28 / 03 / 2024

Yaka Sanat Grubu

Yaka Sanat Grubu

Dört bağımsız sanatçı olarak bir araya gelip, ortak bir çalışma mekânını paylaşmak amacıyla yola çıkan Yaka Sanat Grubu resim sergisi, Bodrum Ortakent Mevkiinde yer alan Midtown’da.

Kale Grubu, Karaköy'deki binasını sanat tasarım merkezine dönüştürdü! 

Kale Grubu ilk genel merkezi olan Karaköy'deki binasını, İSTKA'nın desteğiyle Kale Tasarım ve Sanat Merkezi'ne dönüştürdü. Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, merkezin açılışı töreninde konuştu.  

Karşıyaka Opera Binası ihalesinin 1. aşaması tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka’da kurulacak Türkiye'nin opera sanatına özel ilk binası için çıkılan yapım ihalesinin birinci aşaması tamamlandı.

Eminevim 86.şubesini Karşıyaka'da açtı!

Müşterilerine faizsiz ev sahibi olma fırsatı sunan Emin Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Eminevim, seksen altıncı şubesini İzmir Karşıyaka’da yoğun bir katılımla birlikte açtı.

Karşıyaka Turizm Master Planı Ağustos'ta tamam!

Eğitim ve kültür sanat konularında ortak projeler üreten, son olarak Karşıyaka’nın Turizm Master Planını hazırlamak için bir araya gelen Karşıyaka Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi, 5 yıllık plan için sona yaklaştı.

Karşıyaka Şehir Kulübü açıldı!

İzmir Karşıyaka'da iş, siyaset, spor ve sanat alanında bir döneme damga vuran isimlerin uğrak mekanı olan 'Şehir Kulübü' yenilendi ve yeni yerinde üyelerine 'merhaba' dedi.

Yaka Sanat Grubu, Midtown'da!

Dört bağımsız sanatçı olarak bir araya gelip, ortak bir çalışma mekânını paylaşmak amacıyla yola çıkan Yaka Sanat Grubu resim sergisi, Bodrum Ortakent Mevkiinde yer alan Midtown’da.

Bingül Çeltikçi vefat etti! Ösak Şirketler Grubu'nun acı günü!

Ösak Şirketler Grubu Yönetim kurulu Başkanı Ayberk Özcan'ın eşi Gökçe Özcan'ın annesi Bingül Çeltikçi vefat etti. Cenazesi bugün ikindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedilecek.

Dolapdere'de çağdaş sanat müzesi inşa ediliyor!

Koç Grubu'nun çağdaş sanat alanında attığı adımların en büyüğü İstanbul Beyoğlu Dolapdere'deki müze olacak. Radikal Gazetesi yazarı Cem Erciyes Dolapdere'deki yeni kentsel dönüşüm alanlarını yazdı...

Gözde Grubu Ontan İnşaat Modda Mavişehir!

İzmir Karşıyaka Mavişehir'de inşa edilen ve Gözde Grubu ile Ontan İnşaat ortaklığı ile yükselen Gözde Grubu Ontan İnşaat Modda Mavişehir projesi detayları...

Danca mobilyanın 2. Sanat Şenliği bugün bitiyor!

Oturma grubu üreticisi Danca tarafından organize edilen 2. Sanat Şenliği bugün bitiyor...

Nevzat Anarat vefat etti: Tepe Grubu'nun acı günü!

Tepe Grubu eski Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Anarat hayata veda etti. Anarat'ın cenazesi, 24 Temmuz 2012 Salı günü Bilkent Doğramacazade Ali Paşa Camii'nden öğle namazını müteakiben Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek

Farplas'tan sanatçıya Bodrum'da ücretsiz rezidans!

Farplas Grubu'nun patronu Yunus Büyükkuşoğlu, Bodrum'a sanatçıların ücretsiz yararlanıp, çalışabilecekleri rezidans kuruyor. Benzerleri dünyanın ünlü şehirlerinde olan projeyle genç sanatçılar desteklenecek

Farplas Grubu'ndan sanatçıya Bodrum'da ücretsiz rezidans!

Farplas Grubu'nun patronu Yunus Büyükkuşoğlu, Bodrum'a sanatçıların ücretsiz yararlanıp, çalışabilecekleri rezidans kuruyor. Benzerleri dünyanın ünlü şehirlerinde olan projeyle genç sanatçılar desteklenecek...

Yaka Sanat Grubu Haberi

Yaka Sanat Grubu

Bağımsız resim çalışmalarının yanı sıra, sanat kavramları ile ilgili ortak dersler alan, sanat felsefelerini, sanat tarihini ve dünya sanatını tartışan Gülsima Baykal, Günsel Aşkan, Asuman Ünlü ve Ferda Yüksel’in Yaka Sanat Grubu olarak hazırladıkları birbirinden farklı eserler 27 Eylül - 31 Ekim tarihleri arasında Midtown Sergi salonunda ziyaret edilebilir. 

Yaka Sanat Grubu ressamları kimdir?

“Yaka Sanat; dört bağımsız sanatçı olarak bir araya gelip, ortak bir çalışma mekânını paylaşmak amacıyla yola çıkarak oluşturduğumuz bir sanat grubu. Her birimiz, kendi sanat yolculuğumuzda farklı çalışmalar yapıyoruz."

Yaka Sanat Grubu ne yapıyor?

"Bağımsız çalışmalarımızın yanı sıra, sanat kavramları ile ilgili ortak dersler alıyoruz. Sanat felsefelerini, sanat tarihini ve dünya sanatını tartışıyoruz. Atölyemizde yarattığımız sinerjiden olumlu etkileniyoruz. Yaka Sanat atölyemiz, Dibeklihan Sanat Köyü, Orhan Veli Sanat Galerisinde yer...