.

yabancılar ev kredisi alabilir mi Haberi

yabancılar ev kredisi alabilir mi

Yabancılar konut kredisi kullanabilir mi?

Yabancı uyruklu vatandaşlar Tapu Kanunu’nun değişen 35. maddesi ile Türkiye'den gayrimenkul satın alabiliyor. Yabancıların gayrimenkul satın alma sürecinde bazı yasal sınırlamalara uymaları gerekiyor. 


Yabancı bir kişinin farklı şehirlerde de olsa, Türkiye’de satın alabileceği taşınmazların toplam yüzölçümü 30 hektarı geçemiyor. Bu sınırlamalara uymak şartı ile yabancılar Türkiye'den ev sahibi olabiliyor.


Peki, ev alma sürecinde yabancılar konut kredisi kullanabilir mi? Yabancılara konut kredisi verilir mi?


Bazı bankalar yabancılara için konut kredisi verebiliyor. Yabancı konut kredisi koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösterebiliyor.


Yabancı uyruklu vatandaşların Türkiye’deki bankalardan kredi kullanabilmeleri için gerekenler:


-Satın alınacak gayrimenkulün tapusu,

-Kişinin pasaport fotokopisi,

-Yaşadığı ülkedeki ikamet adresini gösteren faturaların çıktısı (su, elektrik)

-Yurt dışında çalıştığı yerden imzalanmış son 3 aylık bordrosu.(bu durum Türkiye’de yaşayanlar için geçerli değil)

-Yurtdışında önceki dönemlere ait banka hesap...