18 / 04 / 2024

yalılarda çekilen dizileri

yalılarda çekilen dizileri

Türkiye'de çekilen diziler sayesinde yalı fiyatları tavan yaptı

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için çarpıcı uyarılarda bulundu. 

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan 3600 ek gösterge açıklaması! Maaşlar ne kadar artacak?

3600 ek gösterge ile ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, maaşlarda farkların olacağını vurgulayarak, bunun da bir emekli zammı anlamına geldiğini kaydederek, ayrıca maaşlarda da yapılacak artış rakamlarını da söyledi. 

Binalara neden yalıtım yapılmalı?

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı seferberliği konusuna ilişkin kamuoyunda bilgi oluşturmak, farkındalık yaratmak için düzenlediği Anadolu Buluşmaları'nın 19. Adana'da yapıldı.

Yalı satışlarında patlama!

Gayrimenkul gelirlerinde yaşanan TL'ye dönme şartı ve bu sene başında yürürlüğe alınan değerli konut vergisi, yalılarda kiralama ve satın almaları artırdı. Peki yalı fiyatları ne kadar?

Rıza Sarraf'ın yalı davasında son durum!

Sözcü Gazetesi, Reza Zarrab’ın sahip olduğu köşk ve yalılarda gerçekleştirilen yasa dışı yapılaşmayı 2015'te ortaya çıkarmıştı. Daha sonra yıkım kararları alındı, sorumlular hakkında davalar açıldı.

Koronavirüsle İstanbul'daki bahçeli yalılara talep arttı!

Koronavirüs salgını sürecinde İstanbul Boğazı'nın incisi yalılara olan talep arttı. En çok geniş bahçeli ve rıhtımlı yalılarda talep artışı yaşanırken, satılık ve kiralık yalı sayısında da artış görüldü. Kovid-19 salgını sürecinde satılan yalı sayısı ise 6 oldu.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, ısı yalıtımının tüketicilere özellikle konut satışlarında büyük avantaj sağladığını dile getirerek "Binaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ısı yalıtımı, kısa vadede konutun satış değerini de artırıyor." diye konuştu.

Arapların gözü kulağı İstanbul Boğazı'ndaki yalılarda!

Boğaziçi yalıları uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, zengin Arap ailelerinin hem Türk vatandaşlığını almak, hem de sıcak yaz aylarını Boğaziçi’nde geçirmek için yalı veya villa aldığını söyledi

Rıza Sarraf'a yalı davasında yakalama kararı!

Beykoz Kanlıca'da satın aldığı tarihi yalılarda, kanuna aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla yargılanan Rıza Sarraf hakkında yakalama kararı çıkarıldı...

Bu dizilerde başrolde yalılar var!

Birçok dizinin çekildiği yalılar dizi izleyicileri için de merak konusu oluyor. İzleyicileri ekrana kilitleyen diziler bakın hangi yalılarda çekildi...

İstanbul Boğazı’ndaki ünlü yalılar ve sahipleri!

İstanbul Boğazı'nın incileri olan yalılar mimari özellikleriyle göz dolduruyor. 1700'lü yıllardan günümüze ulaşan yalıların bir kısmı ismini Osmanlı döneminde yaşayanlardan almıştır... Peki günümüzde bu yalılarda kimler oturuyor? İşte cevabı...

Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarında sona gelindi!

Ortaköy’de yer alan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarında restorasyon çalışmaları bitiyor. 125 milyon TL’ye kiralanan ve 150 milyon liraya restore edilen yalılarda inşaat deniz seviyesinin 5 kat altına iniyor.

Konforlu ve enerji verimli yapılar için yalıtım şart!

İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, ısı yalıtımının öneminden bahsetti. Şen, ''konforlu ve enerji verimli yapılarda sürdürmek istiyorsak; ısı, su, ses ve yangın yalıtımının etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamalıyız" dedi.

yalılarda çekilen dizileri Haberi

yalılarda çekilen dizileri

Dünyada trendler ne yönde ilerliyorsa aslında bizde de o yönde ilerliyor. Örneğin polisiye modaysa bizde de o yıl polisiye dizileri ağırlıkta oluyor. Yalılardan sokaklara inmenin bir nedeni de yalıların fiyatları çok yükseldi. İşin esprisi bir yana insanlar artık ulaşılmazdan ziyade daha ulaşılabilir olanı görmek istiyor. Gerçek zamanlı hikayeleri, kurmaca dünyalara tercih ediyorlar. Bu tarz dizilerin daha uzun soluklu olacağını da düşünüyorum. Çünkü gerçek hayatları hikaye edindiği için malzemesi tükenmeyecektir. Yalı hikayeleri, konak hikayeleri mecburen bir noktada tıkanma yaşıyor. Uzatmakta ısrar ettiklerinde de izleyicisinin ilgisini kaybediyor.  


Posta/Mesut...