29 / 03 / 2024

Yedikule bostanları imara açılıyor

Yedikule bostanları imara açılıyor

Yedikule Zindanı ve paralelindeki surları takip eden ve tarihi bostanlık olarak anılan bölge Belediye Meclisi tarafından imara açıldı. İmar planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü.

İstanbul'da bostanlar nerdeydi?

Binlerce yıldır kendi kendine yetebilen bir şehir olan İstanbul’da sebze ve meyve ihtiyacı bostanlar aracılığı ile sağlanıyordu. Bu bostanlardan geriye sadece Piyalepaşa ve Yedikule Bostanları ayakta kalabildi.

Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 4 yıl önce Kadir Topbaş tarafından iptal edilen 'Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay verdi..

Yedikule Bostanları nasıl olacak?

Yedikule bostanları için hazırlanan eski proje kamuoyunda çok eleştiri almıştı. Yedikule Bostanları projesinde revize yapıldı. Peki, Yedikule Bostanları nasıl olacak?

Yedikule Bostanları'na konut mu yapılacak?

Tanrıkulu, Yedikule Bostanları'na yapılacak yenileme çalışmasıyla ilgili iddialar ve tarihi surların akıbeti TBMM'de konu oldu..

Yedikule Bostanları yeniden hayata bulacak!

Yedikule Bostanları kentsel ekosistemin bir parçası olarak korunacak ve Yedikule Bostanları Kentsel Tarım Parkı konsepti ile yeniden hayat bulacak.

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Yedikule Bostanları'na 17 ay içinde iki farklı karar!

İstanbul 2. İdare Mahkemesi Yedikule Bostanları'nın içinde bulunduğu alana yapılması planlanan projeye dair 17 ay içerisinde iki farklı karar verdi.

Kumkapı ve Yedikule imara açılıyor!

CHP’li 8 meclis üyesinin açtığı dava reddedildi, Sirkeci Garı ve İETT Garajı alanı şimdilik kurtuldu ama Kumkapı ile Yedikule imara açılıyor.

Mehmet Özhaseki'den Yedikule Bostanları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Yedikule'de tarihi surların dibinde bulunan ve Osmanlı saraylarına sebze yetiştiren tarihi bostanlık alanın imara açılma girişimine, "Bu müteahhitlerin bazıları şeytan" sözleriyle tepki gösterdi.

Gülay Yedekçi'den Yedikule Bostanları açıklaması!

Mahalle sakinleri Yedikule Bostanları'nın şantiye alanına dönüştürüldüğünü görünce adeta isyan etti. CHP Fatih İlçe Başkanlığı aralarında CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, bulunduğu bir grupla basın açıklaması yaptı.

Fatih Belediyesi'ne sit alanında inşaattan dolayı soruşturma mı açılacak?

İstanbul’da tarihi surların dibinde yer alan, 1500 yıllık Yedikule Bostanları şantiye alanına çevrildi. Arkeologlar, Fatih Belediyesi hakkında sit alanında izinsiz inşaat yaptığı gerekçesiyle soruşturma açılmasını talep etti.

Yedikule'deki bostanlar için uzmanlar uyarıyor!

BBC Türkçe muhabiri Selin Girit, zabıtaların barakalarını yıktığı Yedikule'deki bostancılarla görüşüp, içinde bulundukları durumu ve bostanlığın geleceğini konuştu. Uzmanlar da uyarılarda bulunuyor.

Yedikule Bostanları’nda yıkım yeniden başladı!

Yüzyıllardır sebze üreten bostancıların barakalarının zabıta ekipleri tarafından kaldırılmasıyla Yedikule Bostanları’nda yıkım sesleri yeniden yükseldi. Toplam 60 dönüm olan ekilebilir bostan arazisinin yaklaşık 30 dönümü yok edilmişti.

Yedikule bostanları imara açılıyor Haberi

Yedikule bostanları imara açılıyor

Yedikule Zindanı ve paralelindeki surları takip eden ve tarihi bostanlık olarak anılan bölge Belediye Meclisi tarafından imara açıldı.


Sulukule ve Tarlabaşı gibi 5366 sayılı Yenileme Kanunu kapsamına alınan Yedikule Bostanları için Fatih Belediyesi’nin hazırladığı uygulama imar planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Yedikule ve Belgradkapı arasında yer alan Bizans döneminden kalan surların dibinde yer alan bostanları imara açacak plan değişikliği, CHP ve MHP’li üyelerin ret oylarına rağmen Meclis’ten oybirliği ile...