18 / 04 / 2024

yaşlı kasaba konut projeleri

yaşlı kasaba konut projeleri

Yaşlanan nüfus, küçülen aileler, kentten kaçış isteği gibi faktörler gayrimenkulde yaşlı kasabaları konseptini oluşturuyor. Birçok inşaat şirketi 65 yaş üstü emeklilere yönelik yaşlı kasabaları inşa etmek için harekete geçti.

Konut sahibi olmak isteyenlere ucuz ev kredisi! 10 yıl vadeli konut kredisi ve ödeme seçenekleri!

Yükselen faizler ve sonrasında yaşanan ekonomik kriz vatandaşların konut alma maliyetlerini zorlaştırıyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların kredi ve faiz oranlarını takip ediyor. Buna göre, 1 milyon TL'nin banka banka 10 yıl vadeli konut kredisi ödeme seçeneği ne kadar oldu?

Lüks konut pazarında son trendler neler? 

Son yıllarda lüks konut pazarı dünya çapında alıcıların isteklerini ve yaşam tarzlarındaki değişikliklerle beraber değişiyor. Buna göre, modern lüks evler sadece gösterişli mekanlar olmaktan çıkıp teknoloji sürdürülebilirlik ve kişiselleştirme unsurların da yer aldığı yapılar oldu.

Lüks konut satışları yüzde 2,4 düştü! Dubai zirvede!

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre lüks konut satışları üçüncü çeyrekte geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 2,4 geriledi. Ancak Dubai'de satışlarda artış yaşandı. İşte o rakamlar...

Yapancıya konut satışı teşviki kiralık ve satılık konut piyasasını darmaduman etti!

Ülkeye taşınan yabancılara sağlanan devlet teşvikleri ve konut piyasasının serbestleşmesi ve turizm amaçlı kısa vadeli ev kiralama uygulamasının yaygın hale getirildiği Portekiz'de kiralık ve satılık konut piyasası darmaduman oldu.

Satılık konut fiyatları 1 yılda yüzde 191,4 yükseldi! O iller İstanbul'u bile geride bıraktı!

BETAM verilerine göre, satılık konut fiyatları Ekim ayında, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 191,4 arttı. Küresel konut fiyatlarında gerileme yaşanırken, Türkiye'deki konutların reel fiyatlarındaki yükseliş ön plana çıktı. İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışı düzenlemesiyle lüks konut piyasası hareketlenecek!

Denge Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Baki Budakoğlu, yabancıya konut satışı düzenlemesiyle birlikte daha yüksel profilde yatırımcının Türkiye’ye geleceğini ve lüks konut piyasasının hareketleneceğini dile getirdi.

Lüks semtlerde satılık konut kalmadı!

İstanbul genelinde gayrimenkullerin satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışlar özellikle lüks semtlere  yansıdı. Lüks Konut Uzmanı Sezgi Bilge yaşanan artışı değerlendirdi.

Yabancıya satışta hedef lüks konut!

Yabancılara yapılacak konut satışında yeni hedef lüks konut konut oldu. 1 milyon dolardan fazla  gelir beklenirken Singapur, Hong Kong, Çin, Kazakistan, İran ve Azerbaycan’dan rezervasyonlar geliyor. 

Koronavirüs lüks konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs nedeniyle  geçtiğimiz yıl finans ve ticaretin merkezi olan şehirlerde lüks konut fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu düşüş yaşandığı kentler Hong Kong, Dubai, New York ve Londra oldu. 

Satılık konut fiyatları en çok bu şehirde arttı!

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hürriyet Emlak Ekim 2020 Emlak Endeksi yayınladı. Verilerde; bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Gaziantep, Antalya, Eskişehir, Çorum -ve Sakarya geliyor. Son 1 yıl içerisinde 5 büyük ilde hareketlilik yaşandı.

Murat Kurum: Salarha ve Yağlıtaş'ta 930 rezerv konut üretiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Salarha ve Yağlıtaş'ta 930 rezerv konut üretiyoruz. Bu konutları da şehrin merkezinde deprem riski taşıyan alanların dönüşümü için kullanacağız" dedi.

TOKİ Rize Yağlıtaş Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihalesi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Rize Merkez Yağlıtaş Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin ihalesini gerçekleştirdi.

TOKİ Rize Yağlıtaş 465 konut ihalesi yarın!

Rize ili Merkez İlçesi Yağlıtaş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap 465 Adet Konut, 4 Adet İşyeri ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

yaşlı kasaba konut projeleri Haberi

yaşlı kasaba konut projeleri

Türkiye nüfusu giderek yaşlanıyor. Türkiye istatistik Kurumu'nun (TÜİK) 'istatistiklerle Yaşlılar' çalışmasının sonuçlarına göre, 2013 yılında 5,9 milyon kişi olan yaşlı nüfus (65 yaş üzeri), beş yılda yüzde 17 artış göstererek 2017'de 6,9 milyon kişi oldu. Yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı ise 2013 yılında yüzde 7,7 iken, 2017 yılında yüzde 8,5'e yükseldi. Nüfus projeksiyonlarına göre, yaşlı nüfus oranının 2023 yılında yüzde 10,2, 2030 yılında yüzde 12,9, 2040 yılında yüzde 16,3, 2060 yılında yüzde 22,6 ve 2080 yılında yüzde 25,6 olacağı tahmin ediliyor.

Ekonomist Dergisi'nden Levent Gökmen'in haberine göre; nüfusun giderek yaşlanması, küçülen aile yapısıyla birlikte yaşlı bakım anlayışının değişmesi ve sağlıklı yaşlanan neslin kendi yaşıtlarıyla birlikte büyük kentlerden uzakta yaşıtlarıyla birlikte yaşama isteği gayrimenkulde yaşlı kasabaları konseptinin ortaya çıkmasına yol...