26 / 04 / 2024

Yalova imarı

Yalova imarı

Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği Başkanı İsmail Gültekin,"Bu günlerde Yalova'da yapılacak olan imar planların bir önceliği vardır" dedi.

Yalova Belediyesi'nden mevzuata aykırı yapılarla ilgili açıklama!

Yalova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ömür Bayar, imar Mevzuatına ve Kıyı Mevzuatına aykırı olarak yapılan ve kaldırılması gündemde olan yapılarla ilgili açıklama yaptı.

ÖİB'den 6 ilde imar planı değişikliğine onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Antalya, Aydın, İstanbul, Kocaeli, Muğla ve Yalova'daki bazı parsellerin imar planları ve plan değişiklikleri onaylandı. 

Yalova'da imar barışından 1.914 kişi yararlandı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Ulukaya, Yalova’da bin 914 kişinin imar barışından faydalanmak için başvuruda bulunduğu ifade etti...

Yalova'da kaçak yapıya taviz yok!

Yalova Belediyesi imar sınırları içerisinde kaçak, ruhsata aykırı ve can güvenliğini tehdit eden yapıları birer birer yıkıyor.

Yalova'da otel yatırımı için imar planı değişikliği!

Yalova'da otel yatırımlarının artması bölgeye yatırımcıları çekmek için harekete geçildi. Belediye tarafından imar planlarında değişiklik yapıldı.

Yalova Denizçalı Ro-Ro Limanı imar planı askıda!

Yalova Çiftlikköy İlçesi, Taşköprü Beldesi, Denizçalı Köyü Ro-Ro Limanı Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Yalova Hacı Mehmet Ovası imara açıldı!

Yalova Belediye Meclisi tartışma yaratacak imar kararı aldı. 1999 depreminden en çok etkilenen Yalova Hacı Mehmet Ovası imara açıldı.

Yalova'nın 1/ 50 binlik imarı tamam!

Yalova Belediyesi İmar Müdürü Kemal Baş, 1/ 50 bin ölçekli çevre düzeni planı çalışmalarının tamamlandığını ve onay için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderileceğini söyledi.

Yalova'da imar planı tartışması!

Yalova Belediye Meclisi’nden geçen ay geçen revizyon imar planları tartışmaya sebep oldu. 64 itiraz komisyona sevk edildi.

İsmail Gültekin: Yalova'da öncelik imar planları!

Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği Başkanı İsmail Gültekin,"Bu günlerde Yalova'da yapılacak olan imar planların bir önceliği vardır" dedi.

Yalova TİGEM arazileri satıldı mı?

Yalova'da olası bir depremde çadırkent kurulacak yeşil alan kalmadı. 2 bin 900 dönümlük TİGEM arazileri ve belediyeye ait yeşil alanlar, imar planlarında yapılan değişikliklerle, satıldı.

Yalova Çınarcık İskelesi imar değişikliği askıya çıktı!

Çınarcık Feribot ve Deniz Otobüs uygulama imar planı değişikliği Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden otuz gün süre ile askıya çıkarıldı.

Yalova'da imar planları değişiyor!

Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr.Osman Ulukaya, imar planlarının incelenmesi ile ilgili genelgenin ayrıntıları ile ilgili bilgilendirmede bulundu .

Yalova imarı Haberi

Yalova imarı

Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği Başkanı İsmail Hakkı Gültekin, Yalova için gündemde olan ilk öncelik yapılacak olan 1/50000'lik plan olduğunu, bu konuda yerel yönetimlerin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. 


"Yapılacak her ölçekte plan revizyonu çalışmasında, kamu yararı ve katılım ilkesi gözetilerek öncelikli kentin mekânsal ve işlevsel ihtiyaçları ve kentsel donatı analizlerinin yapılması gerekçelerin oluşturulması zorunludur" şeklinde konuşan Gültekin, şöyle devam etti: "Yapıların farklı kullanımlarına dair konuların ortak akılla, halkın, sivil toplum kuruluşların ve yerel yönetimlerin meslek odalarının katılımıyla karar verilir.Bilime tekniğe ve şehircilik ilkelerine uygun nitelikli planlama son derece yüksek olan kentleşme hızı güvenli ve sağlıklı kentleşme için toplumsal duyarlılık en önemli güvence haline gelir. Bu sistemde halkın bütününü kapsayan kararlar alımı.Yalova için gündemde olan ilk öncelik yapılacak olan 1/50000'lik plandır....