20 / 04 / 2024

yeni imar kanunu açıklaması 2020

yeni imar kanunu açıklaması 2020

İmar Kanunu’nda değişiklikler öngören teklif, komisyonda görüşülmeye devam ediyor. AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi konuyla ilgili açıklamalarda bulundu…

Yeni İmar Kanunu neler getirdi? 

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa, 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  Peki bu kadar gündemde olan Yeni İmar Kanunu neler getirdi? İşte merak edilen detaylar...

Yeni imar kanunu ile camilerde yükseklik serbest mi olacak?

Yeni imar kanunu önerisinde yüksekliğin serbest olabileceği alanlara camiler dahil edildi. Öneride ‘ibadethaneler ve tarımsal amaçlı silo yapılarının kendine özgü yapıları gereği yüksek yapılar olabileceği” ifadesi kullanıldı...

43 maddede yeni imar kanunu!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda kabul edildi. Peki yeni imar kanunu neleri değiştiriyor. İşte 43 maddede yeni imar kanunu..

Yeni imar kanunuyla neler değişecek?

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek,  yeni imar kanunu kapsamında “Parsel bazında imar tadilatı artık yapılamayacak” dedi…  

Yeni imar planı teklifi TBMM'den geçti!

TBMM Genel Kurulunda, Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. 1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planları 'nazım' ve 'uygulama' olarak bölünecek.

İmar Kanunu'ndaki yeni düzenleme yasalaştı!

1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planlarında bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları zorunlu olacak....

Yeni imar planlarında bisiklet yolları zorunlu olacak!

TBMM Çevre Komisyonunda kabul edilen Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre;1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planlarında bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları zorunlu olacak...

Yeni imar yönetmeliği yapı ruhsatlarına rekor kırdırdı!

İmar yönetmeliğinde yapılan değişikliğin 1 Ekim’de yürürlüğe girecek olması müteahhitleri hızlandırdı. Yeni imar yönetmeliği yapı ruhsatlarına rekor kırdırdı.

Adıyaman'da yeni imar planı görüşüldü!

Adıyaman'da kentsel yenileme kapsamında yeni imar planları geliştirilecek. Bu kapsamda Adıyaman'da yeni imar planı görüşüldü.

Bursa Gökdere için yeni imar planı hazırlanacak!

Yıldırım Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi arasında imzalanan protokolle Gökdere’de 84,88 hektarlık alan için yeni imar planı hazırlanması için imzalar atıldı. 

Yeni imar yönetmeliği ile zorunlu tevhid bekleyenlere önemli haber!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, yeni imar yönetmeliği ile zorunlu tevhid bekleyenlere çok önemli açıklamada bulundu. 

Trabzon'da yeni imar planları kabul edildi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantı kapsamında Of, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinde yeni imar planları kabul edildi. 

Demre için yeni imar planları hazırlanıyor!

Antalya'da yeni imar planları için çalışmalar hızla devam ediyor. Demre için yeni imar planları hazırlanıyor.

yeni imar kanunu açıklaması 2020 Haberi

yeni imar kanunu açıklaması 2020

İmar Kanunu'nda değişiklikler öngören Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda devam ediyor. Komisyon, AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek başkanlığında toplandı. Teklifin, dün başlayan görüşmelerinde, beş maddesi onaylanmıştı.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, kanun teklifinin bugünkü görüşmelerinde konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, parselasyon planlarına vatandaşların itiraz edebilmesi için teknolojinin geliştiği bir dönemde e-devlet uygulaması üzerinden bir düzenlemeye ihtiyaç bulunduğunu belirtti.

Teklifle, imar planlarında, bina yüksekliklerine sınırlama getirildiğini söyleyen Gökhan Zeybek, büyükşehir belediyelerinin mutlaka yüksek yapıların nerelerde yapılacağı konusunda çevre planlarında düzenleme yapması gerektiğini vurguladı. Belirli mahallelerin yüksek binalar konusunda istisna tutulabileceğini ifade eden Gökhan Zeybek, ayrıca İstanbul'daki Çamlıca kulesi gibi mimari tasarımın gerektirdiği bazı yapıların yüksekliklerinin istisna olması...