29 / 03 / 2024

yasal mirasçılar kimlerdir

yasal mirasçılar kimlerdir

Vefat eden bir kimsenin bıraktığı mal varlığı yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, miras yoluyla kalan evlerde yasal işlemler nelerdir?

Birinci derece mirasçılar kimlerdir?

Bir kimsenin vefatı durumunda, mal varlığı yasal mirasçılarına intikal ediyor. Miras intikalinde mirasçılık dereceleri ve sıraları önemli rol oynuyor. Peki, birinci derece mirasçılar kimlerdir?

Ölüm halinde yasal mirasçılar kimlerdir?

Miras, mirasbırakanın ölümüyle açılıyor. Miras, malvarlığının tamamı için mirasbırakanın yerleşim yerinde açılıyor. Miras, yasal ve atanmış mirasçılara intikal ediliyor. Peki, ölüm halinde yasal mirasçılar kimlerdir?

Aile içinde mal paylaşımı nasıl olur?

Miras hukukunda da yer alan hükümlere uygun olarak veraset ilanı çıktıktan sonra miras paylaşımı yapılabiliyor.Peki,aile içinde mal paylaşımı nasıl olur?Aile içi mal paylaşım oranları nedir?

Yasal mirasçılar kimlerdir?

Bir kimsenin vefat etmesi durumunda, geride bıraktığı taşınmaz malları miras hukuku gereğince yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, kanunen yasal mirasçılar kimlerdir? En yakın yasal mirasçılar kimlerdir?

Miras bölünmesi nasıl olur?

Ölümle birlikte mirasçıların mirasa iştirak halinde (elbirliği şeklinde) malik olmalarına miras ortaklığı deniyor. . Vefat eden kimsenin yakınlarına bıraktığı malın çok kişiye kalması halinde miras paylaşımı yapabiliyor. Peki, Miras bölünmesi nasıl olur?

Yasal mirasçılar ve miras payları!

Yasal mirasçılar ve miras payları; altsoy için yasal miras payının yarısı, ana ve babadan herbiri için yasal miras payının dörtte biri, kardeşlerden herbiri için yasal miras payının sekizde biri şeklinde oluyor...

Miras hukukuna göre yasal mirasçılar kimlerdir?

Miras hukukuna göre yasal mirasçılar kimlerdir?: eş çocuklar, alt soy ve onların alt soyları, anne baba alt soyları, büyükanne büyükbabalar alt soyları, soy bağı kurulmuş evlilik dışı çocuklar, evlatlık ve alt soy olan kişilerdir....

Birinci dereceden mirasçılar kimdir?

Vefat eden bir kimsenin geride miras bırakması halinde, birinci dereceden mirasçıları kimdir? Kimler bu mirastan yararlanma hakkına sahip oluyor? Yanıtı ve konu ile ilgili detaylar haberimizde...

Miras intikal işlemleri!

Bir kimsenin ölümünden sonra geride bıraktığı mallara yasal mirasçılar tarafından miras intikal işlemlerinin uygulanması gerekiyor. Peki miras intikal işlemleri nasıl yapılır? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Arsa mirasçılarına talih kuşu kondu! İşlenmeyen araziler artık kiralanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, annesinden ya da babasından miras kalanlara sevindiren haber geldi. Mirasçıların işlenmeyen arazileri artık kiralanacak.

Türkiye Sigorta Birliği'nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

Türkiye Sigorta Birliği, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin mirasçılarına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. İşte haberin detayları...

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Ölen kişinin borçlarından mirasçı sorumlu mudur? 

Bir kişi vefat ettiğinde, borçları mirasçılara devredilip devredilmediği merak konusudur. Bu süreçde yasal düzenlemeler devreye girerek bazı yöntemler vardır. Peki ölen kişinin borçlarından mirasçı sorumlu mudur ve süreç nasıl işler? İşte mirasçıların borç ödeme durumları...

Mirastan kimler pay alabilir? Mirasçılar yüzde kaç pay alabilir?

Gayrimenkul sahipleri, vefat ettiklerinde taşınmak mülk, yasal mirasçılarına düşer. Mirastan payını alan kişiler belirlidir. Peki mirastan kimler pay alabilir ve ne kadar pay alabilir, ölenin torunları miras alabilir mi? İşte miras konusu ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberin devamında…

Kardeşten kardeşe miras kalır mı?

Miras, bir kişinin vefatından sonra geride bıraktığı mal varlığı, haklar ve borçların yasal mirasçılarına devri sürecidir. Kardeşten kardeşe miras kalır mı? Bekar kardeşin mirası kime kalır? Bekar ve çocuksuz olan kişinin mirası kime kalır? Bekar ve çocuklu kişinin mirası kime kalır? İşte yanıtı...

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

Kalan mirasın ne olduğunu nasıl anlarız? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Miras, vefat durumunda, vefat eden kişinin kanunen tanınan yasal mirasçılarına geçen yani aktarılan hukuki işlemlerinin tümü olarak ifade edilir. Miras konusunda vatandaşların aklını kurcalayan pek çok konu bulunmaktadır.

Mirasçılar arasında hisse devri nasıl olur? Tapuda hibe etmek ne demek?

Hisseli tapuda mirasçıların aklını kurcalayan bazı noktalar bulunmaktadır. En çok sorulan sorular hisseli tapu devri olmaktadır. İşte detaylar!

Çiftçiler dikkat! Deprem bölgesine mazot gübre desteği nakit ödenecek! Vefat edenlerin ödemesi mirasçılarına yapılacak!

Çiftçilere yapılacak destekleme ödemelerine ilişkin usul ve esaslarında yeni değişiklik yapıldı. Çiftçiler dikkat! Deprem bölgesine mazot gübre desteği nakit ödenecek! Vefat edenlerin ödemesi mirasçılarına yapılacak!

Mirasçılar soruyor! Paylaşılamayan miras nasıl satılır?

Miras kalan gayrimenkul her zaman mutlu etmeyip, mirasçıların başına dert de olabilir. İşte bu konuda merak edilenler!

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlara bağlıdır. Vatandaşlar Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda intikal süreci kişilerin gözünde büyüttüğü işlemlerden biridir. Peki Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? İşte detaylar!

yasal mirasçılar kimlerdir Haberi

yasal mirasçılar kimlerdir

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''miras yoluyla kalan gayrimenkuller'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..


Önce kuzenim sonra da eşi vefat etti. Kuzenimin bir evi vardı. Önce evi satmamı istediler. Sonra da satılması için hakim, bilirkişiden rapor alıp değerini belirleyecek dediler. Arkasından rapor geldi. Değer belli hadi sat dediler. Mahkeme dosyasına baktım böyle bir şey yok. Bu durumda ne yapılır? ● F. S. 

Mektup çözülmesi zor bir şifre gibi. Bir kimse öldüğünde miras yasal mirasçılara kalır. Bunlar mahkemeden bir izne gerek duymadan bu mallardan hisseleri oranında tasarruf ederler. Tasarruf ederlerken de bazı yasal kurallara uymak zorunda kalırlar. Örneğin miras elbirliği mülkiyeti olarak kalır.

Bu halde miras kalan mallardan ferden bir hukuki işlem yapamazlar. Sonrasında paylı mülkiyete...