19 / 04 / 2024

yakın koruma alanı

yakın koruma alanı

Mutlak koruma alanından sonra gelen yakın koruma alanı ne anlama geliyor? Yakın koruma alanı ile ilgili detaylara ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Yakın koruma alanı nedir, işte yanıtı...

Emekli maaşı alanlar yarın en yakın PTT şubesine koşsun! En az 30 bin TL yatırılacak! İşte detaylar!

Emekli maaşı alan vatandaşlar yarın en yakın PTT şubesine gidip başvursun. İşte merak edilen detaylar!

Kayseri Develi'de tarihi yapıların koruma altına alınması TBMM'de!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yer alan tarihi yapıların koruma altına alınması ve restorasyonuna yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'de 6 milyona yakın çürük yapı stoku bulunuyor!

Çankaya'daki Açelya Apartmanı'nın yıkım alanını inceleyen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonları (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Türkiye'de 6 milyona yakın çürük yapı stoku bulunduğunu dile getirdi. 

4 ildeki bazı bölgeler koruma alanı kapsamına alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Edirne, Antalya, Tekirdağ ve Kocaeli'nde bazı alanlar, "Nitelikli Doğal Koruma Alanı", "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" ve "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" şeklinde tescillendi.

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

Emirgan Korusu ve Abbasağa Parkı’nın koruma statüsü değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nı ve Sarıyer’deki Emirgan Korusu’nu “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” şeklinde tescilledi. Bu statüye sahip alanlarda; kamp ünitesi, bungalov, günübirlik tesis, büfe, iskele gibi yapılara izin veriliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bazı alanlar için 'nitelikli doğal koruma alanı' ilanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya, Ağrı ve Isparta'daki bazı alanların, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tesciline ilişkin ilanlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Pendik Devlet Hastanesi'nin yakınına ön tanı alanı inşa ediliyor!

Dünyayı etkisi altına alan koronavırüs salgını tedbirleri kapsamında Pendik Devlet Hastanesi'nin yakınına ön tanı bölümü inşaatı başladı. 

Mardin Nusaybin Beyazsu Kaynağı koruma alanı ilan edildi!

DSİ Jeolojik Hizmetler ve Yeraltı Suları Dairesi Başkanlığının Resmi Gazete'de yer alan ilanına göre, Mardin Nusaybin Beyazsu Kaynağı, koruma alanı olarak ilan edildi.

10 ildeki 32 ova koruma alanı olarak belirledi!

Türkiye’de bazı büyük ovalar, koruma altına alındı. Bazı ovaların büyük ova koruma alanı olarak belirlenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı...

2 ildeki 6 ova büyük ova koruma alanı olarak belirlendi!

Türkiye’de bazı ovalar, koruma altına alındı. Bazı ovaların büyük ova koruma alanı olarak belirlenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı...

Kanal İstanbul'a yakın projelerde kampanya atağı!

Kanal İstanbul projesinin güzergahının netleşmesiyle bölgede yer alan projelerde kampanyalar artmaya başladı. Satış ofisleri kanala yakın ev almak isteyenlerle doldu. 

51 büyük ova koruma alanı olarak belirledi!

Türkiye’de bazı ovalar, koruma altına alındı. Bazı ovaların büyük ova koruma alanı olarak belirlenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı...

yakın koruma alanı Haberi

yakın koruma alanı

Yakın koruma alanı nedir?

İçme ve kullanma suyu temin edilen ve edilecek olan suni ve tabii göller etrafında en yüksek su seviyesinde, su ile karanın meydana getirdiği çizgiden itibaren yatay 300 metre genişliğindeki kara alanına mutlak koruma alanı deniyor.


Yakın koruma alanı ise yukarıda belirtilen mutlak koruma alanı üst sınırından itibaren yatay 700 metre genişliğindeki kara alanına deniyor.


Koruma alanı..

Söz konusu alanın, havza sınırını aşması halinde yakın koruma alanı havza sınırında son buluyor.





Işıl Seren...