18 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcılar yazın oturma amaçlı evlere ilgi gösteriyor!

Yabancı yatırımcılar yazın oturma amaçlı evlere ilgi gösteriyor!

Resicon Gayrimenkul Pazarlama Satış ve Yatırım Geliştirme Şirketi CEO'su Aybars Kızılsencer, Körfez'deki yabancı yatırımcıların Dubai fuarında Türkiye stantlarında ilgilendikleri projelerin özellikle 'yazın oturmak' amaçlı olanlara olduğunu belirtti..



Son 11 yılda Soyak, Zorlu  ve Eroğlu Gayrimenkul firmalarında pazarlama ve satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve direktörlük yapan ve şu anda Resicon Gayrimenkul Pazarlama Satış ve Yatırım Geliştirme Şirketi CEO'su görevini yürüten Aybars Kızılsencer, "Türkiye'deki gayrimenkul projelerinin yabancı yatırımcılara göre 'nasıl algılandığı' ve 'neden tercih edilip edilmediği' konularmda projeksiyonlar yapılmalı" dedi. 


Yatırımcı yazlık arıyor 


Körfez bölgesindeki bireysel ve kurumsal yabana yatırımcılara daha fazla satış yapmak istendiği bugünlerde, İstanbul'daki mevcut ve inşaatı devam eden projelerin "daire planı" bazında yabana müşterilerin ihtiyaçlarını tam arzu edilen düzeyde karşılamadığını belirten Kızılsencer, bazı ince ayarların yapılması gerekliliğini gördülderini ve devam eden projelerde 'ince ayar'ın şart olduğunu kaydetti. 


Kızılsencer, "Körfez bölgesindeki yabancı yatırımcıların Dubai fuarında Türkiye stantlarmda ilgilendikleri projelerde özellikle 'yazın oturmak' amaçlı alım yapma yönünde arayışta olduğunu gözlemledik. Bu insanlar 'kalabalık aileler' şeklinde yaşıyor ve özelikle yazın İstanbul'a geldiklerinde küçük Resicon CEO'su Aybars Kızılsencer, 8-10 Ekim 2013 tarihleri arasında Dubai'de düzenlenen Cityscape Global Gayrimenkul fuarını ve beklentileri gazeteniz Sözcü'ye değerlendirdi. 

otel odalarında kalmak istemiyor. Yazlık anlamında kalabilecekleri, rezidans veya yüksek kaliteli projelerde, kendi evlerinde kendi kuracakları düzende yaşayabilecekleri yatırım fırsatları arıyorlar" diye konuştu. 


Merkeze yakın olmalı Körfez yatırımcısının Türkiye stantlarındada ilk sordukları konuların başında 'projenin nerede olduğu' yani lokasyonunun geldiğini belirten Kızılsencer, şunları söyledi: "Öncelikle İstanbul'un Avrupa Yakası'na karşı çok hassaslar. Onların Dubai'de gördükleri ve alıştıkları hayat koşullarmda bir mekan istediklerini gözlemledik. 


Yaşam Kolaylığı olarak bakılan konularm; projenin merkezi lokasyona ve prestijli AVM'lere yakın olması, istenildiğinde kolaylıkla sahile ulaşılabilmesi, taksi veya özel arabalar ile ana arterlere kolaylıkla bağlanabilmesi olduğunu tespit ettik." Proje yüksek prim ve yüksek kira getirmeli 


YABANCI yatırımcıların özellikle İstanbul'da yüksek prim ve yüksek kira alabilecekleri projeleri tercih ettiklerine işaret eden Kızılsencer, "Dubai fuarında İstanbul öne çıktı. Yabancılar daha çok buradan gayrimenkul alma peşinde. Bu nedenle de çok seçici davranıyorlar. Eğer, projenin lokasyonuna ve bununla beraber projenin sunduğu imkanlar ve konumlandırma şekli ile projeden yüksek yatırım geri dönüşü alacaklarına inandıkları durumda satın alıyorlar veya tavsiye ediyorlar" dedi. 


Sözcü


Geri Dön