26 / 04 / 2024

Yassıada imara açılıyor

Yassıada imara açılıyor

Yassıda, 'Özgürlük ve Demokrasi Adası' olacağı ve Üst düzey devlet adamlarının ağırlanacağı adada inşa edilecek olan otel ve kongre merkezin müteahhitlik görevini ise Mesa üstlendi.

Yassıada'da inşaat başlıyor mu?

Askeri darbe sonrası Başbakan ve bakanların yargılandığı Yassıada ile Sivriada dün imzalanan protokolle TOBB iştiraklerinden Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.’ye devredildi. İnşaat ruhsatı da tamamlanan adalarda kısa süre içinde ilk kazma vurulacak.

Yassıada imara açılıyor!

Yassıada ile Sivriada'nın Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.'ye devrinin ardından, inşaat ruhsatı da tamamlandı. Adalarda kısa süre içinde ilk kazma vurulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık arasında imar krizi! İstanbul imara mı açılıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imar krizi patlak verdi. Peki İstanbul imara mı açılıyor? İşte detaylar...

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

Datça Kargı Koyu imara açılıyor mu?

Datça'nın cennet köşesi özelleştirmeye açılıyor. Datça Kargı Koyu, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte bölge imara açılacak.

Beykoz’daki 111 bin metrekare ormanlık alan imara açılıyor mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alanını imara açıyor. Beykoz Çevre Dayanışması, "İstanbul’da kalan son ormanlar buralar" dedi. 

Balıkesir Edremit'te zeytinlikler imara açılıyor iddiasına belediyeden yanıt!

Balıkesir Edremit’te Zeytinli Mahallesi’nin sakinlerinin “CHP-FETÖ işbirliği ile zeytinlikler imara açılıyor” iddialarına yanıt geldi. Mahallede yer alan 8 bin 320 metrekarelik arsanın imara açılması için ilk adımın daha sonradan kapatılan Zeytinli Belde Belediyesi tarafından atıldığı ortaya çıktı.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası bugün açılıyor!

Yassıada, 27 Mayıs darbesinin 60’ıncı yıldönümünde ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ adıyla yeniden açılıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gerçekleşecek açılışa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılacak.

Selinus Sahili imara açılıyor!

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yer alan doğal sit alanı statüs konumundaki Selinus Sahili yapılaşmaya açılıyor. Plajın koruma amaçlı imar planına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay verildi.

Boğaziçi ön görünüm imara açılıyor mu?

Boğaziçi ön görünümde yer alan yapıların imar barışı kapsamına alınabilmesi için Mecliste görüşmeler başladı. Peki, Boğaziçi ön görünüm imara açılıyor mu?

Tuzla'daki ormanlık alanın bir bölümü imara açılıyor!

Tuzla Tepeören'de yer alan ormanlık alan imara açılıyor. Yapılan plan değişikliği kapsamında Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı alana üniversite yapacak.

Silivri Fatih Mahallesi imara açılıyor!

Silivri Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı, bir ay süresince askıya çıkarıldı. Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi, askı sürecinin ardından imara açılacak.

Abdülhamid'in Mersin'deki kışlası imara açılıyor!

Sultan 2’nci Abdülhamid tarafından Mersin’de 1904 yılında inşa edilen askeri kışla imara açılıyor. Kışlanın park olması isteniyor.

Ayder Yaylası imara açılıyor!

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı olan Ayder Yaylası’nı “kentsel dönüşüm ve gelişim projesi” adı altında imara açılması için TOKİ tarafından ihale günü verildi.

İstanbul'un parkları imara mı açılıyor?

İstanbul'un merkezlerinde yeni projeler hayata geçiyor. Fındıklı Parkı, Validebağ Korusu, Roma Park’ın ardından Belgrad Ormanı imara açılıyor.

Yassıada imara açılıyor Haberi

Yassıada imara açılıyor

1960 darbesinden sonra Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı ada olarak hafızalara kazınan Yassıada, ‘Özgürlük ve Demokrasi Adası’ olarak projelendirildi. Yassıada ve Sivriada’da yapılacak otel ve kongre merkezi projelerinin müteahhitlik görevini ise Mesa üstlendi. Projenin temel atma töreninin geçtiğimiz günlerde yapıldığını söyleyen Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, projenin tarihi de koruyarak hayata geçirileceğini belirtti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, bu tesisleri 30 yıl işletip bakanlığa devredecek.


85 BİN METREKARE YAPIM ALANI


Yassıada’da tarihi Bizans dönemine dayanan 7-8 tane tarihi yapı bulunduğunu hatırlatan Mesa Genel Müdürü Can Aynagöz, “Yargılamaların gerçekleştiği alanlar korunup restore edilecek. İnşaat süreci birkaç etap halinde ihalelerle ilerleyecek” dedi. Sivriada’da yapacakları kongre merkezinde ise yılda 5-6 kongre yapılacağını söyleyen Aynagöz, iki projenin toplam 85 bin metrekare yapım alanı bulunduğunu...