28 / 03 / 2024

yeni emlak yönetmeliği

yeni emlak yönetmeliği

Bakan Tüfenkci, emlak piyasasına yeni düzenlemelerin getirildiği yönetmeliğin hazır olduğunu, bu ay içerisinde taraflarla bir araya gelip daha sonra başbakanlığa göndereceklerini açıkladı..

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi (İFM) yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik merkezdeki donatıların işletilmesinden yeni katılımcıların kabulüne ve yönetime kadar birçok detayı kapsıyor.

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

Otopark yönetmeliğinde bir değişiklik daha! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni Otopark Yönetmeliği bugünkü 31868 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar...

Emniyet görevlileri dikkat! Polis atama yönetmeliği değişiyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yeni yayımlanan personel atama yönetmeliği hakkında konuştu.

Milli Emlak Denetmenliği Yönetmeliği!

Milli Emlak Denetmenliği Yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Yeni Otopark Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan "Otopark Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yürürlüğe girdi...

Otopark Yönetmeliği 2021!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı Otopark Yönetmeliği resmen değişti. İşte yeni Otopark Yönetmeliği 2021...

Otopark Yönetmeliği için geri sayım başladı! 

Kalabalık şehirlerin otopark sorununu çözmek için hayata geçirilen  Yeni Otopark Yönetmeliği 31 Mart 2021 tarihinde yürürlüğe giriyor. Yeşil Bina danışmanlığının öncü firmalarından Altensis'in Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, yeni yönetmelik hakkında değerlendirmede bulundu. 

Emlak danışmanlarından Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nin iptali için dava!

14 Ekim 2020'de yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği emlak sektöründe yeni bir döneme girildi. Söz konusu yönetmelikle ilgili mağduriyet yaşadıklarını dile getiren sektör temsilcileri yönetmeliğin iptali için dava açtı.

Emlakçılardan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nde revizyon beklentisi!

Ticaret Bakanlığı'nca Resmi Gazete'de yayınlanan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile emlak danışmanlara yetki belgesi uygulaması şartı getirildi. Yönetmelikte yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle sektörde faaliyet gösteren kişi ve kurumlar tarafından revizyon yapılması isteniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mİlli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mİlli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği bugünkü 31128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

yeni emlak yönetmeliği Haberi

yeni emlak yönetmeliği

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, emlak piyasasına yönelik getirilmesi planlanan düzenleme ile ilgili açıklamada bulundu.

Tüfenkci, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Bu ay içerisinde bir çalıştay yapacağız. Tüm tarafları bir araya toplayıp, son şeklini vereceğiz. Ve yönetmeliği başbakanlığa göndereceğiz" dedi.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, şu anda 2. el emlak piyasasında bir yasal düzenleme sorunu bulunduğunu belirten Tüfenkci, amacın bu noktayı düzeltmek olduğunu söyledi.

Tüfenkci, Yönetmelikle ilgili görüşlerin daha önce alındığını belirterek "Her önüne gelen emlakçılık yapmasın, eline çanta alan 'ben emlakçıyım' diye piyasada dolaşamasın diye bu düzenlemeyi yapıyoruz" diye konuştu.

Düzenleme ne getirecek?

1- Emlakçıların mesleki yeterliliği denetlenecek.

2- İşletmelerin fiziki alanlarına ilişkin standartlar getirilecek.

3- Emlakçı komisyon oranlarını belirlenecek.

4- Ekspertiz raporlarının alınması noktasında düzenlemeler yapılacak.