25 / 04 / 2024

yatay mimari şehirleşme

yatay mimari şehirleşme

Türkiye'de mahalle kültürünü yaşatmak, vatandaşları tabiatla buluşturmak ve kültürel değerleri canlı tutmak amacıyla yatay mimari esaslı, az katlı konutlar üretiliyor.

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

Velux Ankara'da yatay mimari ön planda!

Fırat Life Style, Atayıldız Grup ve Acity ortaklığı ile hayata geçirilen ve Ankara Yenimahalle’de bir yatay mimari örneği olarak inşaat çalışmaları süren Velux Ankara, toplam 72 bin metrekare büyüklüğünde proje alanında inşa ediliyor.

Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız!

Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız" dedi.

Kerem Güney Avcı: Yatay mimari geleceğin yapı trendi!

Sedimega İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı yaptığı açıklamada, yatay mimarinin geleceğin yapı trendi olacağını söyledi.

Yatay mimari geleceğin trendi olacak!

Son yıllarda meydana gelen şiddetli depremler ve koronavirüs salgını yapay mimariye olan talebi arttı. Sedimega İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı, yatay mimarinin geleceğin trendi olacağını belirtti. 

Erzurum'da dikey değil, yatay mimari tercih edilmeli!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Erzurum'un diri bir fay üzerinde yer aldığını bu nedenle olası depremlerin yıkımını engellemek için dikey değil, yatay mimarinin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Konutta yeni dönem: Yatay yapılaşma esas olacak!

Yatay mimari Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama üzerine yeniden gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonra tüm projelerde yatay mimari uygulayacaklarını belirterek, "Dikey mimari hele hele deprem bölgesinde bizim için intihardır" dedi. 

Tokat'ta yatay mimari dönemi başlıyor! 

30 milyon lira bedelle Tokat’ta Meydan Projesi’ni hayata geçiren Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, projelerinde yer alan yapıların yatay mimariye göre inşa edileceğini dile getirdi.

Çetin Oktay Kaldırım: Deprem bölgelerinde yatay mimari önemli!

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım yaptığı açıklamada, deprem bölgelerinde yatay mimarinin önemine de değindi.

Hazır evler yatay mimari dönüşüm projeleri için kolaylık sağlıyor!

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, yatay mimari konseptinde dönüşümü planlanan projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Sanayi alanları 'yatay yapılaşma' için şehrin dışına taşınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Yatay mimari için şehirlerde yer yok" değerlendirmelerine katılmadığını ifade ederek, "Artık şehrin içinden çıkması gereken sanayi alanlarımız var. Bu alanları taşıyacağız." diye konuştu....

Şehircilikte yeni dönem! Yatay mimari esas alınacak!

ATO Congresium'da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nin açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Yüksek yapılara son verecek, şehircilik anlayışımızda yatay mimarinin esas olduğu bir dönemi başlatacağız" dedi.

Mehmet Nuri Ersoy: Ege'ye 2 mega proje geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, "Çeşme ve Didim bölgesinde iki büyük proje üzerinde çalışıyoruz. Bu projeler doğaya saygılı, geri dönüşüme duyarlı, yatay mimari uygulanmış" dedi...

yatay mimari şehirleşme Haberi

yatay mimari şehirleşme

Türkiye'de mahalle kültürünü yaşatmak, vatandaşları tabiatla bir araya getirmek ve kültürel değerleri hareketlendirmek için yatay mimari esaslı, az katlı konutlar yükseliyor.

Anadolu Ajansı'ndan Ayşe Şensoy Boztepe'nin haberine göre; son dönemde gayrimenkul sektörünün sık konuşulan konuları arasında yatay mimari konusu ön plana çıkıyor.

Geçmişe dönüşün etkisinin eşyalar ve ev dekorasyonlarında olduğu gibi mimari alanda izlenmesi, yatay şehirleşmeyi bir araya getiriyor.

Şehirlerin dikey yapılardan uzaklaşarak yatay mimariyle inşa edilmesi, şehrin silüetini korumanın yanında orada yaşayan insanların üzerinde etkinleşiyor. Mahalle sakinleri, doğayla iç içe ve sosyal açıdan daha yakın komşuluk ilişkileri kurma fırsatı sunuluyor.

Mahalle kültürü ön planda

Türkiye'de yatay mimari çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçiriliyor.

Buna göre TOKİ'nin öncülüğünde mahalle kültürünün ön planda tutulup İstanbul başta olmak üzere...