26 / 04 / 2024

Yedikule park

Yedikule park

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin projesi kapsamında tarihi Yedikule Bostanlarının yıkımı dün de sürdü. Yıkıma tepki gösteren ve aralarında arkeolog ve mimarların bulunduğu grup polis zoruyla alandan çıkarıldı. Yıkım, UNESCO sözleşmesine aykırı...

Yedikule Bostanları yeniden hayata bulacak!

Yedikule Bostanları kentsel ekosistemin bir parçası olarak korunacak ve Yedikule Bostanları Kentsel Tarım Parkı konsepti ile yeniden hayat bulacak.

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

1978 yılında Yedikule'de 40 bin metrekare alana park yapılacakmış!

1978 yılında İstanbul Belediyesi, Yedikule'de denize inşaat artıkları ve çöp dökerek elde ettiği 40 bin metrekare alana çocuk bahçesi, spor ve dinlenme tesisleri yapmaya başlamış.

Yedikule Bostanları için örgütlerden ortak açıklama!

Yedikule Bostanları'nı korumak için çabalayan örgütler Kocamustafapaşa Dayanışması ve Oruç Baba Parkı Gönüllüleri ortak bir basın açıklaması yayınladı: Topbaş'ın açıklamasına güvenmiyoruz, İstanbul'da yerel yönetim eksikliği var.

Yedikule Bostanı Park Projesi'ndeki süs havuzu inşaatı durduruldu!

Fatih Yedikule bostanlarına yapılması planlanan park projesi içindeki süs havuzu yapımı için geçtiğimiz günlerde kepçe vuruldu. Ancak kazı izni ve müze arkelogu olmadan kazıların yapıldığı itirazları üzerine de havuz inşaatı durdu.

Yedikule Bostanları'ndaki izinsiz kazılar durduruldu!

Bostanlarda izinsiz kazılar durduruldu Arkeoloji Müzeleri, Yedikule Bostanları'nı yıkan park projesi için UNESCO Dünya Miras alanı olan kara surlarının dibinde denetimsiz kazı yapıldığını tespit etti. İzinsiz inşaat durduruldu...

Yedikule Bostanları’na yapılması planlanan süs havuzu durduruldu!

TARİHİ İstanbul Surları’nın dibindeki sur hendeği içinde yer alan Yedikule Bostanları’na yapılması planlanan park projesi içindeki süs havuzu yapımı için geçtiğimiz günlerde kepçe vuruldu.Yapılması planlanan süs havuzu durduruldu.

Yedikule'de Ermenilere iade edilen arazi park alanına çevrildi!

Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfına iade edilen Zeytinburnu'da bulunan 42 bin metrekarelik arazinin 8 bin metrekaresi İBB meclisinin oy birliğiyle aldığı karara göre park alanına çevrildi.

Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nin arazisi park alanı ilan edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Zeytinburnu Belediyesi'nin, mülkiyeti Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı'na ait 8 bin 660 metrekarelik arazi ile ilgili olarak hazırladığı imar planı değişikliği teklifini görüştü.

Yedikule'deki tarihi bostanlar için 3 plan ortaya çıktı!

Yedikule'deki tarihi bostanlarda uygulama planında boş bırakılan 4 dönümlük arazi, Fatih Belediyesi'nin dağıttığı planlarda 'park' olarak işaretlendi. Ancak aynı alanlar, avan projede imara açık gözüküyor.

Yedikule'deki parkın yapımı UNESCO sözleşmesine aykırı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin projesi kapsamında tarihi Yedikule Bostanlarının yıkımı dün de sürdü. Yıkıma tepki gösteren ve aralarında arkeolog ve mimarların bulunduğu grup polis zoruyla alandan çıkarıldı. Yıkım, UNESCO sözleşmesine aykırı...

Yedikule sakinleri boş alana park yapılmasına destek verdi!

Fatih Yedikule semt sakinleri tam destek veriyor, güvenlik problemi sebebiyle akşam saatlerinde geçmenin mümkün olmadığı bölgeye yapılacak havuzlu parkla birlikte çevrenin daha da değerleneceği görüşünde...

Yedikule- Belgradkapı arasına bölge parkı yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yedikule Belgradkapı arasında bulunan 90 bin metrekarelik alanı bölge parkına dönüştürüyor...

Yedikule park Haberi

Yedikule park

Aralarında arkeolog ve mimarların da bulunduğu bir grup, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı yıkım ekiplerinin bostanları tamamen yok edeceği haberi üzerine sabah saatlerinden itibaren bölgede beklemeye başladı. Çevik kuvvet ekipleri, öğlen saatlerinde bu grubu zorla dışarıya çıkardı. Gruptakilerin, bu yıkımın hukuksuz ve yasalara aykırı yapıldığını belirtmesine rağmen, polisin tutumu değişmedi. Polis müdahalesinin ardından, yıkım araçları tekrar çalışmaya başladı. 


Polis müdahalesinden önce başka bir grubun bostanlara gelerek, yıkıma karşı çıkanlarla tartışması ve "biz bostanları istemiyoruz", "burası Taksim olmayacak" ve "Hükümet ne derse o olacak" sözleri üzerine gerilim yaşandı. Grubun bütün ikna çalışmalarına rağmen oldukça sert tepkiler vermeye devam eden şahısların olay yerinden ayrılmasının hemen sonrasında polisin bostandaki gruba "halk sizden rahatsız" diyerek müdahale etmesi dikkat çekti. Müdahale sırasında bir polis amiri,...