19 / 04 / 2024

yazlık projeleri yabancı yatırımcılar

yazlık projeleri yabancı yatırımcılar

Resicon Gayrimenkul Pazarlama Satış ve Yatırım Geliştirme Şirketi CEO'su Aybars Kızılsencer, Körfez'deki yabancı yatırımcıların Dubai fuarında Türkiye stantlarında ilgilendikleri projelerin özellikle 'yazın oturmak' amaçlı olanlara olduğunu belirtti..

Yazlık ev projeleri iki kat arttı! Projelere çalışma odası ekleniyor!

Yazın gelmesine kısa bir zaman kala birçok yazlıkçı hem tatil yapmak hem de işlerini sürdürebilmek için yazlık evlerine çalışma odası yaptırıyor. 

Mersin'de yazlık evlere talep arttı!

Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezleri arasında yer alan Mersin'de, yerli ve yabancı tatilcilerin yazlık evlere talebi, yeni tip koronavirüs süresi boyunca yükseldi.

Yazlık bölgelerde konut projeleri patladı!

İnşaat sektöründe yaşanan durgunluğa rağmen yazlık bölgelerdeki konut projelerinin sayısı hergün artıyor. Yazlık bölgelerde konut projeleri patladı. 

Yazlık evlere talep artıyor!

RE/MAX Türkiye Yönetim Kurulu Danışmanı Karahan, yerli turistlerin maliyet ve doluluk oranları gibi nedenlerle yazlık ev kiralamayı tercih ettiğini, yabancıların ise satın almaya yöneldiğini belirtti...

Yazlık alırken nelere dikkat etmeli?

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte yazlık fiyatları da hareketlendi. Yazlık evlerin gözdesi Ege ve Akdeniz kıyılarında yabancıların da sattığı yazlıklarda fiyatlar 100 bin liradan başlıyor.

Brad Pitt ve Angelina Jolie İzmir Urla'dan yazlık aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir'in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş, çiftin villa için 2.6 milyon dolar ödediğini kaydetti.

Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışları artış gösterdi!

Konut satışlarına da yansıyan artış ile Türkiye genelinde Temmuz ayında % bin 589 konut satıldı. Özellikle Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışlarındaki artış sektöre hareketlilik getirdi.

1945 yılında Çırağan Sarayı yazlık otel yapılacak!

1945 yılında İstanbul Belediyesi, mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan harap haldeki Çırağan Sarayı'nı devralmak için harekete geçmiş. Belediye, sarayı yazı Boğaziçi'nde geçirmek isteyen turistler için yazlık otel haline getirecekmiş.

Nehir Erdoğan İzmir Mordoğan'dan yazlık alacak!

Eşi Ahmet Sesigürgil’le evlendikten sonra Paris’e yerleşen Nehir Erdoğan, tatil için geldiği İzmir’in keyfini çıkartmaya devam ediyor. İkilinin, çok beğendikleri Mordoğan'dan yazlık alacakları konuşuldu.

Muğla'da yazlık konut piyasası yükselişte!

EVA Gayrimenkul Değerleme, Muğla'da yazlık konutların çevre verileri ve gelişimlerini inceleyerek yazlık konut değerlerini ve beldelerdeki fırsatları ortaya koyuyor.

Onur Öngün: Yazlık almak yatırım değil, lüks!

Onursal Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, en çok ‘yatırım için yazlık alınır mı?’ sorusuyla karşılaştıklarını belirterek, yazlık alımlarını sosyal bir yatırım olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Yatırım için yazlık alınır mı?

Gayrimenkul uzmanları, yaz dönemlerinin en çok tartışılan konularından olan ‘yazlık alma’ fikrinin yatırım için iyi bir araç olmadığı görüşünde.

Yazlık evler nerelerden alınmalı?

Türkiye ekonomisinin büyümesi, kişi başı milli gelirin artması ve tatilin lüks değil bir ihtiyaç olarak algılanması ikinci konut olarak adlandırılan yazlık evlere olan talebi artırıyor.

yazlık projeleri yabancı yatırımcılar Haberi

yazlık projeleri yabancı yatırımcılar

Son 11 yılda Soyak, Zorlu  ve Eroğlu Gayrimenkul firmalarında pazarlama ve satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve direktörlük yapan ve şu anda Resicon Gayrimenkul Pazarlama Satış ve Yatırım Geliştirme Şirketi CEO'su görevini yürüten Aybars Kızılsencer, "Türkiye'deki gayrimenkul projelerinin yabancı yatırımcılara göre 'nasıl algılandığı' ve 'neden tercih edilip edilmediği' konularmda projeksiyonlar yapılmalı" dedi. 


Yatırımcı yazlık arıyor 


Körfez bölgesindeki bireysel ve kurumsal yabana yatırımcılara daha fazla satış yapmak istendiği bugünlerde, İstanbul'daki mevcut ve inşaatı devam eden projelerin "daire planı" bazında yabana müşterilerin ihtiyaçlarını tam arzu edilen düzeyde karşılamadığını belirten Kızılsencer, bazı ince ayarların yapılması gerekliliğini gördülderini ve devam eden projelerde 'ince ayar'ın şart olduğunu kaydetti. 


Kızılsencer, "Körfez bölgesindeki yabancı yatırımcıların Dubai fuarında Türkiye stantlarmda ilgilendikleri projelerde özellikle 'yazın oturmak' amaçlı alım yapma yönünde arayışta...