19 / 04 / 2024

yeni çıkan konut yasası

yeni çıkan konut yasası

28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek. İşte yeni konut yasası 2014 hükümleri...

Konya Büyükşehir'den konut sorununa yeni çözüm! Tam 10 blok inşa edilecek...

Konya'ya yeni bir konut projesi daha kazandırılacağı açıklandı. Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay'ın Akabe Mahallesi'ne 200 konut yapacağını duyurdu. İşte haberin detayları... 

Hükümet yeni konut kredisi kampanyası uygularsa ne olur? 

Sosyal Medya Platformu X'de Murat Ali Calman @calmanmuratali hükümetin yeni bir konut kredisi duyuracağı ile ilgili iddiaları hakkında bir gönderi paylaştı. İşte detaylar...

TOKİ'den 599.4 milyon TL'lik dev proje! Kayseri Kocasinan'a 618 adet yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yeni sosyal konut projesi kapsamında Kayseri ilinde 618 adet konut inşa edecek. TOKİ projenin maliyetini 599 milyon 4 bin 898 TL olarak açıkladı. 

TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 5 sene içinde 12. Kalkınma Planı kapsamında 500 bin yeni sosyal konut inşa etmeyi planlıyor. Peki, TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Yeni sosyal konut projeleri geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili bakanlar ve bürokratların katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Orta Vadeli Program'ı (2024-2026) duyurdu. Erdoğan, yaptığı açıklamada yeni sosyal konut projelerinin geleceğini açıkladı.

Konut alımında yeni dönem geldi: Neler değişecek? Ev alacaklar hemen göz atın! 

Konut kredilerinde yeni dönem resmen başladı. Bundan sonra tapusu olan vatandaş, yeni bir konut daha alırsa, evin değerinin yüzde 90’ı değil, yüzde 22.5’i kadar kredi alabilecek. İşte merak edilenler...

Yeni evim konut kredisini kimler alabilir? Yeni evim konut kredisi başvuru şartları nelerdir?

Yeni evim konutu kredisi, ilk kez ev sahibi olacak kişilerin gündeminde yer alıyor. Ev almayı düşünenler işte yeni evim konut kredisine dair detaylar!

Orta gelirlilere konut sahibi olma fırsatı: Yüzde 0.69 faizle yeni evim konut kredisi!

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı öncülüğünde başlatılan Yeni Evim Konut Kredisi, orta gelirli bireylerin düşük faiz oranları ve avantajlı ödeme koşullarıyla konut sahibi olmalarını sağlıyor. Ev hayali kuranlar için büyük bir fırsat!

Ev alacaklar dikkat! İşte yeni kredilerle ay ay konut taksitleri!

Konut kredisinde limitler arttı fakat fiyatlar bütçeleri de  oldukça zorluyor. 5 milyon TL değerinde yeni bir konut alanların en düşük faizle dahi aylık taksitleri 74 bin TL'ye geliyor. İşte yeni kredilerle ay ay konut taksitleri...

Yeni Evim Konut Finansman Programı'na 10 günde 8 bin 27 başvuru geldi!

Orta gelirli vatandaşların 81 şehirde piyasa koşullarına göre uygun vade yapısıyla ilk evlerini alabilmesi için uygulamaya konulan "Yeni Evim Konut Finansman Programı"na 10 günde tam 8 bin 27 kişi başvuru yaptı.

Yeni Evim konut kampanyası başvuruları bugün resmen başladı! 0.69 faizli krediye nasıl başvurulur? Hemen detaylara bakın

​​​​​​​Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından detayları açıklanan "Yeni Evim Konut Finansman Programı" çerçevesinde başvurular bugün resmen başlıyor. İşte ayrıntılar...

Yeni Evim konut kampanyasına büyük talep!

Orta gelirli vatandaşların ev sahibi olması için hazırlanan yeni konut kampanyası yoğun talep gördü. Kredi faizlerinin yüzde 0.69 a kadar düştüğü, vadenin 15 yıla çıktığı, ilk 3 yıl taksitlere hazine desteği sağlanan kampanyada ön talepler oluşmaya başladı.

Ev fiyatlarına Yeni Evim konut kampanyası sonrası bir ev fiyatı kadar zam yaptılar! Duyanlar ‘pes’ dedi

Yeni Evim konut kampanyasıyla birlikte fırsatçılar harekete geçti. Konut fiyatları bir gecede zamlanırken emlak sektöründen tepkiler yükseldi. Artış rakamları ise herkesi şoke etti!

yeni çıkan konut yasası Haberi

yeni çıkan konut yasası

Yeni konut yasası 2014!

Konut satışında yeni dönem 28 Mayıs 2014 tarihinde başlayacak. 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 28 Mayıs 2014'te yürürlüğe girmesi ile birlikte, ön ödemeli konut satışlarında, satış vaadi sözleşmelerinde yeni düzenlemeler yapılacak.


Peki, yeni yasa konut satışları için neler söylüyor? Tüketicinin hakları nasıl korunuyor?


Kanunda yer alan esaslara göre, yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapılamaz. Buna göre, maketten konut alan tüketicilerin yaşadıkları ruhsat sorunu çözülmüş oluyor.


Projede imar yasa ve yönetmeliklerine aykırı bir durum olması halinde ruhsat verilmeyecek ve ruhsatın verilmediği konut projelerinde de satış yapılamayacak.


Ayrıca, tüketici kanunu konut yasası hükümlerine göre, satış vaadi sözleşmelerinin tapuya şerh edilmesi zorunlu olacak.


Ruhsatı almış projelerde konutların 3 sene içerisinde teslim edilmesi...