27 / 04 / 2024

Yapı Müteahhitleri şantiye şefleri ve ustalar yönetmeliğinde değişiklik mi yapıldı

Yapı Müteahhitleri şantiye şefleri ve ustalar yönetmeliğinde değişiklik mi yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmeliğin 3'üncü maddesinde değişiklik yaptı. Değişiklik bugünkü Resmî Gazete’de yayınlandı.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Girdi maliyetlerindeki artış müteahhitleri ayaklandırdı! Fiyat farkı ödemesi yapılsın!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), girdi maliyetlerindeki artışa değinerek İnşaat sektörünü zor durumda bırakan maliyetlerin müteahhitleri zor durumda bıraktığını açıkladı.

Dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüme ilişkin yapılan düzenlemelerle ilgili olarak, "Kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık. Kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına tamamlama sigortası zorunluluğu getirdik" dedi.

Şantiye şefi aynı anda en fazla 5 ayrı yapım işini üstlenebilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik kapsamında şantiye şefi, görev yaptığı ilin dışında başka bir ilde görev alamayacak, aynı anda en fazla 5 ayrı yapım işinin şantiye şefliğini üstlenebilecek.

Yapı müteahhitlerine yeni bir yeterlik sistemi getirildi!

Türkiye'deki yapı stokunun yaklaşık yüzde 95'ini inşa eden özel sektöre inşaat yapan yapı müteahhitleri için düzenleme getirildi...

Türk müteahhitleri Erbil'den çıkıyor!

Kuzey Irak'ta bir ay sonra yapılması planlanan referandum Türk şirketlerinin bölgedeki yatırımlarını etkiledi. Arap Baharı öncesine kadar bin 500 Türk şirketinin yatırım yaptığı Erbil'de Türk müteahhitleri 30 milyar doları aşkın yatırımı hayata geçirdi.

Yapı Müteahhitlerinin Yetki Belgesi Tebliği'nde değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Yetki Belgesi Numaralarının İptal Edilmesi ile Şantiye Şefleri Hakkında Yapılacak İşlemlere İlişkin Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Yapı Müteahhitleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Yapı Müteahhitleri Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Yapılan düzenlemelere göre yapı müteahhitleri yapı ruhsatı imzalama yükümlülüğü kaldırıldı..

Karşıyaka'da 8 kat sınırı müteahhitleri nasıl etkiledi?

23 yıldır uygulanan "Emsalli yerlerde 8 kata kadar inşaat yapılabilir" kararının iptal edilmesi, müteahhitleri ve vatandaşları mağdur etti .

Deniz Karataş Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı oldu!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin yapılan olağan genel kurulunda mevcut başkan Deniz Karataş yeniden seçilerek güven tazeledi.

Karmod, Çad'da 53 ünitelik yol yapım şantiyesi kurdu!

Karmod, Orta Afrika ülkelerinden Çad'da yol yapımında çalışacak işçilerin kullanacağı şantiye yapıları kurdu. Dış Ticaret Müdürü Fehim Özkanca, Çad'daki projesinde dünyada ilk kez Karmod'un üretiitam demonte konteyner sisteminin kullanıldığını söyledi.

ETSO İnşaat Yapı Müteahhitleri Yapı Fuarı'na katıldı!

Mersin'in Erdemli İlçe Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) İnşaat Yapı Müteahhitleri Grubu üyeleri İstanbul'da düzenlenen Yapı Fuarı'na katıldı.

Kocaeli Müteahhitler Birliği yeni yapılaşmayı konuştu!

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği'nin paydaşlarıyla birlikte yaptığı toplantı KOTO'da gerçekleşti. KOTO'da gerçekleştirilen toplantıda Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Zekai İren, yoğun bir çalışma temposuna girdiklerini belirtti.

Yapı Müteahhitleri şantiye şefleri ve ustalar yönetmeliğinde değişiklik mi yapıldı Haberi

Yapı Müteahhitleri şantiye şefleri ve ustalar yönetmeliğinde değişiklik mi yapıldı

YÖNETMELİK


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN KAYITLARI İLE ŞANTİYE ŞEFLERİ VE YETKİ

BELGELİ USTALAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 16/12/2010 tarihli ve 27787 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmeliğin 3 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanununun 44 üncü maddesinin (I) numaralı fıkrasının (e) bendi ile 29/6/2011 tarihli ve 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilât ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye dayanılarak hazırlanmıştır.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (d) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“a) Bakanlık: Çevre ve Şehircilik Bakanlığını,”

“d) Müdürlük: Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü,”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin geçici 1 inci maddesi...