23 / 04 / 2024

yeni eve emlak vergisi muafiyeti

yeni eve emlak vergisi muafiyeti

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Vergide bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki, mevzuata göre yeni ev emlak vergisi muafiyeti var mı?

Yeni alınan evin emlak vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan gayrimenkuller için ödeniyor. Emlak vergisi devlete her sene ödeniyor. Peki, yeni alınan evin emlak vergisi ne zaman ödenir?

Yeni Grup Emlak İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Grup Emlak İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Zengin tarafından kuruldu.

Yeni Kont Emlak Danışmanlığı İnşaat Reklam Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Kont Emlak Danışmanlığı İnşaat Reklam Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Serhat Ulusoy tarafından kuruldu.

Emlak Konut GYO Yeni Fikirtepe projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

Emlak Konut GYO'nun yeni projesi Emlak Konut GYO Yeni Fikirtepe'nin tüm detayları belli oldu. İşte Emlak Konut GYO'nun yeni projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

Realtyplus Ankara’da yerini aldı!

Gayrimenkul piyasasında hareketlilik devam ediyor. İspanya merkezli yeni nesil emlak pazarlama zinciri Realtyplus, Dünya'nın bir çok ülkesinde faaliyetlerine devam ediyor. Şimdi de Ante Gayrimenkul ile Ankara’da yerini aldı.

Sinem Kobal ve Kenan İmirzalıoğlu Zekeriyaköy’e taşınıyor!

Sinem Kobal ve Kenan İmirzalıoğlu ikinci çocuk haberini aldıktan sonra yeni eve taşınma kararı aldı. Çift Zekeriyaköy'e taşınıyor..

Realtyplus Türkiye Gayrimenkul pazarında!

İspanya merkezli yeni nesil emlak pazarlama zinciri Realtyplus, Türkiye Gayrimenkul pazarında yerini aldı.

Tapucom 1 milyar TL değerinde gayrimenkulü nakde çevirdi!

Türkiye’nin ilk ve tek online yeni nesil emlak pazar yeri olan Tapucom 1 milyar TL değerindeki gayrimenkulü nakde çevirdi.

Küresel emlak piyasasında balon var mı?

Kovid-19 salgını sırasında dünya genelinde tarihi seviyeye yükselen emlak fiyatları, yeni bir emlak balonu oluşup oluşmadığı sorusunu akıllara getirdi. Wall Street’in ünlü emlak analisti Ivy Zelman, emlak piyasasını ve artan fiyatları değerlendirdi.

Rusya'da ilk 9 ayda konut satış rekoru kırıldı!

Rusya vatandaşları senenin ilk 9 ayında konut alımına 265 milyar ruble, yani 3,6 milyar dolar para harcarken yeni bir emlak satış rekoruna imza atıldı. Analistler, sene sonu itibarıyla söz konusu miktarın 350 ile 390 milyar rubleye kadar ulaşacağını öngörüyor.

Emlak vergileri yapılandırılıyor!

Bazı kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yeni yasayla emlak vergi borçları da yapılandırılacak.

Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Yazlık eve emlak vergisi ödenip ödenmeyeceği binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Peki yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Yeni Hayat Emlak İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Hayat Emlak İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Sema Beyaz tarafından kuruldu.

Emlak vergisi bildirim örneği 2021!

Emlak vergisinin mükellefi taşınmazın bir başkasına devredilmesi durumunda değişiyor. Gayrimenkulün yeni sahibi emlak vergisi bildirimini yapmak zorunda. İşte emlak vergisi bildirim örneği 2021...

yeni eve emlak vergisi muafiyeti Haberi

yeni eve emlak vergisi muafiyeti

Yeni ev emlak vergisi muafiyeti var mı?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Emlak vergisinin tüm taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gerekiyor.


Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi, belediyelere veriliyor. Gayrimenkulün farklı şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi yapılabiliyor. Ayrıca belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Vergide bazı muafiyetlikler bulunuyor. Kimi mal sahipleri vergi ödemelerinden tamamen muaf olurken, bazı mükellefler ise belli bir süre boyunca indirimli vergi avantajından yararlanabiliyor. Peki, yeni ev emlak vergisi muafiyeti var mı?


Yeni inşa edilen binalardan konut alanlara, emlak vergisi için beş yıl...