24 / 04 / 2024

yazlık evlerde kısa süreli kiralama

yazlık evlerde kısa süreli kiralama

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünki yazısında yazlık evlerin kısa süreli kiraya verilip verilmemesiyle ilgili bilgi verdi...

Yazlık ev projeleri iki kat arttı! Projelere çalışma odası ekleniyor!

Yazın gelmesine kısa bir zaman kala birçok yazlıkçı hem tatil yapmak hem de işlerini sürdürebilmek için yazlık evlerine çalışma odası yaptırıyor. 

Yazlık fiyatları yüzde 40 arttı!

Covid-19 salgınından sonra rağbet gören  yazlık evlerde fiyatlar 2021 yılına göre yüzde 40 yükseldi.

Yazlık evlerde köpük oluştu!

Pandemi sonrasında izole hayatın tercih edilmesiyle yazlık evlere talep arttı. Bu durum sonrasında yazlık evlerin fiyatları da tavan yaptı. Uzmanlar bu fiyatların köpük olduğu görüşünde. 

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yazlık evlerde kira fiyatları ikiye katlandı!

Koronavirüs salgını ile uzaktan çalışma sisteminin hayata geçmesiyle tatil bölgesine olan talep arttı.  Taleplerin artmasıyla yazlık bölgede satışların artmasıyla kira ücretleri de yüzde 58 arttı. 

Yazlık evlerde ısı ve su yalıtımıyla enerji tasarrufu!

Koronavirüs sebebiyle büyük şehirlerde yaşayanların mevsim itibarıyla yazlık evlere yöneldiğini belirten İZODER, yazlık binaların ısı ve su yalıtımla  uygulamalarıyla hem yaza hem de kışa hazır hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Yazlık evlerde havuz krizi!

Yazlık bölgelerdeki evlerini açanlar havuzlarını doldurmaya başlamış, yerel halk ise zaten bu sene kuraklık çekildiğini bu kadar erken su tüketiminin artması ile ilerleyen dönemde çok daha büyük sıkıntılar yaşanacağından endişe ediyor.

Çeşme'de yazlık ev sahiplerine Yunanistan vizesi kolaylığı!

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Çeşme'de yazlık ev satın alan tapu sahiplerine vize kolaylığı sağlanacağını müjdeledi.

Yazlık konut piyasasında sıcak fırsatlar!

Tapucom kurucu ortağı Erşahin, yazlık konutlardaki yatırım fırsatlarına dikkat çekerek "Didim, Bodrum ve Kaş gibi tatil lokasyonlarında yer alan yazlık konutlar geçtiğimiz 4 yılda alıcısına yüzde 120’ye varan oranlarda kazanç sağladı." dedi...

Yazlık evlerin dekorasyon trendleri için öneriler!

Bursa çıkışlı firma f2ms Grup Mimarlarından Figen Erdağ Demircan yazlık evlerde fazla masraf yapmadan ufak dokunuşlarla 2018 dekorasyon fikirlerini anlattı.

Yazlık evlerde sezonluk kiralar bin 500 liradan başlıyor!

Yazlık piyasasında öncelikli tercih Muğla’nın popüler ilçesi Bodrum’dan yana. Satılık dairelerin metrekare fiyatları 6 bin ile 12 bin TL arasında değişiyor. Sezonluk kiralamalar ise bin 500 liradan açılıyor.

Sur Çelik Kapı'dan yazlık evler için güvenlik uyarısı!

Takip ettiği son teknolojiyle güvenlik sistemlerinde uzman Sur Çelik Kapı, yazın artan hırsızlık vakalarına karşı uyarıyor; “Hem şehirlerde hem de yazlık sahil şeritlerinde artan hırsızlık vakalarına karşı evlerde çelik kapı kullanımı şart”.

Çeşme'de yazlık fiyatları 425 bin TL'yi buldu!

2015 Ocak-Mayıs ayı sahibinden.com verilerine göre en çok yazlık ilanı girilen ilçe Kuşadası olurken, yazlık evlerde ortalama fiyatın 425 bin TL’yi bulduğu Çeşme ise en pahalı ilçe oldu.

yazlık evlerde kısa süreli kiralama Haberi

yazlık evlerde kısa süreli kiralama

İzmir civarında bir yazlık sitede dairem var. Ben senenin belli günlerinde gidebiliyorum. Gitmediğim günlerde de bu yeri kiraya veriyorum. Sitede karar alınmış, kiracılar siteye girer girmez kişi başına ücret alınacak. Böyle bir karar olur mu?  Ç.K.


Doğrusu bizim toplumumuzun yaratıcı gücüne bazen hayranlıkla bazen da endişe ile bakıyorum. Oturup neler düşünüyorlar. Önce sormak isterim, sizin site otel, motel, plaj falan gibi bir ticari kuruluş mu? Eve giren kiracı bu yere biletle mi girecek? Peki bileti kim kesecek, rüsümu kim ödeyecek? Böyle bir şey düşünülebilir mi? Herkes evini kiraya vermekte serbesttir. Kiracılar da ödedikleri kira karşılığı gayrimenkul, kullandıkları gibi gayrimenkulün bağlı bulunduğu siteden veya ana yapıdan da istifade ederler. Bunun için de aynca bir para ödemezler. Bir başkası da çıkıp, buraya...