29 / 03 / 2024

Yaşar Trak Pakize Trak Moda Koleji

Yaşar Trak Pakize Trak Moda Koleji

Kadıköy Belediyesi, Caferağa Mahallesi'nde bulunan ve Moda Koleji olarak kullanılan Bayata Köşkü'nün imar planını askıya çıkardı. Bayata Köşkü, eski SSCB lideri Troçki'nin ağırlandığı evlerden biri olarak anılıyor. İşte fotoğraflarıyla o köşk ve hikayesi.

Yaşar Birleşik Pazarlama'dan depo ve lojistik merkezi!

Türkiye'nin önde gelen satış ve dağıtım şirketlerinden olan Yaşar Birleşik Pazarlama, tüketicilere ürünlerini daha hızlı ulaştırmak için İstanbul Avrupa Yakası Depo ve Lojistik Merkezi temel atma törenini gerçekleştirdi.

Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi açıldı!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir’in Narlıdere ilçesinde Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi'nin açılış törenine katıldı.

Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi 4 Kasım'da açılacak!

İzmir’de, yamaçların yeşile boyanması iddiasıyla Gündeme gelen Narlıdere ilçesindeki Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi’nde çalışmalar tamamlanırken, alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek törenle açılacak.

Fethi Yaşar: Rant için değil, kent için dönüşüm yapıyoruz!

AKG Gazbeton, Ankara Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde kentsel dönüşümde gazbeton kullanımının öneminin tartışıldığı bir seminer düzenledi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, seminerde bölge için yaptıkları çalışmaları anlattı ve “Önceliğimiz vatandaşın istediğidir” dedi.

Fethi Yaşar'dan Yenimahalle'deki Ufuk Camii inşaatına destek!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Şentepe’de inşaatı devam eden Ufuk Camisi’ni ziyaret etti. Yaşar, caminin çevre düzenlemesini yapacağı sözünü verdi.

Yaşar Adil Gökçadır, Bursa İMSİAD'da yeniden başkan seçildi!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İMSİAD) olağanüstü genel kurulunda başkanlığa Yaşar Adil Gökçadır seçildi.

Esenyurt Yaşar Suites teslim tarihi!

Esenyurt Yaşar Suites projesinde fiyatlar 142 bin TL'den başlıyor. Yaşar Suites projesinde konut ve ticaret alanları yer alıyor...

Yaşar Holding'ten Ayazağa'ya yeni proje!

Yaşar Gruba ait Pınar Gıda'nın İstanbul Ayazağa'daki 20 bin metrekarelik arazisinde konut, rezidans ve AVM projesi yapımı planlanıyor. Karma projeye 2017 yılında başlanacağı düşünülüyor.

Atina'daki tarihi pazaryeri projesine Yaşar Üniversitesi'nden proje!

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık öğrencileri Yunanistan'daki tarihi pazaryeri Dimotiki Agora Kypseli için proje hazırladı. Hazırlanan proje Atina Belediyesi'ne sunuldu.

Yaşar Üniversitesi'nin kampüs alanı büyüyor!

Yaşar Üniversitesi 10 bin metrekare kapalı alanda, 2 bin öğrenciye hizmet verecek eklemeyle toplam kampüs alanını 70 bin metrekareye çıkarıyor.

Fethi Yaşar, Yakacık Mahallesi’nin imar planını inceledi!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kuzey Yıldızı ve Yakacık Mahallesi’ni ziyaret etti.Yakacık Mahalle Muhtarlığı’nda kendisinden park isteyen vatandaşları kırmayarak, imar planını inceleyen Yaşar, park yapılabilecek alanlara göz attı.

Yaşar Bahçeci: Kırşehir'e iz bırakacak yatırımlar yapıyoruz!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ana İshale hattı, Aşıkpaşa Tabiat parkı, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi, Güzler Evcil Hayvan Parkı ve piknik alanı çalışmalarını yerinde inceledi. Bahçeci, ''Şehrimizde kalıcı, iz bırakacak yatırımlar yapıyoruz.'' dedi.

Yaşar Üniversitesi'nin ek kampüs inşaatı sürüyor!

Türkiye'de son yıllarda vakıf üniversiteleri eğitim kalitelerini ve altyapılarını geliştirmek için dikkat çeken projeler yapıyor. Yaşar Üniversitesi'nin ek kampüs inşaatı sürüyor.

Yaşar Trak Pakize Trak Moda Koleji Haberi

Yaşar Trak Pakize Trak Moda Koleji


Kadıköy Caferağa Mahallesi Şifa Sokak ile Moda Sahil Yolu Sokak'ın kesiştiği köşede yer alan tarihi Bayata Köşkü'nün restorasyonu için düğmeye basıldı. Bayata Köşkü restore edildikten sonra plan notlarına göre sahil bandı umuma (kamuya, halka) tahsis edilecek, köşk sahasında konut veya ticari birim olmayacak...   





Bayata Köşkü'nün hikayesi!


Özel Moda Koleji olarak kullanılan Bayata Köşkü, dönemin ünlü jinekolog doktor Mahmut Ata Bayata tarafından 1930'lu yıllarda Art Deco mimarisiyle yaptırıldı...




Dr. Mahmut Ata Bayata'nın köşkün çatı katındaki Kule odaya (belvedere) bazı gözlem aletleri koyarak, burayı yıldızları gözlemlediği küçük çapta bir rasathane olarak kullandığı rivayet edilir. 




Dr. Bayata, 1963'te hekimliği bırakmasıyla köşkü Yaşar Trak ve Pakize Trak çiftine sattı. Trak Ailesi, tadilatların ardından köşkü Özel Moda Koleji adıyla 1965 yılında eğitime açmıştı. 




Bayata Köşkü,...