25 / 04 / 2024

Yassıada tartışmaları

Yassıada tartışmaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi şubat ayı toplantısının 3. birleşimi Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında gerçekleşti. Toplantıda söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Esin Hacıalioğlu, şunları savundu:

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet karşılığı imar izni verilen 144 ölüm villasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Peki yapılacak yeni binalar ne kadar güvenli olacak?

Ev sahibi ve kiracı tartışmalarında kim haklı, kim suçlu?

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan tartışmalarda ev sahipleri potansiyel suçlu muamelesi görüyor. Mahkemelerde açılan davaların yaklaşık yüzde 65’i konut sahipleri ile kiracı arasındaki uyuşmazlıklardan oluşuyor.

Yassıada, yıllık 4.2 milyon TL'ye Albayrak Grubu'na kiralandı!

Adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2013 yılında "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" şeklinde değiştirilen Yassıada’nın işletmesi Albayrak Grubu’na verildi.

Borsa İstanbul’da ‘deprem’ tartışması: Borsa neden kapatıldı? Borsa neden açık kalmalı? Hangi kesim haklı?

Kahramanmaraş merkezli yaklaşık 7,7 büyüklüğünde gerçekleşen ve toplam 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul’da işlemlerin 5 iş günü durdurulmasının ardından tartışmalar sürüyor. Borsanın kapatılması veya açık olması konusunda piyasa oyuncuları ikiye bölünmüş durumda.

Bakanlık  tartışmalara son noktayı koydu! O ürün grubunun ithaline izin yok!

Ticaret Bakanlığı bir açıklama yaparak, söz konusu ürün grubunun ithal edilebileceğine ilişkin son günlerdeki tartışmaları sona erdirdi.

Ev sahibi ve kiracı tartışmalarında sular durulmuyor! Kira yükselişleri ne zaman duracak?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Emre Alkin, bugünkü köşesinde ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları kaleme aldı. Alkin, son günlerde en sık karşılaştığı tartışmaların ev sahibi ve kiracılar arasında yaşandığına dikkat çekti.

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişinde ikinci hile tartışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın Tuzla Aydınlık Evler projesi kura çekiminde dün hile tartışmalarını gündeme getiren görüntülerden sonra yeni bir görüntü daha ortaya çıktı. Hile konusu tekrar gündeme geldi.

Zorlu Konak projesinde yükseklik tartışmaları hız kesmiyor!

İzmir Konak'ta Zorlu Holding’e ait gökdelen projesinin yüksekliğine ilişkin yaşanan tartışmalı süreç hız kesmiyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, gündemden düşmeyen ‘Zorlu Projesi’ne ilişkin yeni bir yazılı açıklama yaptı.

Kanal İstanbul'da çalışmalar hızlanacak!

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Kanal İstanbul projesiyle ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Bu projeyi ideolojik ve siyasi boş tartışmaların dışında ülkenin, İstanbul'un güvenliği ve artan ticari ihtiyaçları karşılamak için bir su yolu projesi olarak görmek gerekir"

Ev sahibi ve kiracı tartışmasında sular durulmuyor!

Yükselen kira fiyatları, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki tartışmalarında çoğalmasına neden oldu. Ev sahipleri konutlarını daha yüksek bedelle kiraya vermek için mevcuttaki kiracılarını çıkarmak istiyor. Peki bu durumda kiracıların hakları neler? İşte ayrıntılar...

Marmara depremi tartışmaları yeniden alevlendi!

Geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul'da meydana gelen depremin ardından, Marmara Depremine ilişkin tartışmalar yeniden alevlendi. Peki hangi uzman Marmara depremi için ne dedi? İşte uzmanların görüşleri...

Kanal İstanbul projesi neden tartışılıyor?

Cumhurbaşkanı’nın “İnadına yapacağız” açıklamasıyla bir kez daha gündeme taşıdığı Kanal İstanbul projesi için tartışmalar devam ediyor.

Yassıada tartışmaları Haberi

Yassıada tartışmaları

"Dün yapılan oturumda söz istememe rağmen gündem dışı konuşmaların önceden bildirilmesi gereği neden gösterilerek, yapılan Yassıada tartışması hemen kapatılmak istenmiştir. Bu yüzden önceden belirterek söz almış durumdayım. Oysa AKP grup başkan vekiline önceden bildirim yapmadan söz alma ayrıcalığı yaşattınız. İstanbul'un geldiği ve geleceği noktalar bu Meclis'te uzun uzun tartışılabilmelidir. Tartışma, doğruları buldurur. Tartışmalardan kaçınmak, yalnızca totaliter rejimlerin benimsediği bir yaklaşımdır. İstanbul'un dünyaya adını duyurduğu, tüm tanıtım reklamlarında yer verildiği alanlar teker teker yok olmaktadır ve Meclis bu konuların tartışılmasına açık değildir. Dün Yassıada konusu başta Meclis başkanının yaklaşımı ile kapatılmaya çalışılmıştır."


Yassıada konusunun İstanbul'un en önemli konularından biri olduğuna dikkati çeken Hacıalioğlu,  şunları kaydetti:


"Yassıada'yı sırf anıt ağaç üzerinden değerlendirirken, anıt ağaçların var olduğu birçok alan, sayenizde yapılaşmaya açılmış ve açılmaya...