16 / 04 / 2024

Yazlık yatırımı

Yazlık yatırımı

Gayrimenkul uzmanları, yaz dönemlerinin en çok tartışılan konularından olan ‘yazlık alma’ fikrinin yatırım için iyi bir araç olmadığı görüşünde.

Yatırımcılar 12 ay kullanılabilir yazlıkları tercih ediyor!

Son yıllarda bütün yıl yoğun bir çalışma temposunun ardından dinlenmek isteyen tatilciler, tercihlerini otel kalitesinde tatil yapmaktan yana kullanıyor.

Yazlık sahibi olmak isteyen yatırımcılara öneriler!

Yazlık yatırımı yapmak isteyen yatırımcılara dikkat edilmesi gerekenler ilk dikkat edilmesi gereken konunun ise istendiği zaman mülkün elden çıkarılabilirliği...

Yazlık yatırımı için doğru zaman mı?

Yazlık konutların fiyatları ortalama 50 bin liradan başlıyor, fiyatların geniş bir yelpazede seyrettiği konut piyasasında yazlıkların değeri 30 milyon lira ve üzerine kadar da uzanabiliyor. Peki Yazlık yatırımı için doğru zaman mı?

İzmir Kemalpaşa OSB'ye 40 milyon dolarlık yatırım!

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi 'nde ( KOSBİ ) tesis kurmak için başvuran 6 firma ruhsat alarak yaklaşık 40 milyon dolarlık yatırım için proje çalışmalarına başladı.

Doğanbey ve Payamlı’ya 10 milyon liralık yatırım!

İZSU, Seferihisar’ın Payamlı ve Doğanbey mahallelerinin içme suyu şebekesini yeniliyor. Toplam 150 kilometrelik içme suyu şebeke yenileme işi kapsamında, İZSU Genel Müdürlüğü 10 milyon liralık yatırım yapılacak.

İZSU’dan 45 milyon liralık yatırım!

İZSU Genel Müdürlüğü, 2004 yılında sınırlarına dahil olan Menderes’de önemli alt yapı yatırımlarını hayata geçirdi. Çileme ve Sancaklı köylerine kanal döşendi. 2004 – 2014 yılları arasında yaklaşık 45 milyon liralık yatırım yapıldı.

Kemalpaşa OSB’de 60 milyon dolarlık yatırımın önü açıldı!

İmar planlarının onaylandığı Kemalpaşa OSB’de 1 yıldır sırada bekleyen 60 milyon dolarlık yatırımın hayata geçmesi bekleniyor. Yeni yatırımlar ile sanayi tesisi sayısının 470’ten 950’ye, çalışan sayısının ise 22 binden 50 bine ulaşması hedefleniyor.

Kemalpaşa OSB'de 60 milyon dolarlık yatırım yapılacak!

İmar planlarının onaylandığı Kemalpaşa OSB’de 1 yıldır sırada bekleyen 60 milyon dolarlık yatırımın hayata geçmesi bekleniyor. Yeni yatırımlar ile sanayi tesisi sayısının 470’ten 950’ye, çalışan sayısının ise 22 binden 50 bine ulaşması hedefleniyor.

KOSBİ’de 60 milyon dolarlık yatırımın önü açıldı!

İmar planlarıyla ilgili davalar nedeniyle yatırımların durduğu Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ne müjde geldi. Bakanlığın imar planlarını onayladığı KOSBİ’de 60 milyon dolarlık yatırımın önü açıldı.

K Yatırım Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

K Yatırım Enerji Anonim Şirketi, Ali Kibar Yönetim Kurulu Başkanlığı, Tamer Saka Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Mehmet Sabri Tütüncü Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 14 Temmuz'da Karaköy, Tersane Caddesi'nde kuruldu.

Keleşoğlu Holding, Eston Deniz'e 1 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Keleşoğlu, Beylikdüzü Yakuplu’da yer alan Eston Deniz projesini TMSF’den 75 milyon dolara satın aldı. Projeye 'Deniz İstanbul' adını veren Keleşoğlu, 1 milyar dolarlık yatırım planlıyor.

Ordu Mesudiye'ye 25 milyon liralık yatırım yapıldı!

Mesudiye’de önümüzdeki süreçte hayata geçecek yatırım programları hakkında bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi Mesudiye ilçesine 2 yıl içinde 25 milyon liralık yatırım yapacaktır” dedi.

Erdemir Grubu 1 milyar dolarlık yatırım planlıyor!

Erdemir Grubu, hem şirketi hem demir çelik sektörünü şampiyonlar ligine taşıyacak olan Ar-Ge Merkezi’ni devreye aldı. Şirket önümüzdeki üç yılda da toplam 1 milyar dolarlık yatırım planlıyor.

Devlet Su İşleri'nden İzmir'e 2.5 milyar liralık yatırım!

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, İzmir'e 2 milyar 818 milyon liralık yatırım yaptıklarını açıkladı. Diniz, "2015 yılı yatırım programı çerçevesinde de İzmir'e 2.5 milyar liralık yatırım yapacağız" dedi.

Konya'ya 835 milyon liralık yatırım yapılacak!

Muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetlilerle toplantılar yaparak 2015 sonuna kadar 835 milyon liralık yatırım açıklayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yatırım yağmuruna başladıklarını söyledi.

Yazlık yatırımı Haberi

Yazlık yatırımı

Yaz aylarının gelmesi ve tatil döneminin başlamasıyla yazlıklara akın edenlerin en büyük hayali tatillerini geçirdikleri yerlerden bir ev satın alabilmek. Yatırım amacıyla yazlık almanın ekonomik olarak doğru bir tercih olmadığını dile getiren uzmanlar, satın alma yerine kiralama seçeneğinin daha doğru olduğu görüşünde.

Onursal Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, yaz aylarında en çok ‘yatırım için yazlık alınır mı?’ sorusuyla karşılaştıklarını belirterek, yazlık alımlarını ekonomik bir yatırımdan ziyade sosyal bir yatırım olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Yazlık evlerin, kişinin kendisine, ailesine ve yaşam standartlarına yaptığı bir yatırım olabileceğine dikkati çeken Öngün, “Yatırım kelimesini kullanırken farklı etmenler devreye giriyor. Maddi durumunuz, almak istediğiniz yerin lokasyonu, o bölgenin potansiyeli, metrekare birim fiyatı, kira çarpanı, etrafınızda yer alan yaşam alanları... Ülkemizde yazlık alanların büyük çoğunluğu...