26 / 04 / 2024

yazlık bölgelere göç artışı

yazlık bölgelere göç artışı

Ege ve Akdeniz sahilleri başta olmak üzere yazlık bölgelerdeki hareketlilik son 10 yıldır giderek arttıyor.  Büyük şehirlerden daha yönetilebilir yaşamlar vadeden bu şehirlere kaçma eğilimi bir trend olarak karşımıza çıkıyor. 

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Yazlık fiyatları uçtu: 75 metrekare yazlık ev 21 milyon TL!

Yazlık bölgelere göç, konutlarda satış ve kira fiyatlarının artmasına neden oldu. Bu durumu fırsata çeviren ev sahipleri ise yazlık satarken fahiş fiyatlar vermekten geri durmadı. Bir ev sahibi Balıkesir'de 75 metrekare yazlığı 21 milyon liraya satışa çıkardı.

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçtu!

Havaların ısınmasıyla birlikte Ege Bölgesi’nde yazlık kiralamaları yüzde 30 ila yüzde 80 arasında yükseldi. İşte detaylar...

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

Opel Mokka'nın Temmuz 2023 fiyatları resmen ağızları açık bıraktı! İşte Opel Mokka güncel fiyat listesi!

Opel Mokka'nın Temmuz 2023 fiyatları resmen ağızları açık bıraktı... İşte Opel Mokka güncel fiyat listesi... Hemen bu son dakika rakamlarına bakın...

TÜİK verilerine göre vatandaş maaşının büyük bölümünü gıdaya harcadı!

Türkiye genelinde 2022 yılı hane halklarının tüketim amaçlı harcamalarının en büyük bölümü gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu. İkinci sırada konut ve kira, üçüncü sırada ulaştırma masrafları yer aldı.

Opel Crossland'in Haziran 2023 zammı resmen ağızları açık bıraktı! Crossland'in güncel Haziran 2023 fiyatları ne kadar?

Opel Crossland'in Haziran 2023 zammı resmen ağızları açık bıraktı! Crossland'in güncel Haziran 2023 fiyatları ne kadar? İşte Crossland 2 Haziran 2023 fiyat listesi...

İzmir Karaburun'da 14 arsa ve arazi satışa çıkıyor! Yazlık bölgede arsa ve arazi arayanlar bu tarihleri kaçırmayın!

İzmir Karaburun Saip, Saipaltı (Yalı), ve Ambarseki Mevkiinde yer alan 14 arsa ve arazi satışa çıkıyor... Yazlık bölgede arsa ve arazi arayanlar bu tarihleri kaçırmayın...

Kuşadası Belediyesi 4 arsa satacak! Yazlık bölgede arsa arayanlar dikkat!

Aydın İli Kuşadası Belediye Başkanlığı, Kuşadası'nda yer alan 4 adet arsayı satışa çıkardı. Yazlık bölgelerde arsa arayanların merakla beklediği satış ihalesi 11 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

Altında 3 farklı fiyat görenlerin kafasını karıştırdı! İslam Memiş ''artık böyle bir hayat yok'' dedi! Herkes buz kesti

Altın fiyatlarındaki hareketlilik yatırımcıların odağında olmaya devam ederken Kapalıçarşı, banka ve ekranlardaki altın fiyatları görenlerin kafasını karıştırdı. İslam Memiş ''artık böyle bir hayat yok'' dedi!

Yazlık kiraları uçuşa geçti: Aylık kiralar 7 milyon TL'ye kadar çıktı!

Yaz tatilinin en gözde ilçeleri arasında yer alan Bodrum’da kiralar bu yaz da uçuşa geçti. İşte yazlık bölgelerdeki kira rakamları...

İzmir Dikili'de tam 15 adet arsa satılacak! Yazlık bölgelerde arsa arayanlar bu fırsatı sakın kaçırmayın!

Dikili Belediyesi, İzmir Dikili'de tam 15 adet arsa satacak. Yazlık bölgelerde arsa arayanlar bu fırsatı sakın kaçırmayın...

Büyük şehirlerden kira göçü başladı! İstanbul ve Ankara’dan kaçanlar en çok hangi şehirlere gidiyor?

Hem dünya hem de Türkiye’de önce pandemi ardından da patlama yapan yüksek enflasyon nedeniyle astronomik şekilde yükselen kiralar nedeniyle özellikle büyük şehirlerden zorunlu göç başladı. Fahiş kiraları ödeyemeyen insanlar İstanbul ve Ankara'dan en çok hangi şehirlere göçüyor?

yazlık bölgelere göç artışı Haberi

yazlık bölgelere göç artışı

Ege ve Akdeniz sahilleri başta olmak üzere İstanbul’a yakın sayfiye yerlerinde de yaz aylarında başlayan yoğunluk Eylül ayı ile birlikte yerini sakinliğe bırakırken; son yıllarda yaz aylarında yaşanan hareketliliğin dışında, büyük şehirlerden daha yönetilebilir yaşamlar vadeden bu şehirlere kaçma eğilimi bir trend olarak karşımıza çıkıyor. 

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Kurumsal Kalite ve İş Geliştirme Departmanı Yönetici Yardımcısı Gamze Ertaş Karcıoğlu, yazlık konutta trendleri değerlendirdi.

Karcıoğlu: “Yazlık bölgelerin tercih edilirliğini etkileyen dinamiklerin başında, insanların kendilerine ayırdıkları zamanı daha iyi geçirmek istemeleri, ulaşım projelerinin gelişmesi, konut seçeneklerinin hatta markalı konut projelerinin artması geliyor.”

Son yılların yazlık bölge konut seçimlerine bakıldığında, bu bölgelerin tercih edilmesini etkileyen dinamiklerin başında, insanların kendilerine ayırdıkları zamanı daha iyi geçirme istekleri, ulaşım projelerinin gelişmesi, konut seçeneklerinin hatta markalı konut projelerinin...