29 / 03 / 2024

Yatağan termik santral

Yatağan termik santral

Yatağan'da özelleştirme karşıtı eylem yapıldı. Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinde çalışan işçiler, alıcı firmaların devraldığı yönündeki duyumlar üzerine iş yerlerinin giriş ve çıkışını iş makineleriyle kapattı.

Termik santraller için bazı yatırımcılar süre uzatımı istedi!

Kemerköy, Yeniköy, Çatalağzı ve Yatağan termik santralleri için aralarında Sabancı Holding, Aksa Enerji, Fransız GDF-Suez, IC İçtaş ve Limak'ın da yer aldığı bazı yatırımcılar süre uzatımı talebinde bulundular.

Amasra Termik Santral projesi 11 bin kişiyi iş sahibi yapacak!

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'ya ilk termik santral projesini yapmaya hazırlanan şirketten yapılan açıklamada, çevreye, doğaya ve insan sağlığına duyarlı bir enerji santrali inşa edileceği belirtildi.

Anka Yapı'nın Muğla Yatağan bürosu açıldı!

Anka Yapı AŞ.’nin Muğla Yatağan bürosunun açılışı Yatağan protokolünün de katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış töreninde kurdeleyi Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, ANAP Eski Milletvekillerinden Nevzat Özer, Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Özler kesti.

TOKİ Muğla Yatağan Konutları'nda çalışmalar başladı!

Muğla Yatağan ilçesi Madenler Mahallesi Büyükalan Mevkii 693 numaralı parselde yer teslimi gerçekleştirilen 1. Etap 282 konut ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı için yüklenici firma yetkilileri arazide çalışmalara başladı.

Bursa Kömürlü Termik Santral projesinin ikinci ÇED kararı onaylandı!

Bursa şehir merkezinde kurulmak istenen kömürlü termik santral projesinin ikinci ÇED olumlu kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandı. Bunu üzerine halk ve sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

Denizli Yatağan'a meydan müjdesi!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Serinhisar ilçesinin Yatağan Mahallesi’ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede gerçekleştirdiği yatırımları inceleyen Başkan Zolan, ardından Yatağan Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

TOKİ'den Muğla Yatağan'a 285 konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Muğla Yatağan'da 285 konut inşa edilecek. Konutların ihalesi 30 Mayıs'ta gerçekleştirdi.

TOKİ Muğla Yatağan 285 konut projesi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen Muğla Yatağan 285 konut projesi için ihale bugün yapıldı.

TOKİ Muğla Yatağan 285 konut ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Muğla’nın Yatağan ilçesinde inşa edilecek 285 konutun ihalesi 30 Mayıs tarihinde yapıldı.

TOKİ Muğla Yatağan 285 konut ihalesi bugün!

TOKİ Muğla Yatağan, Madenler Mahallesi, Büyükalan Mevki'nde 285 konut inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlenmesi işi ihalesi bugün saat 15:00'te yapılacak.

TOKİ Muğla Yatağan 285 konut ihalesi 30 Mayıs'ta!

TOKİ tarafından Muğla Yatağan Madenler Mahallesi'nde hayata inşa edilecek olan 285 konut ihalesi 30 Mayıs'ta gerçekleşecek.

İzmir Aliağa'ya 2 termik santral ve 17 RES projesi geliyor!

İzmir Aliağa 2012’de 1. derece arkeolojik ist alanı olarak tescil edildi. Ancak şimdi 2 termik santral ve 17 RES projesi için çalışmalarına devam ediyor.

TOKİ Muğla Yatağan Madenler Mahallesi'ne 285 konut yaptıracak!

TOKİ Muğla Yatağan, Madenler Mahallesi, Büyükalan Mevki'nde 285 konut (+3 KD) inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlenmesi işi ihalesi 25 Mayıs 2016 tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

Bartın Amasra'ya termik santral kurulacak!

Bartın'ın Amasra ilçesinde termik santral kurmayı planlayan şirketin kömür hazırlama tesisi projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi ( ÇED ) toplantısı yarın yapılacak.

Yatağan termik santral Haberi

Yatağan termik santral

Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinde çalışan işçiler, alıcı firmaların devraldığı yönündeki duyumlar üzerine eylem yaptı.


Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinde çalışan işçiler, özelleştirmenin ardından alıcı firmanın devraldığı yönündeki duyumlar üzerine santral ve kömür ocağı önünde toplanıp iş yerini terk etmeme kararı aldı.


Kömür işletmeleri önünde toplanan Maden-İş Sendikası’na üye işçiler, daha sonra Milas-Yatağan karayolunda yaklaşık 2 kilometrelik yolu yürüyerek santral önünde bekleyen Tes-İş Sendikası’na üye işçilerle buluştu. Bir araya gelen grup, Milas-Yatağan karayolunda yaklaşık 15 dakika araç trafiğine engel oldu.


Karayolundaki eylemlerini sonlandıran işçiler, daha sonra santral önünde toplanarak basın açıklaması yapmak istedi. Açıklama öncesinde santralde işçiler tarafından yakılan lastiklerin tehlike oluşturması nedeniyle uyarıda bulunmak üzere İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, sendika temsilcileriyle görüştü.


Tes-İş Sendikası Yatağan Şube...